čtvrtek 22. března 2012

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Máte chuť na špagety a klasický český s rajčatovou omáčkou (nebo kečupem), masem a eidamem vám už lezou krkem? Zkuste italskou klasiku. Těstoviny tak lehký a tak dobrý, že to snad ani možný není. Jedno z mála bezmasých jídel, který si dám i já moc rád.

Suroviny:
špagety
olivovej olej
chilli papričky
bazalka
parmazán
česnek

Prvně si dejte vařit špagety do osolené vody. Doporučuju koupit nějaký kvalitnější špagety, protože je to přecejen základ toho jídla. Z Itálie být nemusí, ale Tesco value nebude to pravý ořechový. Nakrájejte si česnek na tenký plátky (pro dva lidi minimálně celou paličku česneku) a nějakou tu chilli papričku podle chuti na proužečky. Do pánve vlijte větší množství olivovýho oleje (taky doporučuju kvalitnější, bez výraznýho chuťovýho ocasu) a osmažte na něm česnek s papričkama. Až je česnek pěkně zlatavoučkej, přihoďte do pánve uvařený špagety a promíchejte. Špagety se smíchaj s ochuceným olivovým olejem a jejich chuť je pak fantastická. Přidejte na jemno nakrájenou bazalku a můžete dávat na talíř. Pokud chcete, tak si to ještě trochu zasypte parmazánem.


PS: Obrázek je kradenej z internetu. Moje fotky tohodle jídla vypadaly jak přetrávený seno. Asi začnu přemýšlet o novým foťáku, kterej dokáže fotit i v mírným přítmí...

Žádné komentáře:

Okomentovat