neděle 21. února 2021

Sarmale se zelím

TATABAZAR

Vítám Vás v nové rubrice kavoniho občasníku, v Tatabazaru. Jde o rubriku, kde si my, zasloužilí fotři, budeme předávat moudra. Jak se nejlíp zbavit dětí na víkend, kde sehnat dobrý pivo, který toaletní papír je nejlepší v poměru cena/výkon a podobně. Samozřejmě očekávám, že u každýho příspěvku se bude objevovat spousta tleskajících smajlíků, pochval a zmínek o tom, jak jste si s vaší drahou polovičkou počvachtali. Na konec úvodníku k nové rubrice bych rád zmínil, že podobnost s mimibazarem je čistě náhodná a jediná věc, která se mu může podobat, je kvalita receptů.

Každý recept v této rubrice musí totiž projít těmi nejpřísnějšími kritérii. Musí být levný, rychlý a trocha kečupu taky nikdy neuškodí. Jako první vlaštovku jsem si zvolil recept, díky kterýmu vytvoříte opravdu hnusnej oběd. Ale je to levný a rychlý a uděláte to v jednom pekáči!


Suroviny:
500 g mletýho masa mix
půl hrnku uvařené rýže
směs koření čubrica
sůl
750 g kysanýho zelí
1 velká cibule
200 ml kečupu

Jako první si uvařte rýži, pokud už se vám teda někde neválí půl hrnku uvařené. Rýži smíchejte s masem, hojně zasypte čubricou a případně dosolte. Bacha na sůl, kterou už někdy dávají do čubrici. Maso rukama smíchejte a udělejte pár tlustých šišek. Vemte zapíkací mísu, dejte do ni polovinu vymačkanýho kysanýho zelí, na to dejte šišky masa, druhou půlku zelí, posypte nahrubo nakrájenou cibulí a zalijte kečupem rozmíchaným v troše vody. Pekáč přikryjte a dejte do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Pečte hodinu. Po upečení servírujte s úsměvem a tmavým chlebem. Kdyby se strávníci divili absence pořádné přílohy, poukažte na fakt, že rýži už mají v mase a že se nebudete cárat s extra přílohou.



Pivo k tomuto obědu doporučuju Zubr Grand. Jedno z mála piv vlastníka tria Holba-Litovel-Zubr, který neobsahuje cukr a je akorát hořký a perfektně pitelný.

Žádné komentáře:

Okomentovat