pondělí 31. ledna 2022

Cheese Burger, Amici

Dlouho tu nebyla recenze na něco od Amici. Tak si jdeme jednu střelit.


Už tu je tu recenze na Level 10 a Bacon Burger, ale ta asi největší klasika z nabídky tady chybí. Starej, dobrej Cheese Burger. Jakej je v podání Amici?


Od pohledu celkem krasavec. Trochu křivák, ale to krasavci bývají. Prvních pár ochutnání přineslo spoustu poznatků. Maso bylo udělaný víc než medium. Nějaká šťáva zůstala, ale udělaný bylo do šeda. Chyběl polníček. Ehm. Zase. Asi v Makru nastal výpadek. Červená cibulka nebyla nakládaná. A pokud jo, tak tak tři minutky. Byla krásně palčivá a cibulovitá přesně tak, jak čerstvá cibule bývá palčivá a cibulovitá. To mi osobně nevadí. Já rád cibuli. Ale popisek by měl sedět s realitou.


Ten největší a nejdůležitější poznatek sem si nechal naposled. Dijonéza... Dijonéza je naprosto famózní omáčka. Není nějak extrémně hořčicová, jak by člověk čekal, ale je to perfektní malilinko pikantní, kyselkavá omáčka vyladěná trochou papriky, dijonské hořčice a další spoustou neidentifikovatelných chutí. Jakoby odlehčená verze jejich umami omáčky. Omáčky v Amici umí a tahle si zaslouží všechny palce nahoru. Omáčky byl v burgeru kopec a tvořil hlavní chuť od začátku do samotnýho konce. A to já rád.


Kyselých okurek bylo hafo, salát byl nasekanej na menší kousky, takže lítal všade, houska byla hodně luxusní. Rajčata čerstvý a šťavnatý. Čedar kvalitní, množství mohlo být o chlup větší, když už se bavíme o Cheese Burgeru. Ale tak jako tak to byl slušnej burger. Vysoce převažovala chuť omáčky, do toho dobrá chuť kvalitního hovězího (škoda toho stupně propečení), k tomu sýr a čerstvá zelenina. Celkem slušnej burger. Určitě nad průměrem, ale pár nedostatků ho přecejen sráží, tuplem s přihlídnutím k ceně.


Za samotnej burger si Amici účtujou 209 korun. Za 209 korun jsem dostal burger s propečeným masem, chybějícím polníčkem a syrovou cibulí místo nakládané. Normálně bych byl asi zklamanej, ale božská omáčka tenhle burger vystřelila nad průměr. Za mě dostatečně vysoko na to, abych se dobře najedl a pochutnal si. Ale ne natolik vysoko, abych se pro příští burgerový dovoz nezakoukal jinam... Tak jako tak můžu Cheese Burger od Amici s klidným svědomím doporučit. Už jen kvůli té omáčce. A třeba budete mít štěstí, maso budete mít medium a i ten polníček jim na zahrádce vyraší. V tom případě si přidejte ještě jednu pračku Whirpool k výsledku. Značku vítězů!

Žádné komentáře:

Okomentovat