pátek 9. března 2012

Rib-Style Burger, Lidl

AMERICKÝ TÝDEN

A máme tu další, tentokrát třetí, díl seriálu o baštění tak akorát jedovatých jídel, aby se podle směrnic EU ještě daly prodávat. V tomto díle si posvítíme na Rib-Style Burger. Na tenhle výrobek sem se těšil moc. Cílem tohodle výrobku bylo nepochybně napodobit McRib od McDonald's, který se v ČR bohužel zatím neprodává (ale už koluje Evropou, tak snad jednou...). Tenhle sendvič od McDonald's se dokonce dostal do Simpsonových a byl mu věnovanej celej jeden díl, kdy Homer jezdil po USA a baštil žebrouny. A co je takhle slavný, tak to musí být dobrý snad i v podání Lidlu. Je?


Je. Nedá se nazvat vynikajícím, ale dorej je. Složení není vůbec špatný. Za 34,90- dostanete středně velkou podlouhlou housku s hovězím masem, pikantní omáčkou, okurkama a cibulí. Kámen úrazu tohodle sendviče je v té pikantní omáčce. Je opravdu ostrá a naprosto přebíjí ostatní chutě. Třeba chuť masa, která je naprosto vynikající. Podle složení dokonce obsahuje hovězího 87% masa. No kde v ČR seženete mraženou mletou placku hovězího s tímhle obsahem masa? Podle mých zkušeností nikde. Musíte si doma namlít sami. Nebo skočit do McDonalda, ale to si pak připravte dvojnásobnej peníz. Takže maso super, kombinace okurky s cibulkou super, houska taky ujde, ale k čemu vám to všechno je, když jediná chuť je oheň na jazyku. Škoda. Být tam grilovací omáčka, jako v McRibu, tak mě to nadchne asi víc. Taky je tam oproti McRibu, kdoví proč, hovězí a ne vepřový maso. Ale to vůbec nevadí, protože to hovězí je opravdu kvalitní a dobře okořeněný. A co se týká doby přípravy, tak to nechte mikrovlnit o chvilku dýl, než píšou v návodě, nebo to budete mít uprostřed studený.


Jakej je teda závěr? Chuťově i cenou celkem vyvedená kopie sendviče McRib, bohužel přehnaně pálivá. Pokud pálivý jídla nemusíte, tak tohle si opravdu, ale opravdu nekupujte. Pokud vám pálivý nevadí, tak můžu s radostí doporučit. Já osobně Rib-Style Burger od Lidlu beru jenom jako takovou předehru k tolikrát zmiňovanýmu, slavnýmu McRibu, kterej už prodávají například ve Španělsku nebo Bulharsku, takže se máme na co těšit.  Do té doby nám nezbývá nic jinýho, než baštit tuhle napodobeninu a doufat, že nám nepropálí druhou díru do zadku.

2 komentáře:

  1. Dear McKavoni.
    We apologize for your inconvenience. In case that you have more of these shity-hole-burners in your refrigirator, we would be very happy, if you can share these with us. Please contact us asap, we are hungry ... very hungry.
    Thank you and best regards,
    Lidl HQ aka bubo and company

    OdpovědětVymazat
  2. Hello Mr. President of Lidl company.
    I have only one burger left in refrigerator, so i am not going to share it with you. I am very sorry. Maybe you should buy some pumpkin instead.
    With all the respect,
    McKavoni.

    OdpovědětVymazat