neděle 10. března 2013

Club Sandwich

Dlouho tu nebyl žádnej recept. Taky sem se dlouho pořádně s žádným jídlem nevyřádil. Ale tohle je jedna z věcí, kterou sem si vždycky chtěl zkusit udělat. Taky je to jedna z mála celkem zdravých věcí, který z Ameriky přišly. A ta chuť! Pokud už máte dost všech těch tataráků a obřích hamburgerů, je na čase vyzkoušet druhou stranu mince americké kuchyně. A že nejde o nic těžkýho...

Suroviny (2 sendviče):
6 plátků toustovýho chleba
majonéza
ledový salát
velký rajče
kus salátové okurky
kuřecí prso
pár plátků anglické slaniny
2 vajíčka
sůl, pepř
párátka
olej

Kuřecí prso si podélně rozkrojte tak, aby vám vznikly dva tenčí plátky masa. Ty osolte, opepřete a osmažte na oleji. Tady klidně použijte můj neoblíbenej olivovej, ale ke kuřecímu do sendviče se halt hodí víc. Až bude masíčko osmažený dozlatova, dejte ho bokem a hoďte na pánev slaninu. Až bude slanina osmažená, hoďte ji taky bokem a na pánev rozklepněte dvě vajíčka. Roztrhněte žloutek, trochu osolte a osmažte z obou stran. Toustový chleba opečte v topinkovači (nebo na sucho na pánvi). Na prkýnko si položte tři toustový chleby a všechny lehce z jedné strany namažte majonézou. Na jeden dejte salát, okurku na plátky a kuřecí maso. Na druhej dejte salát, plátky rajčete, slaninu a vajíčko. Na ten první s kuřetem položte ten druhej se slaninou a vajíčkem a zakryjte třetím toustem, kterej je jen namazanej majonézou. Vezměte 4 párátka nebo špejle a propíchněte sendvič na rovných stranách (ne v rozích). Rozkrojte vejpůl diagonálně. Stejně poskládejte i druhej sendvič a máte hotovo.


PS: Tuhle lahůdku mají i v lepších restauracích a hotelech. Doporučuju ale jíst opravdu jen doma, protože člověk je pak špinavej jak prase. Na pracovní schůzky nic moc ideálního. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat