pátek 2. března 2012

Hamburger sauce a housky, Lidl

AMERICKÝ TÝDEN

Protože plním sliby (většinou), tak je tu první díl ze seriálu Americký týden, kterej nám přinesl všemi oblíbenej německej řetězec Lidl. A protože je německej a Merklová už spřádá plány na ovládnutí minimálně Evropy, tak bysme si měli rychle na jídlo z Lidlu zvyknout. A proč tolikrát zmínka o Němcích na tak málo řádcích? No protože americkej hamburger sauce z americkýho týdne z německýho řetězce se vyrábí v Německu. Tak, to jenom pro pořádek. Mezi náma sem rád, že není z Polska. Posypové soli sem se už dost najedl jako malej. Mimochodem housky sou taky z Německa.


Co se týká složení housek nebo toho sosu, tak tam není nic extra nezdravýho a dokonce na fotce můžete vidět logo "no preservatives". Ony německý výrobky sou přecejen o třídu výš než ty naše. Hamé, který nesmí prodávat marmeládu, protože v ni je málo ovoce a trumfne ho i marmeláda kaufland classic, by mohlo vyprávět. Ale to by bylo na jinej článek. Takže co se týká kvality, tak tu nějaká je. Snad si to přečtou i lidi, podle kterých sou výrobky z tohodle týdne důvod světové obezity, rakoviny zadku a nevím čeho ještě, jak vesele píšou na svoje rádobyrektorský blogy. Ale mně složení netrápí a i kdyby tam byl konzervant olovo, kadmium nebo nějakej ten vzácnej plyn, tak je mi to jedno a stejně to ochutnám. Rád ochutnávám divný a kontroverzní hmoty všeho druhu. Proto sem se taky pustil do tohodle seriálu.

A jak je to teda s tou chutí? Co se týče housek, tak chuťově naprostá klasika. Chutnají skoro jako každý jiný housky na hamburgery. Chuťově sou trošku víc mdlý, než jejich dražší konkurence. Taky konzistencí se trochu odlišujou. Víc se drobí. Ale jinak si není na co stěžovat. A už vůbec ne za 18,90-. A hamburer sauce? To je věc, kterou si kupuju alespoň jednou za rok když sou zrovna americký týdny. Chuťově je to taková kombinace hořčice s kečupem a nasekanýma okurkama. S tím, že kyselkavá chuť okurek hraje hlavní roli. Takovejhle popis vám asi moc nepomůže, ale věřte, že chuť téhle omáčky se docela hodně podobá chuti speciální omáčky z Big Maca od McDonald's (pokud z ní nevytáhnete okurku). Určitě to není nic, co by se doma nedalo nějak napodobit. Ale když vám to někdo nabízí parádně zahuštěný v parádní praktické lahvi za 29,90-, není co řešit.


Takže verdikt? První díl seriálu o americkým týdnu dopadl dobře. Housky dobrý a hamburger sauce určitě stojí za vyzkoušení, pokud máte rádi chuť Big Macu a podobných věcí. Ale zase stačí jedna, dvě lahve ročně. Určitě to zase není věc, kterou by člověk mohl jíst pořád. Chuť je hodně výrazná a lehce přebije, nebo aspoň vážně zraní ostatní chutě. A jíst celej život hamburgery jenom s jednou chutí by byla škoda, i kdyby to byla úžasná chuť téhle omáčky. Takže koupit jednu, ochutnat, vychutnat si pár úžasných burgerů a pak si to za rok zopakovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat