středa 11. července 2018

Summer Burger, Mama's Hot - Dogs, Burgers & Fries, Ostrava

Dnes si dáme jednu vzpomínkovou recenzi. Jak se taková recenze dělá? Je to jednoduchý. Pár týdnů zpátky si zajdete na burger a pak pomalu zjišťujete, že se, bohužel pro vás, bohudík pro mě, žádnej večer nenudíte tak, abyste vzali počítač a začali psát kydy na internet. A dnes je ten večer. Ne, že bych se až tak nudil, ale byla by škoda nepodělit se minimálně o fotky. A nic víc z toho asi mít nebudete, protože jsem si dal časově omezený burger, kterej vy už asi ani nezkusíte. Tak si pojďte přečíst tu nejvíc neužitečnou a vzpomínkovou recenzi!

V Mama's už jsem byl, i recenzi napsal, a vždycky si pochutnal. Proto tu o samotným bistru nebudu až tolik psát. Snad jen, že se tam točilo Ano šéfe (ještě neodvysílané), dostali tři hvězdy, menu ze zdi zmizelo zpátky na papír (podle FB pár dní zpátky) a zmizela nabídka malých burgerů. Teď už jen pouze velký (standardní) a pouze v menu s hranolkama a coleslawem. To jsem s radostí moc nekvitoval. Přecejen je to pořádná porce jídla a pokud tam jdete na večeři, to abyste ten den raději vynechali oběd. Taky jste tak v podstatě nuceni platit za coleslaw, kterej ne všichni musí. Já bych byl radši za výběr podle toho, jak má člověk velkej hlad. Ale do podnikání jim dozajista dost nakecal Pohlreich. I když těžko říct, jak moc úspěšně. Burger jde prý objednat i samostatně, ale musíte si o to říct. Viz komentáře. (update 17.7.2018) Já tam přišel na večer a bylo prázdno. No po odvysílání pořadu to bez rezervace určitě nepůjde, tak pozor na to.


Takhle vypadal krasavec Summer Burger. Obsahoval 180 gramů masa, petrželkové aioli, sýr Caractére, tyrolskou slaninu, tapenádu ze sušených rajčat a rukolu. Nečekejte komplexní recenzi na jednotlivý suroviny. Tak dobrou paměť nemá ani Halinina paměťová matrace. Pár věcí mi v paměti ale utkvělo. Třeba parádní chuť tapenády ze sušených rajčat. Plnou chuť sušených rajčat nic nerušilo a konzistence byla perfektní. Houska mě taky zaujala. Malilililinko do sladka, vůbec ne přehnaně a perfektně držela. Moc dobrá. Tyrolská slanina snad nemůže urazit žádnýho masožrouta. Na chuť petrželkovýho aioli si nevzpomínám vůbec, takže chuť asi nezaujala. Sýr mě zaujal dost. Jeho chuť po těch týdnech přesně už popsat nedokážu. Co mě zaujalo byla konzistence po zatvrdnutí. Společně s tyrolskou šunkou to vytvořilo takový to sloních ucho, co drží tvar i když s tím máváte jak na prvního máje. Stejně jako to dělá eidam. Chuťově byl Caractére samozřejmě ale někde úplně jinde a chutnal mi. Co si ale pamatuju opravdu hodně dobře a co mi trochu vadilo bylo maso.


Burgery mají defaultně v Mama's dělat na medium (podle lístku/stěny). Bohužel moje (ani ničí u stolu) medium nebylo. Maso bylo jinak ale perfektní. Mělo parádní masovou chuť. Kvalita z něho čišela na všechny hony. Bohužel příprava ho o pár procent srazila. Šťavnatý bylo taky dost. Ale ta představa, že k tomu všemu bude ještě medium, ta mě vzrušuje víc jak kbelík zmrzliny singl čtyřicítku. Tak jako tak maso dominovalo celkové chuti sendviče a zbytek surovin dělalo obstojný a funkční křoví. Až na to o něco víc propečený maso tomuhle burgeru nebylo co vytknout a kdyby byl Summer Burger ještě k dostání, s přehledem ho můžu doporučit.

Dál bych něco málo popovídal o hranolkách. Ty hranolky byly. Jak to popsat. Ty hranolky byly NAPROSTO TOP a to jakože NAPROSTO TOP. Tlustší, přesto akorát křupavý na povrchu a s jemným bramborovým středem uvnitř. S domácí omáčkou opravdová pecka. Lepší jsem nejedl. Coleslaw mi neučaroval. Byla v něm nejspíš hladkolistá petržel nebo podobná bylina a ta mi tam osobně neseděla. Taky už jsem byl moc nacpanej z ostatních věcí na to, abych do sebe cpal saláty.

Co říct na závěr téhle zbytečné vzpomínkové recenze... Burgery v Mama's umí. Umí je dobře. Jen to maso bych příště radši s růžovým středem. Hranolky Mama's umí tak dokonale, že to líp nejde. Omáčky taky super. Salát je... no salát. Cena 249,- odpovídá množství a kvalitě. Burgery z klasické nabídky stojí o něco míň. I tak bych ale radši menší a levnější verze pro ne až tak bezedný jámy na jídlo. Pokud tam ale jdete s velkým hladem, tak se rozhodně najíte. A o to jde. Moc rád si tam zajdu znova.

2 komentáře:

  1. Ahoj, dnes jsme v Mama´s byli a hamburgery jdou objednat pořád zvlášť, stačí jen říct. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím líp. Díky za info. Já se taky ptal, jestli pouze velký a v menu a říkali, že jo. Ale tak buď nějaká novinka nebo nedorozumění. Taky by bylo fajn to někde na menu napsat oficiálně. Pokud už to tam je, tak tím líp podruhé (já tam byl ještě za zeď only). Ale zase se člověk ochudí o ty hranolky a to by byla škoda. Mě osobně by nejvíc seděla menší verze burgeru a menu k tomu, jak to bylo kdysi. Ale to už jenom hnidopišně rýpu... :) Na další návštěvu se tak jako tak těším.

      Vymazat