sobota 3. března 2012

Hot Dog, Lidl

AMERICKÝ TÝDEN

A máme tu pokračování romantického seriálu o jídle z Lidlu. V minulém díle jsme mohli sledovat dvojici saucu a housky, kteří se do sebe zamilovali a stvořili krásné hamburgery. Dnes si budeme povídat o jejich ne tak vzdálenýh příbuzných, hot dozích (hot dogách, hot dogých?). Už z krabice na nás kouká socha svobody, americký symbol vyrobený ve Francii na německé krabici amerického jídla vyrobeného v Německu prodávajíce se v Česku. Omlouvám se za chybějící čárky v předchozí větě, ale diplom z češtiny opravdu nevlastním. Ochutnání zrovna tohodle výrobku sem se docela bál a něco mi říkalo, že hot dog z mikrovlnky, kterej byl zmraženej kdovíkolik dní, přece nemůže být dobrej. Musím přiznat, že sem byl opravdu mile překvapen.


Po otevření krabice na vás čeká šok. A sice šok z velikosti samostatného hot dogu. Krabice o dýlce třiceticentimetrovýho pravítka, výšky pomalu úhloměru a uvnitř sou dva hot dogy velikosti průměrnýho penisu Američana. Nic moc. No aspoň vím, co čekat od jarních závitků v asijských týdnech. Takže z jedné krabice se nejspíš nenajíte. Aspoň já sem se teda musel dorazit jogurtem s rohlíkem a to se nepovažuju za nějakýho výraznýho jedlíka. Právě naopak. A to je za 49,90- sakra málo. Jak sem si minule pochvaloval cenu, tak teď je to jednoznačný minus.

Co se týče vzezření samotnýho výrobku, tak to mě taky docela překvapilo. A i když člověka trochu zamrazí při pohledu na totálně (ale fakt totálně) zamraženej párek v rohlíku s kydama, tak to vlastně paradoxně člověka trochu i zahřeje, protože ví, že to stačí rozbalit, šoupnout do mikrovlnky a spapat. A nemusí se obtěžovat žádnou přípravou a v podstatě se to jídlo dá udělat z gauče. Spíš proto se celá akce jmenuje Americký týden. :) Jen bych si rád postěžoval na okurku, která v mikrovlnce snad fungovala jako izolant a i když boční strany hot dogu praskaly teplem, tak na ní (a pod ní) se ještě držel led. Takže doporučuju nechat v mikrovlnce o minutu dýl, než doproručuje návod.

A chuť? Chuť tohodle výrobku je jeho velký plus. S chutí obyčejnýho párku v rohlíku za 13,- se to srovnávat nedá. A to hlavně díky stěžejnímu prvku, párečku. Takhle dobrej páreček u nás v supermarketu neseženete (aspoň ne tady na východě). Dokonce v něm byla cítět chuť vepřovýho masíčka. To člověk u nás aby párek s chutí masa pohledal. Zbytek hot dogu byl celkem normální. Hořčice, kečup, jakejsi roztavenej rádobysýr. Ale nad těmahle obyčejnýma chutěma dominovala zase jedna parádní a to byla chuť smažené cibulky, kterou v hot dogu nešetřili. Každopádně to není nic, co by člověk doma nenapodobil za zlomek ceny. Chuť okurky taky nebyla na párku špatná, i když pro nás pro Čechy kombinace celkem neobvyklá. Co se týče rohlíku, tak to nebyl klasický český rohlík, ale byl z takovýho toho těsta na hamburgerový housky. Konzistencí i chutí mi hodně připomínal ten rohlík, co dostanete s párkem v Ikei. Smícháním všech těhle chutí se člověku vytvoří v puse to, co si představí pod pojmem hot dog. Co se mě týče, tak se to německým kuchařům celkem vyvedlo.


Blížíme se k závěru. I když chuť tohodle hot dogu opravdu není špatná, naopak je chuťově povedená, tak ho můžu jen stěží doporučit. A může za to právě ta cena. 280g (jeden hot dog 140g) za 49,90-. Pokud si to příští americkej týden koupím, tak jen jako chuťovku a to ještě pokud budu mít naditou peněženku, protože za padesát korun se dají koupit lepší věci. Ale sem moc rád, že sem to ochutnal, protože tuhle kombinaci surovin si zapamatuju a budu ji doma používat na svoje hot dogy, co si doma připravím sám i bez mikrovlnky. Jen mě trochu mrzí, že se u nás nedá sehnat to parádní pečivo. Naše rohlíky se na hot dog přecejen moc nehodí. Pokud ste to pečivo někdo někde viděl ke koupi, tak mi prosím napiště do komentářu. Udělali byste tím nejednomu jedlíkovi radost. :)

PS: Pokud vás americká receptura hot dogu nezaujala, můžete zkusit echt germánskou recepturu z tohodle moc povedenýho receptu.

2 komentáře:

  1. Ochutnejte MCENNEDY žebírka... větší hnus jsem nikdy nejedl... a to se rozhodně neřídím pravidly zdravé životosprávy a maso si dopřávám velmi rád a často... ale tohle byl fakt jen xindl z Polska...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O těch sem taky přemýšlel, ale cena 84,90 za půl kila žebírek mě opravdu odradila. A pokud to bylo ještě s kostma, jak na obrázku...

      Vymazat