sobota 31. srpna 2019

Chilli Burger, American Grill Bar Restaurant, Olomouc

Jaká je dnes šance, že člověk vleze do náhodné restaurace v náhodným krajským městě a dostane dobrej burger? Dobrá zpráva pro nás všechny. Celkem velká! Vyzkoušeno na vlastní kožku v Olomouci. Kousek od nádraží najdete restauraci American Grill, která už na první pohled člověku naznačí, že jestli někde zhasit chuť na burger, tak je to právě tady.


Vyzkoušel jsem Chilli Burger. Dle menu je v něm majonéza z chipotle papriček, cibule, salát, rajčata, hovězí maso, gouda a chipotle papričky. To všechno vám donesou v povedené domácí housce. Houska je hutná, chuťově dobrá a vydrží naprosto neskutečný množství šťávy, která se po zakousnutí vypraví z masa. K housce teda nemůžu říct žádný špatný.

Maso bylo chuťově dobrý a šťavnatý. Vyloženě růžovej střed nemělo, ale vysušený rozhodně taky nebylo. Šťávy v sobě mělo habaděj. Pro drtivou většinu lidí propečený akorát, já bych snesl víc medium. Soli mohlo být o chlup míň. Celkově ale maso naprosto v pohodě. Gouda byla dost nevýrazná a k pikantnímu vnitřku by se možná hodil nějakej výraznější sýr. Zelenina byla čerstvá, množství super, bez chyby. Chipotle majonéza byla hodně řídká a lehce pikantní. Viděl bych to na domácí kombinaci majonézy, kečupu a Chipotle Tabasco. U nás v kraji tak drsným, že i Vin Diesel se odsud dekloval za pár minut, téhle omáčce říkáme ďábelka a děcka si ji dávaj k hranolkám.


Co bych ale rád vypíchnul byly Chipotle papričky. Chipotle je vlastně uzený Jalapeno. Pálivý tak akorát pro normální smrtelníky, k tomu krásně vyuzený a pokud si občas rádi zapikantníte, tak jsou chipotle to pravý pro vás. A olomoucký American Grill má naprosto perfektní chipotle papričky. Když si ji dáte samostatně, tak ucítíte nejen lehkou až střední pálivost, ale hlavně parádní chuť kouře. Papriček v burgeru najdete tolik, že je máte v puse v podstatě pořád. Za mě naprostá pecka a kdyby všechny pikantní burgery obsahovaly tyhle papričky, tak bych byl nadmíru spokojenej. Samozřejmě pořád se jedná o Jalapeno, takže pro milovníky opravdu ostrých jídel, jídel ostřejších než výraz Semelové, tak tyhle milovníky ostrých jídel Chilli Burger s chipotle se židle nevystřelí. Možná polechtá. Pro nás ostatní je ale pálivost na naprosto akurátní úrovni.

Takže si to shrňme. Máme tady výbornou housku, dobrý a šťavnatý maso, dostatek zeleniny, lehce nevýrazný sýr, řídkou, ale dobrou omáčku a naprosto fantastický papričky, který vás budou provázet celou touhle parádní trasou chutí. Cena je 189 korun. Za dalších 55 korun dostanete ještě hranolky a coleslaw. Já tam byl něco okolo druhé hodiny ve všední den a hranolky s coleslawem zrovna dávali zdarma. Nebo se toho chtěli jen zbavit, těžko říct. Každopádně cena je dost vyšší. Na Ostravu. Na Olomouc předpokládám taky. Ale Chilli Buger za ty peníze stojí, to se musí nechat.

Takže tak. Doby, kdy dobrej burger dělali jen v pražským Dishi, jsou naštěstí nenávratně pryč a fast foody by se měly začít pořádně otáčet, protože pro podobný podniky přestávají být reálnou konkurencí...

PS: Hranolky má American Grill naprosto boží. Domácí a se slupkou. BBQ omáčka byla podle mě kupovaná, dost průměrná, ale nechci soudit. Coleslaw celkem dobrý, ale měl jsem i mnohem lepší. Každopádně pokud nemáte hluboko do kapsy a zrovna vám necpou hranolky zdarma, tak těch pár korun navíc za hranolky stojí. Dostanete jich celkem dost a jsou vynikající.

Žádné komentáře:

Okomentovat