sobota 9. března 2013

Porkyburger, McDonald's

Výčet fajnovek u McDonald's nebere konce. Na pár z nich už sem jednou psal recenzi a obecně těmhle malým sendvičům moc nefandím. Proč taky. Jednoho se nenajíte a než si jich koupit víc, to radši nějaký to meníčko. Ale Porkyburger mě zaujal. Vepřový od McDonald's mám moc rád a McCountry patří mezi moje favorizovaný sendviče. Porazil ho o skoro dvě třetiny levnější Porkyburger?


V podstatě je to vepřovej plátek s cibulí a omáčkama v malé housce. Slovo omáčkama by mohlo celkem zavádět. Je tam kari omáčka a hořčice. Ale hořčici sem tam jen zahlídnete. Kdyby tam vůbec nebyla, těžko říct, jestli by někdo poznal rozdíl. A ta kari omáčka? To je ta červená. Proč? To se mě neptejte. Ale je dobrá. Záměrně nepíšu curry, ale kari. S indickým curry opravdu moc společnýho nemá, ale pokud máte rádi ty rádoby exotický jídla jako kuřecí nudličky na kari a podobně, tak vám omáčka bude chutnat.


Další chuť tvoří maso v kombinaci se syrovou cibulí. Maso (na rozdíl od hovězího) je parádně okořeněný a jeho chuť se špatně popisuje. Ale pokud máte rádi prasátka a pepř, neměl by být problém. K tomu chuť cibule a zajímavé kari omáčky... Tenhle sendvič se povedl. McCountry samozřejmě neporazil, ale jako fajnovka je super. Mezi mládeží nejspíš bude pořád oblíbenější Chickenburger, ale co mě se týče, tak Porkyburger je jasná volba. Teda pokud máte pidihlad a pidichuť na pidisendvič. Samostatně stojí 25,- korun a s malýma hranolkama 39,- v akci "Fajn pár za pár". Malý hranolky sem měl u McDonald's snad poprvé a překvapila mě jejich velikost. Mile. Bylo jich snad víc, než u konkurenčních velkých porcí. Nebo lidi u friťáku byli jen výjimečně štědří. Každopádně akce fajn pár za pár je celkem dobře vymyšlená a za 39,- korun klidně zaženete i střední hlad.


Závěrem bych shrnul, že Porkyburger je fajná fajnovka, ale furt jen fajnovka. Takže zázraky nečekejte. Ale v kombinaci s hranolkama za 39 korun je to dobrá koupě a pokud si fajnovky sem tam kupujete, tuhle byste měli taky vyzkoušet.

11 komentářů:

  1. Hranolek dávaj v McD skutečně hodně. A přesně jak říkáš, malá porce je větší než velká u KFC. McCountry miluju, takže tohle zkusim :)

    OdpovědětVymazat
  2. Za 25 kc se dostat k sausage masu? To de..

    OdpovědětVymazat
  3. Měl jsem porkyburger dnes a jak jsem ochotný vzít cokoliv od MCD na milost, tak tohle se opravdu nepovedlo. Chutná to odporně, "voní" to odporně. Nedokázal jsem to dojíst.Důvod je ta omáčka, která chutná jak kostka masoxu...

    OdpovědětVymazat
  4. studentska menza strava

    OdpovědětVymazat
  5. Silne pripomelo currywurst ale to se dalocekat...cibule, kecup a kari...snesitelnej burgrik ale jen kvuli te jasne podobnosti s mccountry :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nechutná pálivá omáčka, syrová cibule, odporně páchnoucí a chutnající vysušené maso. Někomu to přijde super, ele pro mě nikdy více

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak to tak vypadá, tak tohle je ten hamburger, kterej člověk prostě miluje nebo nenávidí. Nic mezi tím.

      Vymazat
    2. Tohle není hamburger a kdo tvrdí opak je ignorant a nerozumí stravování ....

      Vymazat
  7. Já ho měl včera a ta omáčka je uplně super, taková hodně výrazná. Prostě indie.

    OdpovědětVymazat
  8. Je tam stejný maso jako v McCountry?

    OdpovědětVymazat
  9. Opravdu největší blaf u mekáče!!

    OdpovědětVymazat