sobota 16. dubna 2022

Bageta Kyjev, Bageterie Boulevard

Ukrojme si pro Ukrajinu

Dlouho jsem se nemohl dostat na moje oblíbený Facebookový stránky o kuchařským polobohu, panu Babicovi. Pořád to po mě chtělo vlastní účet. Poprvé v životě jsem přemýšlel, že bych si ten účet na Facebooku snad i založil. Pak jsem si přečetl plejádu komentářů pod příspěvkem Bageterie Boulevard ohledně ukrajinské bagety a zase sem dospěl k názoru, že bez vlastního Facebooku se milerád obejdu. Nejsem fanoušek tahání politiky do všedního života, ale z některých komentářů tam je člověku až úzko. I žumpa na konci září v největším českým kempu by se styděla. No komu skupinky ukrajinských matek s potěrem okolo vozíku zmateně motající se kolem těstovin v ošuntělých botách v Kauflandu nevadí, tak může Ukrajině nepřímo pomoct přes vlastní žaludek. Koupí Bagety Kyjev v Bageterii Boulevard. Zbytek si bude muset počkat na Utopence Moskva. Nepochybně se spoustou kopru :)


Ale politiku stranou. Teď tu jde o jídlo. Bageta Kyjev obsahuje uzený maso, smaženou cibulku, červenou řepu, ovčí sýr a hořčičný dresing. Všechny tyhle suroviny mám moc rád, takže na bagetu jsem se těšil docela dlouho. Po otevření pytlíku jsem byl mile překvapen. Množství surovin bylo solidní. Neříkám, že bageta praskala ve švech, ale když si vzpomenu na množství uzenin u emerické konkurence, tak klobouk dolů.




Po zakousnutí a vlastně až dokonce převažovaly kladný pocity. Prvně si člověk všimne uzenýho masa. Bylo to něco mezi debrecínskou pečení a klasickým uzeným pleckem. Takový jemný, dobře dochucený a lehce zauzený maso. Domácí uzený samozřejmě nečekejte, ale je to jedna z těch lepších uzenin. Neurazí. Množství naprosto v pohodě. Na fotkách z boku to až tak vidět není, ale uvnitř bagety ho bylo požehnaně.


Další věc, které si nejde nevšimnout, je chuť smažené cibulky. Krásně doplňuje uzený i zbytek surovin. Nejvíc výrazná chuť se vám ozve raz za čas a tou chutí je ovčí sýr. Tak akorát ovčí, aby ho mohli i lidi tvrdící, že jim ovčí sýr smrdí a tak akorát ovčí pro lidi, kteří ovčí rádi. Prostě žádnej masakr, ale ovci v něm poznáte. Zase se krásně snoubí se zbytkem. Chuťově slabší je červená řepa. Je to taková ta loupaná předvařená červená řepa, kterou si můžete koupit zavakuovanou k okamžitýmu použití. Její slabší chuť je nahrazená velkým množstvím. Poslední surovinou je hořčičný dresing. Krásně jemná majonéza, lehce do hořčice. Množství je taky dostatečný. Asi se budu zase opakovat, ale zase se hodí ke všemu.


Ucítíte přesně to, co zrovna máte v puse. Maso, smaženou cibulku, sýr, řepu, všechno doplněný o lehkou hořčičnou majonézu. Bageta je vyladěná a troufnu si říct, že jedna z nejlepších z Bageterie Boulevard. Cena s bílým pečivem je 119 korun samostatně. Menu vyšlo na nějakých 180 korun. Za těch 119 korun bageta stojí. V menu bych si ji nedal. Patatas a ledovej čaj halt není moje srdcovka. Pokud máte rádi uzený, červenou řepu a nezaleknete se ovčího sýra, tak tuhle bagetu rozhodně doporučuju. Uděláte dobrou věc, ale hlavně se dobře najíte a to se počítá. Taky je bageta krásně šťavnatá. Příjemná změna po návštěvě Domu Umění u McDonald's...

Žádné komentáře:

Okomentovat