sobota 18. listopadu 2023

Avokádový Toast, KFC

Každý si zaslouží druhou šanci. Každý. Kájínek, Fico, černí pasažéři MHD, Helenka Vondráčková, Halinin obezitolog a v neposlední řadě i KFC s jejich suchýma žloutkama. Nemám dobrý vzpomínky na suchý vajca od KFC. Vždycky sem je dostal suchý jak pytel pilin. Jako jíst sešit. Ale nedávno jsem šel okolo jejich pobočky, bylo sychravý ráno, všude šeď, beton a špinavý kaluže. A najednou svítící logo KFC a uvnitř na tabuli krásný, svěží, zelený toast plný avokáda. Čas na druhou šanci jak z filmu od Rosamundy.


Toast s volským okem, sýrem, avokádem, rajčetem, majonézou a rukolou. Přesně ten počet surovin, s kterým se vám doma ráno nechce patlat. A taky celkem svěží kombinace, která působí dost rafinovaně a promyšleně.


A ono opravdu ano. Každá jednotlivá surovina celkem slušně pracuje s tou druhou a celková chuť je vyvážená a svěží. Nejvíc mě překvapila asi majonéza. Kdyby mi někdo napatlal majonézu do toastu doma, neřeknu samozřejmě ani slovo, protože bych si nerad sám umýval záchod. Ale určitě bych minimálně tajně v koutě nevěřícně pokýval hlavou. A ona se tam fakt hodí!


Pěkně sedne hlavně k vajíčku a zvýší jeho kluznost. A konečně taky můžu říct, že žloutek nebyl vysušenej jak stará knihovna. Ne, že by byl vyloženě tekoucí, ale byl přesně na té hraně, kdy se dá pozřít a zároveň si prošel nějakou tou bezpečnostní tepelnou pojistkou, o kterou jim v KFC asi jde nejvíc. Kluznost a zajímavej chuťovej rozměr toastu taky přidaly rajčata. Rajčata. Zase něco, co si člověk do toastu doma normálně nedá a ono je to fakt dobrý. Pak nějaký zelený listí. Podle internetu rukola, já tam měl spíš nějakou salátovu směs. Ale dobrý. Na listí.

Čedar. S vajíčkem? Ano prosím. Zase dobrý kombo. A avokádo? To bylo ve formě jakési rozmačkané pasty. Za mě by ho mohlo být o dost víc. Miluju avokádo. Ovoce s velkým množstvím ochucenýho tuku. Kdo by ho nemiloval. Vždycky ho může být víc, i pokud ho jíte samotný. V toastu ho bylo tak nějak akorát, aby šlo cítit.


Prostě každá jednotlivá surovina byla super a jejich kombinace se povedla. To všechno v nenásilné formě klasickýho bílýho zapečenýho toastu. Všechno je to ochucený, vlhký, dobře kousavý, příjemný, zdravý. Ideální snídaně. A k tomu ve fast foodu. Avokádovej toast jsem si dal v podstatě náhodou a nelituju. Nelituju žádné jedné jediné koruny, kterou stojí. Samostatně 55 korun, v menu s rösti a pitím stojí 95 korun. Za tu cenu musel někdo vstát hodinu nebo dvě před váma a dobelhat se do práce. Aby vám mohl napatlat avokádo na toast. A já za tohle rád zaplatím. Děkuju KFC za povedenou a zdravou snídaní a konkurence by se mohla přijít podívat, jak dobře se dá udělat ranní toast. Opravdu.

3 komentáře:

  1. Tak a teď mám na to chuť jak sviň! Kombinace vypadá konečně jako když se někdo zamyslel aspoň na dvě minuty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, konečně něco jinýho než vajíčka se slaninou.

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat