úterý 21. listopadu 2023

Lečo po babicku

TATABAZAR 

Dlouho to trvalo, ale je to tady. Dlouho jste museli přežít bez vynikajících a prvotřídních receptů z dob od Marie Terezie až po tu největší modernu. Včetně receptů, za který by se nezlobili ani během lístkovýho přídělu po válce. Prostě Tatabazar je zpátky v plné síle. Halt manželka se rozhodla zase rozmnožit a ono pak chvilku trvá, než člověk získá zpátky svůj čas na duchovno a osobní rozvoj. Ač jsem moc nepsal na blog, tak jsem samozřejmě nezahálel a pročítal moji kompletní bibliografii mistrů pana Babici a pana Sapíka. Všechny knížky, všechny recepty, dvakrát tam a zase zpátky. A pak to přišlo. Osvícení. Konečný recept. Tečka za vším. Výsledek všech kombinací. Konec nekonečna. Výcuc všech receptů stáhnutý do dvou surovin. Lečo z plechovky. A vodka. Ano.


Většina receptů od Babici obsahuje zeleninu a nepřeberná spousta z nich obsahuje i alkohol. Proto kombinace surovin konečného receptu je celkem jasná. Plus se s tím nenadřete a koupíte to v každým obchodě. Přesně ty znaky, který mistr zmiňuje nejčastěji. Plus se u toho můžete líznout, což je malý bonus, o kterém se nahlas nemluví, ale ani nemusí. Plus plechovku s lečem určitě doma nebo někde u příbuzných najdete po covidovým předzásobovacím šílenství a pravá ruská vodka pár let teďkom nebude frčet, takže je dobrý se ji urychleně zbavit.

Suroviny:
Jedna archivní, lehce narezlá plechovka leča
Vodka, kvalitní, nejlépe ruská

Příprava receptu není složitá. Otevřete plechovku s lečem. Nalijte panáka vodky. Vypijte panáka vodky. Nalijte panáka vodky. Ohřejte lečo. Stáhnete plamen, ať lečo nevaří. Nalijte panáka vodky do leča, zamíchejte a už nevařte! Ochutnejte. Nalijte si vodku a jděte degustovat.


Brrrr.


Ale tak možná...


Ne fuj.

Je to hnusný. Nešlo to žrát během Covidu ani když člověk ztratil chuť a nejde to žrát ani s vodkou. Ale můžete si to udělat doma!

3 komentáře:

  1. Pro neznalé, kteří by třeba podlehli dojmu, že jde o recesi a běželi by si konservu koupit, by bylo vhodné přídat i její složení. Zejména těch válečků uvnitř (záměrně nepoužívám výrazy jako klobása či uzenina). Co si matně pamatuju, neobsahovaly vůbec žádné maso, jen drůbeží separát, masokostní moučku a amputované orgány z haitské nemocnice...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plechovku schvátilo samo peklo, ale amputované orgány a zbytky z genetických výzkumů rozmnožovacích ústrojích stepních koz tam šlo cítit dokonale.

      Vymazat
  2. Fuj......teď mi pláče žaludek, jak z té kombinace, tak zrovna z tohoto leča od Viva....:-D

    OdpovědětVymazat