sobota 9. listopadu 2019

BBQ Bacon Burger & Pulled Pork Honey Mustard Burger, Lidl

Co je Nekonečný a ještě to není mrtvý? Černej humor a můj seriál o jídle z Lidlu! Je to tak, pokračování tolik divácky oblíbenýho seriálu je zpět! První díl začal už v roce 2012 a od té doby vás raz za čas obšťastním recenzí na nějakej ten junk food a'la připrav si sám (v mikrovlnce). A co bych to byl za člověka, kdybych vás nechal odpočinout a nesnažil se vás dorazit dalším kouskem... Tentokrát jsem zahlídl leták amerických týdnů a bylo jasno.


O burgery do mikrovlnky se Lidl snaží dlouho. Někdy je to lepší, někdy horší. Tentokrát se burgery připravujou přímo v papírovoplastovým obalu, což považuju za celkem dobrej nápad. Netřeba špinit vlastní nádobí a přemýšlet, který že to vlastně do mikrovlnky můžu hodit a který ne. Lidi kupující burgery do mikrovlnky nechtějí vařit, natož přemýšlet. Americký týdny jak mají být. Návod konečně taky sedí, takže vytáhnete svůj burger krásně a rovnoměrně rozehřátej. Žádný ledový a vařící místa, jak to mikrovlnka běžně dělá. Takže tohle by měl Lidl vychytaný. Houska byla místy vlhká, na tom by se ještě zapracovat dalo.


Jak je na tom s chutí? Začnu u BBQ Bacon Burgeru. A začnu u housky. Houska je až překvapivě nadýchaná a lepší než spousta housek u klasických fast foodů. Až na ty vlhčí místa by ji nebylo co vytknout.


Pak je tam maso. Maso bylo tenký a chuťově nevýrazný. Když už jste ho ochutnali samostatně a snažili se v puse analyzovat, chutnalo jako hovězí s velkou dávkou nějakých divných plnidel. Spíš jako nepovedená kupovaná sekaná než jako hovězí maso do burgeru. To je bohužel zatím poznávací znak veškerých polotovarových mikrovlnkových chlazených burgerů. Chutná přesně podle složení, který najdete tady na fotkách. Rozhodně nic, kvůli čemu byste se hnali do obchodu.


Omáčka byla BBQ a bylo ji tam celkem dost. Teda na jedné půlce. Na druhé nic moc. Ale za to si můžu asi sám šikovnou batohovou donáškou. Omáčka byla hodně ovocná, málo kouřová a celkově dost podprůměrná. Zase nic, kvůli čemu byste se hnali do obchodu. V sendviči se mi podařilo identifikovat i pár kousků slaniny. Ta byla hodně zvláštní. Taková Scooby Dooby Doo zvláštní. Divně strašidelná. Stejně jako ten seriál jsem ji nepochopil. Měla divnou, nepřirozenou a nakyslou chuť. Prazvláštně uzenou. Naštěstí ji tam byly jen asi dva kousky. Snad byla alespoň vepřová...


Smažená cibulka byla celkem fajn. Mohlo by ji tam být klidně víc. No a největší pecka sendviče byl uzenej sýr. Toho tam bylo dost, krásně se roztekl díky mikrovlnce a vlastně tvořil hlavní chuťovou složku sendviče. Což je trochu smutný. Za 54,90 dostanete burger se slušnou houskou s chutí uzenýho sýra, podprůměrné BBQ omáčky a občas nekvalitního masa se smaženou cibulkou. Jako asi to byl jeden z těch lepších burgerů z mikrovlnky, ale ani tak si ho za ty peníze (a vlastně ani za jakýkoliv jiný) kupovat nebudu. Jó kdybych ho dostal zadarmo, rád si ho dám. Ale jinak nic, co by stálo za to. A to složení? Kantoři chemie by měli radost, protože by měli co studovat na celej víkend...


 BBQ Bacon Burger nebyl žádnej vyloženej odvar, ale alespoň šel sníst a vyloženě se nepohoršit. No to Pulled Pork Honey Mustard mě pohoršil víc než všechny pořady na Barrandově dohromady. Dokázal to už po rozbalení.


Přímo vybízí k ochutnání. No někdy je třeba se podívat na věci i z jinýho úhlu pohledu.


Eh tak nic. Hmm... Tak třeba když to otevřu?


Ne, zase nic. Tak už nevím. Co třeba Chuť?


Houska, dobrá, sýr, dobrej, maso, fuj, teplej coleslaw, dvakrát fuj, medová hořčice, ok. Nevím, jak to líp napsat. Houska se sýrem by byla dobrá, ale kyselý maso s kyselým teplým salátem je dost odporná kombinace, kterou nezachrání ani ne vyloženě špatná omáčka. Burgeru jsem snědl polovinu, druhou polovinu mým nedopatřením snědla kočka a jediný pozitivum na tomhle sendviči je to, že na rozdíl od té kočky jsem já nedostal průjem. Asi tak. Rozhodně nedoporučuju a tenhle bych si nejspíš nedal znova ani zadarmo.


Nový burgery se Lidlu zrovna dvakrát nevyvedly. Od celkem povedených To Go to není krok vpřed. Pulled Pork je pak krok vzad do otevřenýho kanálu. Brrr. A jestli se těším na další jejich pokus? Tak určitě! A věřte, že recenze vás nemine! Když já, tak vy se mnou!

Žádné komentáře:

Okomentovat