sobota 16. dubna 2022

Maestro Fresh Beef, McDonald's

Pořádný kus umění

Znáte takovou tu galerii, kde najdete dvě díla o dvou verzích? Celé čtyři kousky umění? Ó jak moderní. Tak takovou moderní galerii nám nabízí McDonald's. Jeden pořádnej uměleckej kousek jsme si rozebrali minule a další hovězí si rozebereme dneska. Na kuřecí verze recenzi nejspíš nenajdete. Obří kuřecí promo masáž posledních měsíců ve mně zanechala jedinej pocit a to je chuť na kyblík od konkurence. Ale novou orientální omáčku jsem si nemohl nechat ujít. Jdeme na to.


Maestro Fresh Beef obsahuje tlustý hovězí maso, plátek ementálu, rajčata, salátový okurky, rukolu, červenou cibuli, smaženou cibulku, lemon omáčku a marockou omáčku s římským kmínem. Všechno je to v housce posypané semenem a chilli. Složení celkem slušný. Nevšední, zajímavý a oproti minulýmu kusu umění alespoň trochu ospravedlňující přehnanou finanční sumu.


Taky sem si na něj tentokrát zašel do ověřené pobočky v ostravské Nové Karolině, kde jedou jinačí bomby a burger konečně i nějak vypadal. Za to děkuju. Alespoň člověk nelituje peněz hned po otevření krabičky. Tentokrát ta lítost přijde o chlup později a sice po zákusu, kterej obsahuje maso. Hovězí zase bylo suchý jak pískoviště ke konci léta. Nechutnalo vyloženě špatně, soli a pepře tam bylo akorát. Ale přes vyšší suchost maso lezlo špatně do krku, o nějakým slastným vychutnávání bohužel nemůže být řeč.


Nezachránila to ani spousta zeleniny. Rajčata byly v pohodě, rukoly celkem dost, cibule dodala krásnej říz a salátový okurky. No ty spíš zavazely. Dodaly zajímavou chuť. Někdo pod tím vidí orient, já pod tím vidím burgery ze stánku od českých nádraží. K zahození nebylo chilli na housce, který občas dodalo pikantní nádech. Celkem slušnou chuťovou kombinaci tvořila ale hlavně zelenina společně s orientální omáčkou.

Nejsem fanda římskýho kmínu. Má obří tendenci přebíjet všechno svojí rádoby svěží a pronikavou chutí. Slovama se ta chuť asi nedá popsat. Kdo tenhle druh kmínu zná, tak ví. Zbytek musí zkusit. McDonald's naštěstí s římským kmínem umí pracovat a chuť římskýho kmínu byla výrazná tak akorát, aby dochutila okolí, ale dala prostor i ostatním surovinám. Taková příjemná, svěží, lehce papriková orientální omáčka. Za omáčku palec nahoru. V kombinaci se zeleninou klidně oba palce nahoru.


Bohužel ale dobrá omáčka se spoustou zeleniny vám ještě slušnej burger nezajistí. Plátek sýra skoro cítit nebyl, smažená cibulka se taky ztrácela. Lemon omáčky, neboli majonézy, tam bylo taky poskrovnu. K tomu to největší minus a sice tenhleten plátek rádoby prémiovýho, ve skutečnosti ale naprosto průměrnýho, mraženýho a tlustýho hovězího plátku opečenýho do mrtva na grilu. Ani všechna zelenina světa a trojitý množství omáčky by ho vzkřísit nedokázaly. No možná to trojitý množství omáčky by špatnej nápad nebyl a Maestro Fresh Beef by si konečně někdo mohl vychutnat.


Bohužel omáčky dostanete spíš míň než víc a Maestro Fresh Beef budete polykat spíš z hladu než protože byste se těšili na každý nový kousnutí jako na nový malý Vánoce, jako se mi to pravidelně stává třeba v Saily Burgeru v Kopřivnici nebo v Beef Burgeru v Litomyšli. A snad poslední zmínka. Maestro Fresh Beef stojí 149 samostatně a 195 korun ve velkým menu. Konečně si k velkýmu menu můžete dát i Rustic Fries se Sour Cream Dipem. Bez příplatku. Volba je teda jasná. Ale ani to neobhájí podobnou cenu. On totiž burger v Saily nebo Beef Burgeru vás vyjde na stejný peníze...

Maestro Fresh Beef stojí za vyzkoušení. Díky nevšední a povedené orientální omáčce. Jen si zajděte do pobočky, kde mají nějakou snahu dělat pěkný burgery. A co mě se týče, tak to mám jako u všech ostatních Maestro akcí. Ochutnal jsem a teď počkám na jejich konec, abych se připravil na úplně nový zklamání z následující akce. Mimochodem Sour Cream Dip není DeLuxe omáčka. Sour Cream Dip je jen taková nasládlá hustší zákyska s majonézou. Bylinky tam nehledejte. Další škoda a další promarněná šance. Takový McDonald's standard posledních několika let, řekl bych.

Žádné komentáře:

Okomentovat