čtvrtek 21. února 2013

Kuře Pizziola se sýrem, Subway

Poslední dobou si sem tam dávám hodinový obědy a vkráčím si to přímo do Mekky ostravských rychloobžérů, Nové Karolíny. Ale co si budeme povídat, v McDonald's s Burger Kingem apod. se několikrát do týdne obědvat opravdu nedá. Teda pokud za pár let nechcete po Tescu jezdit v takových těch vtipných vozících pro super obézní lidi. Proto sem si konečně sehnal pořádnej návod jak si vůbec něco objednat v Subway a po hodně povedených masových koulích sem se vydal dál bádat v ne moc prozkoumaných vodách. Někdo tady samozřejmě může navrhnout, že mám chodit na meníčka kterých je všude plno a kolikrát i za menší peníz, ale klasických UHO omáček na triliardu způsobů už mám dost...


Co se skrývá pod celkem vtipným názvem Kuře Pizziola? Ano. Kuře. K němu omáčka Marinara, sýr, rajčata a salám pepperoni. Celkem fajně zvolená kombinace u které si člověk nedokáže představit, že by nefungovala. Jen připomenu, že si do své bagety můžete zase narvat klidně kýbl zeleniny, ale já ji zkusil tak, jak ji Bůh (kuchař) stvořil. V bílým pečivu a zapečenou. A výsledek? Takovej lehčí nadprůměr. Omáčka je celkem dobrá, ale nevýrázná a oproti masovým koulím sem ji tam měl minimálně. Sýr sem v bagetě necítil skoro vůbec. Rajčata byly super udělaný, teplý a chutnaly jak rajčata. Ale menší problém bych měl s masem. Chyběla mu, jak bych to řekl, chuť masa. Buď maso někdo někde zapomněl posolit, nebo se solí opravdu malinko. To by se dalo v bageterii pochopit. Ale já si jídlo rád přisolím a k tomuhle by se mě solnička opravdu hodila. Kuře tak nemělo skoro žádnou chuť. Takovou planou. Ale musím opravdu pochválit, jak bylo udělaný. Parádně horký, dodělaný a přesto šťavnatý. Klobouk dolů.


Co se zapíkání týče, tak by se BB od Subwaye měla co učit. Zapomněl sem na něco? Pepperoni! Původem americká parodie na italský uzeniny, ale ve srovnání s českou vysočinou si vůbec nestojí špatně. Když sem tenhle salám ochutnal zvlášť, tak sem ho musel pochválit. Chutná jak maso, je lehoulinko pikantní. Doma do toustů by to byla naprostá bomba. No bohužel v bagetě s kuřetem, omáčkou a rajčetem tři plátky tohodle salámu neudělaly vůbec žádnou práci. Jako by tam skoro nebyly. Příště bych si do téhle bagety nechal dát minimálně červenou cibuli, aby to mělo aspoň nějakou výraznější chuť.


Jaký je teda celkový hodnocení? Jak sem psal na začátku. Lehčí chuťovej nadprůměr. Kdyby se kuře trochu víc osolilo, mohlo to být lepší. Takhle v puse ucítíte sem tam lehkou chuť rajčat s houskou, lehkou chuť kuřete s houskou a sem tam chuť masa, salámu. To je za 85,- (15 cm) málo. Americký koule mě chutnaly víc a to stojí o dvacku míň! Takže moje volba je jasná. Příště bych si dal zase koule. Ale! Ale díky opravdu bohatýmu výběru kombinací v Subway mám takovej dojem, že díky svojí úchylce ochutnávat pořád něco novýho si nikdy nedám dvě totožný kombinace baget. Na kombinatoriku nejsem nejlepší, ale těch kombinací musí být tisícovky. Až mi zamrazilo, když sem to napsal. :) Co bude příště? Steak se sýrem? To mi doporučoval jeden z čtenářů, měl sem poslechnout. Nebo třeba Subway Melt s barbecue omáčkou a červenou paprikou s olivama? Fantazii se v Subway meze nekladou. Mimochodem jakoukoliv bagetu si můžete nechat zabalit jako wrap nebo si dát suroviny jako salát. Co se člověk všechno nedozví. Bohužel až po druhé návštěvě, to je celkem špatně. Pořád je co zlepšovat.

PS: Pokud se bojíte, že to tu teď bude samá recenze baget, tak se nebojte. Hamburger je pořád hamburger a bageta je pořád jen bageta...

5 komentářů:

  1. ten steak se sýrem jsem doporučoval já. kombinatoriku jsem před lety na subway celkem poctivě aplikoval, a po dlouhém výzkumu jsem došel k tomu, že opravdu nejlepší, co si tam lze dát je steak se sýrem, zapečený, zelenina: rajče, salát, kyselá okurka, olivy, pálivý papričky, omáčka: chipotle southwest sauce, bageta: sýr+oregano. je to pak takový sladkopálivý. já si tam nedávám nic jiného. ale každý má jiné chutě. :)
    jinak smysl subwaye je právě v té zelenině, je dobré si jí tam nechat narvat hodně a nenechat bagetu "holou" - to je jen takovej základ pro vlastní "tuning".
    vedle zeleniny nezapomenout na omáčky, ty taky dělaj třetinu chutě a jsou dobrý všechny.
    a jestli mlůžu ještě jednu radu - bageta jako wrap v subwayi není nic moc a salát jedině snad z hubnoucích důvodů. maj to vychytaný s tím pečivem, a to ostatní za to nestojí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přemýšlím o tom. Když vynechám papričky, bude to moc pálet kvůli té omáčce?

      Vymazat
    2. papričky netřeba vynechávat, jsou velmi "soft", jestli v téhle kombinaci něco pálí tak je to ta chipotle omáčka. ale žádný peklo s plamenama od huby se nekoná. nebo mám toleranci na pálivé hodně zvýšenou :) ..."intenzitou" pálivosti bych to přirovnal k třeba brazer sendviči z kfc, s tim že ještě o trošičku víc :)

      Vymazat
    3. Už sem to ochutnal. Papričky sem vynechal a ještě sem zapomněl na červenou cibuli. :) Bylo to vynikající a je to vlastně důvod, proč vpravo na stránkách najdete anketu o Subway. Každá surovina/omáčka/druh pečiva přecejen tvoří trochu jinou chuť, tak jestli to má cenu recenzovat...

      Vymazat
  2. Pizziola je nejlepší v tmavém chlebu, je třeba dát tam trochu více rajčatové omáčky, k tomu určitě olivy (třeba i trochu salátu) a ještě je super do ní přidat lehce soutwest omáčky + parmezán a oregáno.
    Doporučuju jako zaměstnanec z Ovy. :)

    OdpovědětVymazat