sobota 8. ledna 2022

Bacon Burger, Amici

Celý natěšení na novou recenzi v novým roce 2022? Ha! Nic nebude. Dáme si jednu vzpomínkovou na burger, co jsem měl to štěstí zválcovat mezi loňskýma svátkama. Pokud se teda dva víkendy dají nazývat slovem svátky... To štěstí poštěstit mě jakožto poslední burger měl loni Bacon Burger od Amici. A protože už je to nějaká doba, tak recenze to bude útržkovitá, krátká, výstižná, ne tak vtipná jako obvykle a spíš obrázková než cokoliv jinýho. Jdeme na to.


Od ostravských Amici už jsem měl nejen burgery, ale i pizzu nebo tots. Ani burgery ani pizza není ta nejlepší v Ostravě, ale patří k tomu lepšímu plus mají celkem neotřelý chutě a to já rád. Ale bylo na čase ochutnat i něco otřelejšího a k tomu Bacon Burger určitě patří. Složení podle webu BBQ omáčka, polníček, trojitá porce vypečené RAW slaniny, 160 gramů hovězího masa, čerstvá rajčata, domácí máslová bulka, cheddar, karamelizovaná cibulka, ledový salát. V mým případě si škrtněte polníček, asi došel, a přihoďte rajčata.


Jako první věc zaujme dobře vymyšlená a papírová krabička. Hranolky díky ni cestou moc neutrpěly a krásně křupaly. Tentokrát byla v pohodě i houska. Minule byla propocená jak slipy průměrnýho Trekkieho, takže jsem se trochu bál. Teďkom jsem měl větší štěstí. Houska jako taková se nerozpadla ani po gigantické náloži šťavnatých věcí uvnitř a chuťově byla dobrá. Klobouk dolů. Pod pojmem trojitá porce vypečené RAW slaniny se skrývají tři plátky masité, takové té snídaňové slaniny, upečené dokřupava. BBQ omáčka byla super. Akorát uzená, akorát sladká, lehce nakyslá. Taková ta klasická BBQ, která nemůže urazit žádnýho milovníka BBQ omáček. Bylo ji relativně dost.


Karamelizovaná cibulka byla taková lehce rozporuplná. Chuťově v pohodě, ale bylo ji až strašidelně moc a byla chladnější než zbytek surovin. Což působilo takovým zvláštním dojmem. Každopádně nebyl žádnej problém si ji kus kydnout bokem k hranolkám a získat tak fajnej chuťovej zážitek. Čedar byl normální kvalitní čedar. Masa bylo hodně, nejspíš uleželý, chuťově bylo zajímavý a se silnou hovězí chuti. Bohužel bylo udělaný skoro na well done. Růžovej sem měl kousek na boku, zbytek šedá. Maso si nechalo šťávu, ale já to halt radši trochu míň ubytý teplem. Orgasmus jak ze Saily Burger se teda nekoná.


Až na výjimky (chybějící polníček, extra rajče) Bacon Burger od Amici splnil očekávání. Dobrá BBQ omáčka, dost slaniny, slušný maso, super houska, perfektní hranolky, dobrej sýr. Prostě bašta, kterou si rádi zopáknete. Být maso medium a karamelizovaná cibulka v lepší formě, mohl by Bacon Burger bojovat a přední příčky krajskýho přeboru. Tentokrát to ale na stupně vítězů nebylo. Tak jako tak ho ale můžu směle doporučit, protože jsem si pochutnal a spokojeně si funěl až do večera. A určitě si k němu přihoďte hranolky. Ty jsou boží.

Cena s hranolkama, extra omáčkou, krabičkou a půlkou dovozu činila 312 korun. Cena hodně vysoká. Zase si rýpnu, že Saily Burger se nekoná. Každopádně raz za čas by si člověk měl vyhodit z kopyta a přežrat se něčeho dobrýho. Já si to rozhodně rád zopakuju... po výplatě...

4 komentáře:

  1. Ahoj Kavoni...ještě k tomu Saily...až budeš mít zase cestu, můžu doporučit vyzkoušet jejich kanadskou specialitku "poutine". Mají dvě verze (s masem a bez masa) a je to za "pár" korun.
    Anonym z Kopřivnice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěl jsem okoštovat ty valašský hrancle, ale zrovna je neměli. Poutine taky nezní špatně. Díky za tip!

      Vymazat
  2. Dle mého Amici je strašně přeceňované, PR mají skvělé, stránky ještě hezčí, ale jediná věc, která mě vyrazí od nich do nebe je akorát omáčka 10ti chutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vyražení do nebe ty burgery asi nejsou, ale rozhodně je to jeden z těch lepších dovozů. Minimálně v Ostravě. Až na ty ceny no. Samozřejmě pokud máš s něčím dobrý zkušenosti, rád si vezmu tip! :)

      Vymazat