středa 28. března 2012

Párky na hot dog a luxusní hořčice, Lidl

AMERICKÝ TÝDEN

Skoro sem zapomněl na pokračování našeho malého seriálu z Lidlu. Dlouhou dobu sem se snažil najít pořádný rohlíky na hot dog. Pořádnej americkej styl pečiva, ne ty naše houskovitý, nemastný, neslaný rohlíky. V Ikei nějaký mají, ale ty sou celozrný (a ještě ten název, KORVBRÖD). To teda ne. No co se dá dělat, už sem se v ledničce nevydržel koukat na lahev plnou párků na hot dogy a obyčejný rohlíky musely stačit. A hlavně sem se do toho pustil i proto, protože zrovna v Lidlu běží "luxusní týdny" a tam sem si vyhlídnul luxusní hořčičný omáčky. Německá hořčice se u nás těžko shání a ochucená se tady na severovýchodě nedá sehnat už vůbec. Ale o tom níž.


Tenhle článek by měl být o těch párcích, tak začneme o těch párcích. Ty párky chutnají tak nějak jak párky. Párky párky párky. Prostě párky. Ale nutno podotknout, že hodně dobrý párky s hodně velkým obsahem masa. Takže chutnaly hodně po vepřovým mase s takovou tou typickou dochutí párků v láku ve skle nebo plechovce. Samotný s rohlíkem by se asi moc nedaly. Ale v kombinaci s rohlíkem, omáčkama a zeleninou sou vynikající. Každopádně si myslím, že zrovna tenhle výrobek z ó mocného amerického týdne se dá sehnat pod jinou značkou v každým supermarketu. Jen si člověk musí hlídat ten obsah masa, aby byl minimálně 80%. Dobrej hot dog si z jemnýho párku 60 za kilo fakt neuděláte. Pokud párky stojí pod stovku za kilo, tak v nich moc masa nenajdete. A pokud ste zvyknutí baštit jen ty levný párky, tak vám tyhle párky z Lidlu chutnat nebudou, protože ona chuť masa je tam celkem výrazná a jak člověk je zvyklej na ty levný párky, tak mu netradiční chuť zpracovanýho masa v těhle párcích asi moc chutnat nebude. A kdo spočítá, kolikrát se v tomhle článku vyskytlo slovo párek, tak měl z matiky na základce maximálně za 4 a prošel nejspíš i devátou třídou.


Ale co mě na tomhle chutnalo snad i víc, jak ty párky, sou právě ty hořčičný omáčky. Koupil sem si tam medovou a pomerančovou hořčičnou omáčku a musím konstatovat, že sou opravdu luxusní. Oni Němci mají vůbec dobrý hořčice a podobný věci, který se daj strčit ke klobáse. Německá kuchyně jako taková snad ani neexistuje (eintopfu se omlouvám). Ono taky kdo kdy slyšel o restauraci s německou kuchyní. Mimo Německo asi nikdo a v Německu jich taky moc nebude. Ale co se jim musí nechat, jsou opravdu, ale opravdu luxusní uzeniny. O pořádným německým wurstu si můžem my Češi nechat jen zdát. K tomu lahodný, silný německý pivečko a právě nějaká dobrá omáčička. A za každou podobnou věc dovezenou z Německa a hlavně vyrobenou v Německu sem já osobně moc rád. Ať si lidi držkujou o Lidlu co chcou. Ono se stačí podívat na složení téhle německé hořčice a české hořčice a člověk hned ví, na čem je. Samozřejmě člověk tam musí hledat výrobky z Německa a ne z Polska. To sou opravdu řádné scheisse. A pokud jste schopni spočítat počet výrazu Německo v tomhle odstavci, přičíst ho k počtu výskytů slova párek v odstavci prvním a udělat z něj druhou derivaci, tak gratuluju. Z matiky ste měli nejspíš jedničku!

2 komentáře:

  1. No a samozřejmě sem dnesla našel ty speciální "rohlíky" na hot dogy v Kauflandu. To je jak naschvál. :)

    OdpovědětVymazat
  2. akorat si jdeme delat hotdogy a v tescu jsme si koupili velky kralovsky rohliky no tak uvidime uvidime...

    hotdogy se snad objevi na blogu\check\ czechrestaurant.blogspot.com

    OdpovědětVymazat