neděle 24. března 2013

Tortelliny na česnekovým oleji s houbama a rukolovým salátkem

Tortelliny si kupte kvalitní a nevěřte obalu, že jsou pro 4 porce. Udělejte všechno a pro dva to bude akorát. Ital by mě za tenhle recept asi kopl do zadku. Ale co, já bych ho nakopl, kdybych ho viděl dělat guláš... Kombinace kyselkavých chutí houbiček a salátku v kombinaci se slanýma těstovinama a parmazánem, s lehkým závanem česneku z oleje je naprosto ultimátní. Tenhle recept je můj a pokud mi ho nějakej Ital ukradne a bude ho vařit v Itálii pro belgickou královskou rodinu, tak požaduju jednu šunkovou pizzu zdarma.

Suroviny:
tortelliny carne (s masem)
česnek
olivový olej
nakládaný houbičky
rukola
ocet balsamico
sůl
pár plátků slaniny
parmazán

Prve si dejte vařit tortelliny. Vařte je v osolené vodě podle návodu. Udělejte si salátek z rukoly. Vemte rukolu, pořádně ji omyjte, osušte a hoďte do menší misky. Opravdu lehce zakápněte balsamicovým octem a ještě lehčeji osolte. Potom si oloupejte pár stroužků česneku, rozbijte ho (nožem přiražte k prkýnku až to lupne) a nakrájejte na větší kusy. Na pánvičce rozpalte olivovej olej. Přihoďte česnek a promíchejte. Až česnek pořádně zavoní (nesmí vám zhnědnout), tak přihoďte nakrájený naložený houbičky a uvařený tortelliny. Pořádně promíchejte. Na talíř dejte doprostřed salátek z rukoly a obložte tortellinama z pánve s česnekem a houbama. Posypte parmazánem a ozdobte opečeným plátkem slaniny, aby to nevypadalo tak zdravě.

Žádné komentáře:

Okomentovat