čtvrtek 25. února 2021

Qurrito Cheeser Grande, KFC

 Sýrové Menu

Zajímá vás, jak Grande je ve skutečnosti Qurrito Grande? Jestli je Big jako Big Mac nebo Big King? Jestli je Grande větší než Grander? Je tak Grande, že by ho ani Halina nedojedla? Odpověď na tyhle otázky najdete v téhle recenzi. A hned teď, ať to nemusíte číst dál. Váhově bude asi větší jak Big Mac i Big King. S Texas Granderem bych to viděl tak nastejno. S Halinou je to asi jasný. Takže tak.


KFC to na mě s Qurritem zkouší už hodně dlouho a zatím neuspěl. Originální Qurrito (2013), Qurrito se čtyřma druhama sýrů (2015), variace na Qurrito v podobě Chizzy (2017) nebo Snídaňový Qurrito (2018). Ani jedno z toho mě vůbec nenadchlo. Dokonce na všechny tyhle produkty vzpomínám s odporem tak pět kilo Ohmů. Snad jen Chizza byla tak ujetá věc, že alespoň pobavila mozek a oči, když už ně jazyk. No a teďka to KFC zkouší znova. S Qurrito Cheeser Grande. Vlastně ani nevím, proč jsem dostal tak nebetyčnou chuť ochutnat zrovna tuhle novinku. Nejspíš za to může naprostá absence ostatních novinek u konkurence a dost povedenej Wrapper Cheeser, v kterým ale chyběly houby a ty já rád. Nejspíš i pro to jsem svolil k dalšímu pokusu o okouzlení Qurritem, jehož slávu jsem doteď nepochopil. Změnilo se něco?


A ani tady to nebudu protahovat. Změnila se jediná věc a sice velikost. Tentokrát se snad i najíte. Ale to je tak všechno. Jinak je to pořád stejně stejná děsně děsná nuda jako ostatní Qurrita. Pikantní kuře, kečup, sýr a houby. Toť vše. Pikantní kuře je jako vždy od KFC parádní. Jsou tam stripsy, takže prsní kousky vhodný i pro ty nejnagelovanější fotbalisty štítící se tmavýho a tučnýho masa. Ty jsou super.


Kromě stripsů mě ještě kladně zaujaly houby. Na webu píšou žampiony, ale podle hodně tmavé barvy a gigantickým tvarům nevím nevím, jestli bych se na to úplně spolíhal. Každopádně žiju, takže houby jsou jedlý a můžu potvrdit, že i chuťově vynikající. Opravdu mají silnou houbovou chuť. Skoro jako pravý hřiby. Palec nahoru za houby samotný, ale palec dolů za jejich redistribuci. V jednom místě jsem měl houbový království, ale ve zbytku Qurrita jich bylo míň než mozkových buněk na služebně městské policie.


K ostatním surovinám moc kladných připomínek nemám. Třeba použití kečupu moc nechápu. Kečup s houbama bych čekal na mimibazaru nebo tatabazaru. A kdyby to byl alespoň nějakej dobrej kečup. Ale byl to takovej ten hodně řídkej a kyselej s chutí plastové lahve. Do sýrů bych si pak mohl rýpnout ještě víc. Plátky čedaru by na fast foodový poměry ještě ušly, ale ten druhej strouhanej sýr byl vyloženě nedobrej. Taková ta umělá tučná hmota, která o pravým sýru leda četla v knížce. Navíc se ten bílej sýr ani nestihl rozpustit. Pokud si doma namažete chleba kečupem a nastrouháte si na to levnej eidam, dostanete chuť sedmdesáti procent Qurrita Cheeser Grande.


O něco lepší dojem získáte použitím elektromagnetických vln na frekvenci 2,4 GHz o výkonu 1 kW zhruba dvě minutky. Sýry se spojí, kečup se ohřeje a chuťově to tak nějak hraje víc dohromady. Bohužel tím utrpí to nejlepší, maso. A taky tortilla na nějaký dvojitý pečení není tak úplně dělaná. Takže máte na výběr. Buď si dáte vynikající maso s podprůměrným kečupem a levným sýrem, občas vynikající houbou. Nebo si dáte blemcavý kuře se sýrovou směsí smíchanou s kečupem a tvrdou tortillou.


Ani jedna z těchhle možností ale zaručeně nestojí za 149 korun, za kterých vám zaměstnanci KFC s ledovým podrouškovým úsměvem Qurrito Cheeser Grande prodají. A pokud budete chtít třeba box, připravte se vypláznout skoro čtvrttisíc. Qurrito Cheeser Grande nemůžu doporučit snad nikomu. Dejte si Wrapper Cheeser. Ten vás vystřelí do chuťovýho vesmíru. Za míň peněz, se slaninou, okurčičkama a pořádnou omáčkou. Qurrito Cheeser Grande je proti němu jen nepovedená parodie na jižanskou kuchyni. Stejně jako všechny ostatní Qurrita...

Žádné komentáře:

Okomentovat