sobota 16. března 2013

Twister Sýr-slanina, KFC

Tuhle "novinku" už sem měl tak tři roky zpátky, když tu byla naposled. To se to ještě jmenovalo Twister Premium. Takže sem moc dobře věděl, do čeho jdu. Ale spíš mě zajímalo nový zapíkání twisterů. Dělají to teď defaultně. To znamená, že pokud neřeknete jinak, dostanete svůj twister zapečenej. To byl vlastně důvod, proč sem se rozhodl pro tortillu místo hamburgeru. Nebo že by to bylo tím, že hamburger sem měl ten den na snídani a den předtím dva na večeři? No každopádně jsem se nechal zlákat promo fotkou a snad poprvé hotový jídlo vypadalo líp než na obrázku. No uznejte sami. Na obrázku takový nějaký unylý, něco tam z toho leze... Ale ve skutečnosti sem dostal nabitou tortillu, kterou sem v menu málem nedojedl. Plus pro KFC. Ale jako vždy je hlavní chuť! Jak ta je na tom?


Podle webu KFC novej twister sýr-slanina obsahuje chutné KFC kuřecí kousky, pikantní nebo grilované, šťavnaté rajče, voňavý čedar a slanina - vše zapečené v tortille. No až teď sem si všiml, že si to můžete dát i s grilovanýma kouskama. Ale to bych já osobně nedělal. Grilovaný kuře si doma můžete udělat sami a pikantní kuře je to, proč do KFC chodí tolik lidí. Takže vlastně obyčejnej twister se sýrem a slaninou. Nečekaně. Slanina mi přišla chuťově výrazná. Propečená mohla být víc, ale to mi problémy nedělá. U sýra bych se pozastavil trochu víc. Je mi jasný, že zapíkáním se sýr měl trochu roztýct, ale já v sendviči nenašel ani kus sýra vcelku. Jen naprosto roztopenej sýr smíchanej s majonézou. Zajímalo by mě, co všechno musí být v tom sýru, aby se takhle roztekl a zůstal roztečenej dvacet minut. S pořádným čedarem toho asi moc společnýho mít nebude. Ani chuťově se nijak výrazně neprojevoval. Množství slaniny a sýra by v tortille mohlo být taky trochu vyšší.


Ale to už jenom rýpu, protože na tomhle twisteru se hodně špatně hledají chyby. Je to velký, je tam dobrý pikantní maso, parádní kombinace surovin, sem tam chuť slaniny, sem tam lehkej závan sýru... Prostě super. Samostatně za 85 korun, v menu za 125 korun. O chlup dražší než obyčejnej Twister. Určitě se vyplatí si připlatit. Twister Sýr-slanina hodnotím kladně. Kdyby byl ve stálé nabídce, určitě si na něj sem tam zajdu.

PS: Zapíkání chválím. Nečekejte tortillu křupavou nebo tak, ale dostanete ji teplou a suroviny uvnitř budou mít plus minus stejnou teplotu. Nebylo nic horšího než teplý kuře se studenou zeleninou a ledovou majonézou. To je teď naštěstí minulost.

8 komentářů:

  1. Sýr-Slanina zůstane spolu s Atikosem ve stálé nabídce. Nechceš někdy otestovat ten Atikos? Ještě jsem ho neměl a nevím... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super. Atikos testovat nebudu. Nemám rád kopr. :)

      Vymazat
    2. Kopr do tzaziky nepatří... hlavně jde o okurku a jogurt/majonézu.

      Vymazat
    3. Z Kréty mám teda jiný zkušenosti. :)

      Vymazat
  2. Osobne si davam slaninu a syr do twistru uz tak dva roky, od te doby co mi tyhle bonusy do obyc twistru nabidla obsluha pri velmi raritni navsteve KFC. Od te doby si tam temer nic jineho nedavam, ikdyz mi obcas pripadali zaskoceni tim ze tam chci tyhle veci navic. Co se tyce cedaru tak to neni klasicky cedar jak ho definuje encyklopedie ale jeho tavena varianta. Mas skvely blog ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :)

      Mě nikdy nic navíc do Twisteru nenabídli. Jednu chvilu byli ochotni dělat Mega Pocket s pikantním kuřetem s pepřovou omáčkou, ale na to už se naposled taky tvářili divně.

      Vymazat
    2. Asi proto,že tam pepřová omáčka patří defaultně :-)

      Vymazat
    3. V obou dvou? Tak to je super. A já si ho nedával, protože mi ho jednou dali s obyčejnou majonézou a stál za prd. :)

      Vymazat