sobota 29. ledna 2022

Hawai, Cartel Pizza

Je těžký žít jako vyvrhel. Lidi se na vás dívají skrz prtsy, v tramvaji si nikdo vedle vás nesedne, v práci se vám vyhýbají, na pracáku vám práci nenabídnou a piko vám říznou víc než ostatním. Přesně za tuhle hranu společenskýho života vyvrhele se dostanete, pokud přiznáte, že máte rádi pizzu Hawai. A na dovolenou v Itálii můžete rovnou zapomenout, protože vás tam první kníratej instalatér ubije kladivem. Prostě život, o kterej nikdo nestojí. Ale když znáte to, prostě jste se tak narodili a nemůžete si pomoct. Prostě musíte. Musíte někdy polknout, pochlapit se a tu pizzu Hawai si objednat. Já ji zkusil od nedávno otevřené ostravské pobočky Cartel Pizza, která je rozlezlá po větší části Moravy.


Proč zrovna od nich? Ani ne tak kvůli tomu, že bydlím nedaleko pobočky, ale hlavně kvůli tomu, že mají Hawai na smetanovým základě! Přesně tak, jak to mají rádi ti největší vyvrhelové. Třeba já. Mňam.


Ono v centru jako takovým moc rozvozů pizzy paradoxně není. Většina se soustředí na Porubu, Ostravu-Jih a podobný části se statisícovým lidopočtem. Malý a relativně neobydlený centrum je v rozvozových mapách dost bokem. Výběr je tak celkem omezenej a každá nová rozvozovna se cení. Stojí Cartel za to?

Za mě ano! Placka dobrá, šunka dobrá, ananas dobrej, sýra akorát a smetanovej základ luxusní! Placka ale nemusí sednout každýmu. Je to takový spíš nekynutý (nebo špatně vykynutý) tenký a křupavý těsto. Není to nadýchaná buchta. Okraje se dost lámou a jako pizza chleba byste to asi jíst nechtěli. Ale jako základ mi to celkem sedlo. Chuťově neruší zbytek surovin, když si vezmete trojúhelník, tak drží a nezhoupne se dolů jak oslí pytel. Prostě se to dobře jí a pokud si objednám domů krabici, tak něco takovýho v ní očekávám. V italské restauraci s mnohem větší cenou a kamennou pecí bych čekal lepší základ, ale na dovoz je tohle naprosto v klidu.

Šunka je jedna z těch kvalitnějších. Taková ta lepší hranatá klasika s obsahem masa někde mezi 86 - 90 procenty vepřovýho zadku. Při pečení se krásně vysuší a nepustí litr vody do základu. Takže výběr šunky chválím. Ananas asi hodnotit nemá smysl. Nejspíš z plechovky a to je dobře. I po upečení v něm zůstane nějaká šťáva a dodá vám tu krásně sladkou chuť, po které se v kombinaci se slanou chce většině lidí vrhnout. Mňam.

A smetanovej základ? Tak ten byl jeden z nejlepších, kterej sem kdy na pizze jedl. A to pizzy se smetanovým základem miluju (vím, do Itálie opravdu nemůžu). Prostě pořádná tučná bomba do žaludku s nasládlou chutí.


K tomu mozzarella. Přesně tolik, aby jí nebylo ani moc ani málo. Žádnej eidam a podobný hovadiny, který na pizzu, na rozdíl od smetany a ananasu, prostě nepatří. :)

Nemůžu si pomoct, ale tahle pizza do mě zapadla jak klíče do výtahové šachty. Při dovozu pořád dávám přednost křidýlkům nebo burgerům, ale když už pizzu, tak Cartel Pizza je za mě rozhodně podařená konkurence ostatním zaběhlým podnikům. Cena je taky sympatická. Za tuhle pizzu Hawai jsem dal 170 korun, ale v ceně je i dovoz a krabice, což v Ostravě není standard. Většinou tady pizza stojí zhruba stejně, ale pak vám to naskáče v košíku o další prachy navíc...

Takže Pizza Cartel dávám palec nahoru za statečnost dělat Hawai se smetanovým základem, palec nahoru za suroviny, palec nahoru za cenovou politiku, palec nahoru za umístění v centru a moc rád si tam objednám znovu. S klidným svědomím tak můžu doporučit učinit i ostatním. Jen předem říkám, že těsto jako takový nemusí sednout každýmu. To je třeba vyzkoušet...

Žádné komentáře:

Okomentovat