neděle 17. března 2013

Bistro Baguette, Dr.Oetker

Když už tu píšu o fast foodech, tak snad se sem tam ani recenze na jeden fast food z krabice neztratí. V telce mě jako klasickýho všenezdravýho žrouta zaujala reklama na novinku od Dr.Oetkera na bagetky do trouby. Normálně bych takový cypoviny nekupoval, ale mražená pizza od Dr.Oetkera patří mezi ty nejlepší mražený pizzy, co si můžete v super, hyper i penny marketu koupit. Bagetky seženete za cenu okolo 36 korun a na výběr máte ze salámové, šunkové a sýrové. Já se pustil do salámové. Váha 2x 125 gramů.


Je mi jasný, že všechny tady zajímají spíš fotky a zbytek si u těchhle výrobků domyslí každej sám. Ale za dávání fotek na web placenej nejsem (ani za psaní, ale co), tak sem něco málo napíšu. Po rozbalení krabice nebudete zklamaní. Kupodivu to vypadá tak, jak na obrázku. Jen barev to zas tolik nepobralo. Na Salami bagetkách najdete zeleninu, eidam, rajčatovou omáčku a to hlavní, mini salámky. Pokud v tuhle chvíli otočíte krabici, tak vás čeká ještě jedno příjemný překvapení. A sice to, že tyhle bagetky byly vyrobený v Německu. Už to samo vám prozradí, že ve složení nenajdete kýbl sraček, jako najdete ve výrobcích z Polska nebo nedej bože z Česka.


Jen to složení salámu. Takhle fajnový složení nenajdete ani ve vysočině od řezníka. Už jen ten antioxidant, kterej je vlastně rozmarýnovej extrakt. Proč do našich salámů řezníci cpou kanystr chemie, když to zjevně jde i bez ni? No chuťově ale ten salám zase taková extra třída není. Je dobrej, ale mohl by být lepší. Trochu výraznější. Taky by na bagetce mohlo být víc rajčatový omáčky. Bagetka je celkem vysoká a na povrchu zase tolik věcí není. Proto může někomu přijít trochu sušší. Zvláště v porovnání s pizzou. Ale těsto samo o sobě má celkem dobrou chuť, takže to zas tak moc nevadí. Celkovou chuť bagetky bych porovnal k vysoké americké pizze se stejným složením. Ucítíte těsto, rajčatovou omáčku a sem tam salám, sem tam kus papriky. Eidam tam cítit nejde skoro vůbec. Taky není divu, když je to eidam. Já bych volil asi jinej sýr.


Každopádně tenhle výrobek se Dr.Oetkerovi celkem vydařil. Pokud jdete z hospody a nemáte čas ani chuť si něco vařit, tak vytáhnout krabici s dvouma těmahle bagetkama z mrazáku a do půl hoďky už se ládovat celkem dobrým jídlem není špatná volba. Pokud čas máte, tak si samozřejmě kupte francouzskou bagetu a zapečte si ji doma s čím chcete. Vyjde vás to levněji a chuť bude taky někde jinde. Ale člověk je tvor línej. Proto taky tyhle společnosti vůbec vydělávaj. Koupit? Tenhle výrobek má celkem jasnou cílovku. Tou jsou líní krabicáři nebo lidi, kteří sem tam dorazí v devět večer a vařit se jim nechce. V tom případě je to jasná volba. Rozhodně je to lepší než rohlíky s vysočinou. A cenově to vyjde nastejno.

Žádné komentáře:

Okomentovat