sobota 2. března 2013

iTwist, KFC

Konečně se u KFC objevila nějaká novinka, která si zasloužila moji pozornost. Ani ne tak Twister Atikos a Twister Premium (Slanina-sýr), ale hlavně iTwisty. iTwist je starej dobrej minitwister, ale v mnoha variantách. Pokud zadáte iTwist do Googlu, vyjedou vám odkazy snad z každýho koutu zeměkoule. Takže nás zase jednou dohonila civilizace a to se počítá. iTwisty sem ochutnal tři ze čtyř, protože klasickýho sem měl nespočetněkrát a tři zároveň sou maximum, co sem do sebe nacpal. Takže recenze bude na zelenej (hořčice), žlutej (sýr) a fialovej (BBQ).


Začneme obecně. Všechny se skládají z toho samýho. Pikantního kuřete, salátu, rajčete a omáčky. To všechno je zabalený v tortille. Velikostně to není nic extra, ale pokud si jich koupíte víc nebo se rozhodnete pro B-Smart XL s porcí kuřete a hranolkama, tak se určitě najíte. Samostatně stojí 29,- což je cena víc než odpovídající. Potaď všechno super a není si na co stěžovat. Jak je to ale s tím hlavním, chutí?


Mustardor

První na řadě je iTwist Mustardor. Pro necizojazyčno mluvící lidi je to ten s hořčicí. Pikantní smažený kuře, tortilla, zelenina a hořčice. Docela neobvyklá kombinace. O to sem se na něj těšil víc. Ona ta hořčice vlastně nemá být hořčice, ale hořčičná omáčka. A jak chutná? Měli jste někdy americkou hořčici? Takovou tu lehce hořčičnou, trochu octovou o celkově kyselkavé chuti s hořčičným nádechem. Něco podobnýho si můžete koupit v Lidlu v amerických týdnech. Je to opravdu vyladěná chuť. Ale pikantní kuře ji tak trochu přebíjí a omáčka tam rozhodně nehraje prim. I když to záleží i na tom, jak moc štědrej je člověk v kuchyni. Každopádně k pikantnímu kuřecímu se nečekaně hodí a vytváří neobvyklou chuťovou kombinaci, na kterou v ČR nejsme moc zvyklí. Co mě se týče, proč ne. Určitě stojí za ochutnání.


Cheese

Další na řadě je iTwist Cheese. Pro necizojazyčno mluvící lidi je to ten se sýrovou omáčkou. Tady to nebudu protahovat, protože není co. Tenhle mě jednoduše dostal! A to tak, že už se nemůžu dočkat cesty kolem KFC a rozhodně si objednám dva. Proč? Tady u toho omáčka rozhodně hraje prim a trefila se mě do vkusu, až to hezký není. Někomu možná přijde chuť chemická nebo naprosto odporná. Je to jedna z těch chutí, kterou buď milujete nebo nenávidíte. Jak si ji představit? Měli jste někdy Chilli Cheese Nuggets od Burger Kinga? Pokud jo, tak máte představu. Ta hutná chuť sýra musí být proti všem přírodním zákonům a nepochybně je tam nějakej chemickej pomocník. Ale to mě nevadí. Pokud to chutná takhle, tak ať je tam třeba namletá ploutev tuleního mláděte. K tomu pikantní kuře, zeleninka, tortilla... No prostě bomba. Tenhle by měli dělat i ve velké variantě. Ochutnat? Určitě! Ale může se stát vám hutná sýrová chuť nesedne.


BBQ

Poslední na řadě je iTwist Barbecue. Pro necizojazyčno mluvící lidi je to ten s grilem. Grilovací omáčka v tortille? To už tu jednou bylo a nic moc extra to nedopadlo. Pamatujete na Mega Pocket Barbecue? Pokud ne, TADY máte recenzi. A úplně stejně rozporuplnej pocit mám z tohodle iTwistu. Tortilla, pikantní kuřecí a pikantní BBQ omáčka podle mě netvoří tu nejlepší kombinaci. Jste absolutně bez šance pochytat všechny chutě a udělat si v mozku alespoň nějakej trochu širší chuťověj obrázek. Takhle prostě ucítíte pálivost a sem tam chuť kouře (BBQ). Samotná omáčka mi nepřijde špatná a do sendvičů se určitě hodí. Ale v tortille mě prostě nesedí. Každopádně bych se nebál o to, že i tenhle iTwist si najde svoje příznivce. Za mě nic moc. Znova si ho nedám.


Konečný skóre? iTwisty jsou určitě dobrej nápad a prodeje KFC se tímhle snad pohnou kupředu. A to je jedině dobře. Konečně z Polska přišlo i něco trochu inovativního a snad to zákazníci ocení. Hlavně teda v Polsku, protože tam se rozhoduje. A kterej u mě vyhrál? Jednoznačně sýrovej. Na druhý místo bych zařadil obyčejnej, třetí s hořčicí a na posledním místě by se v mým žebříčku umístil BBQ. Každopádně tak jak jsou rozdílný chutě každýho člověka, tak jsou rozdílný chutě iTwistů. Každej si určitě najde ten svůj a díky nízké ceně se člověk nemusí bát ochutnat všechny, udělat si svůj názor a ještě se dobře nadlábnout. Maximální spokojenost.

4 komentáře:

  1. Tak jsem včera zkusil Mustador a Cheese. A byl jsem trochu zklamanej, ani jeden mi nechutnal. Nebyl jsem zhnusenej, ale klasika mi stále chutná mnohem víc. Na základě této recenze jsem se na sýrovej hodně těšil, ale ta plastová chuť mi nesedla. BTW: Ta omáčka mi připadá totožná s omáčkou na nachos v Cinestaru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě beru příště místo popcornu nachos. Díky za tip!

      Vymazat
  2. Omáčka v BBQ iTwistu je ta stejná jako v Texas Granderu. PS: Můžu se ještě zeptat, do kterého KFC chodíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Různě po Ostravě. Většinou Karolína nebo Avion.

      Vymazat