sobota 17. srpna 2019

Kuřecí s tapenádou, Bageterie Boulevard

Portugalské Chef Menu

Ještě mě tuk a sůl nedostaly, ještě jsem tady! Jako důkaz přihodím rychlorecenzi na bagetu! Bohužel mě zastihl akutní nedostatek času. Ale nebojte, svítá na lepší časy. Časy plný krásných slovíček, břitkýho humoru a nálože junk foodu se časem vrátí. Již brzy na vašich monitorech! Zatím si ale musíme vystačit s výplodkem o bagetě.


Chef menu v Bageterii Boulevard umí příjemně překvapit, ale i nečekaně potrápit. Taková loterie, kde jde vyloženě o zdraví. Adrenalin jak má být. Tentokrát jsem ale nešel moc do rizika. Kuřecí prsa, sušená šunka, ovčí sýr, olivová tapenáda dochucená tymiánem a baby špenát. Co by se mohlo pokazit?


Naštěstí nic. Všechno bylo tak, jak má být. Kuřecí prsa byly fajn. Nebyly nějak extra vysušený, chuťově z nich bylo cítit kuře, jen byly obalený nějakou divnou, od pohledu celkem nechutnou, naštěstí naprosto neutrální, vrstvou čehosi. Z prvu jsem se lekl, že je to nějaká nechutná část kuřete. Ale ne. Asi nějakej pokus o kořenící směs nebo tak. No nepovedla se. Ale masu neublížila, takže chuť kuřete zůstala nedotčená. Množství kuřete bylo naprosto dostatečný. A tím nemyslím za čtyři, ale tak za jedna minus.


Dalším světlým masitým bodem bagety byla sušená šunka. Byla nádherně slaná. Taková ta slaná prasečí chuť, která se vám má tendenci rozpustit na jazyku. Chuťově tak výrazná, že ji ucítíte skoro pořád a dokáže držet tempo s olivovou tapenádou. Jestli to bylo přímo Jamon serrano nevím, ale rozhodně k tomu neměla daleko. Množství bylo fajn a potěšilo. Šunka byla skoro všude. Božská ingredience.


Neméně boží byl ovčí sýr. Vlezle intenzivní, přesto nenásilnej. Jemná kozí chuť a lehký závan sýrosmradu vás nemine. Další ingredience, kterou v obyčejné večerce určitě nenajdete. Sázka na kvalitní zahraniční suroviny, stejně jako u Salsiccie a lanýže, se mi u Bageterie Boulevard začíná líbit. Ovčí sýr si naprosto perfektně rozuměl se sušenou šunkou. Měl zajímavou konzistenci. Takovou rozteklou. Jemný zapečení v podstatě zařídilo, že sýr byl všude. Parádní tah. Takže za volbu sýra dávám Bageterii palce nahoru a kdybych měl Facebook, tak jim to tam snad i lajknu.


Olivová tapenáda dochucená tymiánem byla dobrá. Tipl bych to spíš na černý olivy. Jejich typická chuť tapenádu a celou bagetu provázela od začátku až do konce. Zato tymián se ztratil někde v překladu. Buď mi selhaly chuťový poháry nebo ho tam bylo jen málo, ale z tapenády byly cítit jen olivy. Což vůbec nevadilo. Kdo má olivy rád, určitě si pochutná. Já si pochutnal moc.

No a pak tam byl baby špenát. Tak na okrasu a na přibarvení celé situace. Že by dodal nějakou chuť, to ani ne. Světlá bageta byla opečená akorát a rozhodně neurazila.


Bageta byla plná silných chutí. Parádní slaná a masitá chuť sušené šunky, intenzivní chuť sýra, silná chuť oliv z tapenády a v neposlední řadě kuře. Všechno k sobě ladilo a bylo vidět, že nad touhle bagetou někdo přemýšlel jak mozkem, tak i jazykem. Není to něco, co vás překvapí a vystřelí do vesmíru, ale pokud máte rádi kvalitní španělskou šunku a sýry, rozhodně vás tahle kombinace neurazí a dobře se najíte. Samozřejmě tomu odpovídá i cena. Přesnou částku si nepamatuju, ale byla to jedna z těch dražších baget, takže před výplatou tam nechoďte. Na druhou stranu to taky nebyla žádná pálka jak již zmiňovaná Salsiccia a lanýž. Tak jako tak za ty peníze stála a pokud se někomu z vás zamlouvá složení, nemusí se bát ji vyzkoušet.

Žádné komentáře:

Okomentovat