neděle 21. února 2021

Wrapper Cheeser, KFC

Sýrové Menu

Rád vzpomínám na minulost. Na časy, kdy všechno bylo ještě normální. Časy, kdy člověk ráno otevřel svůj prohlížeč pln radosti a nadšení a hledal novinky. Na časy, kdy se z webu KFC dozvěděl, co si vlastně může objednat a co všechno jeho sendviče budou obsahovat. Jó to byla krásná doba! Ale svět se změnil. Co se dá dělat. Je třeba se přizpůsobit. Mrkněme se na další wrap. Tentokrát na Wrapper Cheeser.


Co všechno Wrapper Cheeser obsahuje? Dobrá otázka, na kterou jsem sám hledal odpověď tak dlouho, než jsem si ho prostě objednal a zjistil. Ale zkusme to rozklíčovat od začátku. Takže na webu mají obrázek houby. Ty tam nejsou, takže jsem houbu přeškrtl. Pak mají v popisku tohle: "Křupavé kuřecí kousky zalité limetkovou šťávou se zapečenou slaninou, hranolky, sýrem čedar, okurkami, smaženou cibulkou, doplněno omáčkami Kentucky Gold a Nacho; a to vše v křupavé grilované tortille." No smaženou cibulku nevidím ani na obrázku a ani jsem ji neměl v sendviči. Tož co teď. Kde je pravda? Měl jsem tam všechno? Neměl? Mají tam být houby? Prdí hadi? Prostě záhada. Tolik k pokračování úvodníku. Možná by si měl KFC webdesignér vytáhnout hlavu ze zadku a pokud chcou mít eshop na webu, ať ho dají bokem. Nám, internetovým důchodcům, se uleví, protože hledat dvacet minut složení jednoho sendviče a aby to tam pak bylo ještě špatně, to je na infarkt.


Jedeme dál. Pokud si koupíte Wrapper Cheeser, dostanete macka. Macka o macaté váze a tíze. První zakousnutí bylo epesní. Plná pusa sýrové nacho omáčky. Bomba. Druhý kousnutí kuře. Pikantní bomba. Kuřete jsem měl ve Wrapperu opravdu hodně. Od shora až dolů a pořádná vrstva šťavnatýho pikantního (asi stehenního) masa z pipiny. Lahůdka. Nešetřilo se a tak to má být.


Další, co nejde chuťově přeslíznout, jsou okurky. Kyselý nakládaný kořeněný okurky. Ve wrapu s pikantním kuřetem a sýrovou omáčkou. Už minule u Kentucky Gold Wrapu jsem se podivoval na tím, jak skvěle se okurka hodí do podobnýho wrapu. Do Wrapper Cheeseru se hodí taky. Wrapper Cheeser by bez okurek nebyl tak zajímavej. Opravdu tomu dodávají zvláštní chuťovej charakter. Taková malá záhada, kterou rád budu luštit znovu a znovu příštích pár týdnů.


Krom kuřete a okurek ucítíte samozřejmě i plejádu omáček. Omáčky tam jsou podle všeho vlastně tři. Sýrová nacho omáčka, Kentucky Gold omáčka a limetková šťáva. Nacho omáčku poznáte bezpečně podle sytě žluté barvy, hustší konzistence a chemicky silné, ale výborné sýrové chuti. Kentucky Gold se trochu překrývala s tou limetkou a až na úplným dnu tortilly se mě (myslím) podařilo identifikovat tu limetkovou šťávu. A možná to byl jen lák od okurek. Ale na tom až tak nesejde. Ono jak se to všechno zamotá a slije dohromady, tak to vytvoří perfektní jízdu plnou zatáček a otoček, kterou si užijete od začátku až do konce. Tady by se konkurence se svým napůl suchým a napůl omáčkou překypujícím sýrovým králem mohla poučit. Distribuci omáček ve Wrapperu Cheeseru dávám oba palce nahoru a jejich výběru jakbysmet.


Co tam máme dál? Sýr čedar. Jo toho tam bylo celkem dost. Taková ta lepivá hmota dole pod masem. Určitě přidala celku něco do jeho sýrové duše, ale že byste se rozplývali nad chutí zrovna toho plátku sýra v puse, to asi ne. Celkem solidně ho umlátí omáčky a kuře. Nedejbože pokud v soustu máte i okurku. To se plátek sýra nechytne. V popisku ještě najdete slaninu. Mně se paní za pokladnou ptala, jestli chci slaninu a já automaticky řekl ne. Extra suroviny si nedávám, ať to zrecenzuju pěkně tak, jak se to vyplodilo v mozku ploditele. Navíc jsem věděl, že slanina tam má být už v základu. Dlouho jsem ji ve Wrapperu hledal a nenašel a stýskalo se mi po ni. No pak jsem ji našel srolovanou na konci a bylo zase dobře. Bohužel byla dost gumová, neopečená a taková průměrná. Což je asi to nejhorší, co jsem kdy o slanině napsal. Příště by mohla být propečenější a vložená nějak víc šikovně doprostřed. Každopádně i přes zjevný nedostatky slanina chuť posledních soust vystřelila zase o level výš. To slanina umí dobře i když je jen průměrná.


Další peckou, kterou si mě KFC pravidelně získává ve svých wrapech, jsou hranolky uvnitř. Dost šílenej nápad, ale wrap se naplní a posléze naplní i vaše břicho o mnoho víc. Chuťově jsou hranolky sice neutrální a nepřinesou žádnou chuťovou linku navíc, ale jako plnidlo je to prostě geniální tah. Kam se hrabe salát a podobný zdravovědný hovadiny. Navíc si nemusíte ani kupovat menu. Bezednej kelímek si v obchodním centru stejně nevychutnáte (pokud nechcete obuškem po hlavě) a hranolky, který strávily dvacet minut v pytlíku, taky nechcete. Ale přímo v sendviči? Ano prosím.


Co bych ještě vypíchnul byla nálož pepře. To asi není normální stav a nejspíš tam nebudete podobnou nálož mít, ale od druhé půlky sendviče jsem měl opravdu požehnaně mletýho černýho pepře. A byl všude. Na mase, v omáčce, pod sýrem, prostě všude. Pikantnost od kuřete tak nabrala ještě pikantní pepřovej rozměr a byla to pecka. Slabší povahy by to nejspíš složilo, ale já pepř rád, takže chválím. Jestli tam extra pepřová nálož patří nevím a z webu to nepoznám. Ale chválím.

Chválím celej tenhle Wrapper Cheeser. Sýrová pikantní kuřecí jízda. Všechno co tam je je šíleně nezdravý, šíleně junk food, v šíleným množství a prostě jo. Jo jo ano ano. Takhle má vypadat sýrový menu ve fast foodu. Cena je 139 korun českých samostatně a stojí to za to. Vlna wrapů v KFC nekončí a bez mučení se přiznám, že v KFC mě teď vidí nejčastěji. Halt člověk se musí přizpůsobit a wrapům delší odnos domů neubere vůbec nic, ba naopak. Wrapper Cheeser můžu doporučit všem milovníkům pikantního kuřete a sýrových omáček.

2 komentáře:

  1. Ja to mam bohuzel naopak - pro me bohuzel ta okurka sendvic naprosto znechucuje do ty miry, ze jsem ho nedojedl. Nevim proc, ale proste to nejde. Bez ni by byl skvelej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tohle bude jeden z těch případů, kdy něco buď člověk miluje nebo bytostně nenávidí... :)

      Vymazat