středa 8. srpna 2012

McCountry, McDonald's

Proč McCountry? To sem takhle byl s přítelkyní na farmářských trzích u Futura v Ostravě. Ostraváci asi znaj. Konají se tam každých 14 dní. Trhy byly super, nakoupený klobásky a ostatní blbosti byly super nadvakrát. Ale hodně nás zklamal výběr hotovýho jídla. Ani ne tak výběr, jako spíš plac, kde se člověk měl najíst. Čtyři zahradní stolky s lavičkama pro jediný a největší pravidelný farmářský trhy v Ostravě jsou sakra málo. Člověk by si tu klobásku i dal, ale na stojáka opravdu ne. To po člověku dneska nechcou ani na nádražích... A ještě ta muzika co tam hrála! A neměli tam pivo! Pokud tenhle naprosto zbytečnej úvod čtete a chápete mě (byli ste tam taky), příště si zajděte na trhy do Klimkovic. Kam se na ně Futurum v tomhle hrabe...

No a proto McCountry. Country jako vesnice. Vesnice jako farmy. Ne, kecám. Prostě sem měl chuť na vepřový. Ve Futuru se naštěstí nachází McDonald's a tak nebylo moc co řešit. Za letní lásky se mě utrácet nechtělo a McCountry patří k tomu nejlepšímu, co si u McDonald's můžete dát. O to víc mě zaráží, že tu na něj ještě není recenze. Foťák sem sebou neměl, takže fotky sem vyhrabal z útrob počítače. Za kvalitu se neomlouvám. Lepší než nic. Tak. Ještě dodám, že McCountry zakoupíte jen v ČR, Slovensku a Chorvatsku. Pro největší jedlíky prasat v Evropě se muselo vymyslet něco vepřovýho a tak McDonald's před mnoha a mnoha lety přišel právě s McCountrym.


Podle informací McDonald's v sendviči najdete dva plátky kořeněnýho vepřovýho masa. Dále čerstvý salát, sýr a pikantní omáčku. Snad jedinej sendvič, kde se McDonald's plete. K jejich smůle. Samozřejmě v sendviči najdete taky rajče a cibuli. Na tu marketing úplně zapomněl. Taková vepřová varianta na Big Mac. Akorát místo kyselkavé chuti dostanete parádní pikantní nálož. Pikantní ne jako od chilli, ale od pepře. Vepřový plátky sou totiž pořádně propepřený. Chutnají trochu jako bílá bavorská klobása, ale s výraznější chutí. A pikantní omáčka má takovej zajímavej kořeněno-cibulovej nádech. S cibulí a rajčetem v sendviči opravdová bomba, pokud máte rádi výrazný jídla a hlavně teda vepřový. Sýr tam pak vůbec neucítíte a salát tam je spíš kvůli křupavosti. Ale občas ho taky ucítíte a pěkně chuť sendviče osvěží.


Prostě chuťově opravdu sladěnej sendvič. Není se čemu divit, že ve stálé nabídce je dýl, než většina čtenářů tohoto blogu na světě. A snad tam minimálně tak dlouho zůstane. Jeho opravdu specifická chuť vás buď dostane do nebe nebo na záchod. Pokud máte rádi kořeněný jídla, určitě vyzkoušejte a možná budete mít u McDonald's novýho favorita. Proč do sebe jen cpát furt to samý, když toho McDonald's nabízí celkem dost. Strava má být pestrá, to se dočtete v každé knížce o zdravé výživě. :) A rozhodně ho zkuste po pořádné opici. Spraví vás rychleji než ranní pivo. :)


PS: Taky sem ke svýmu McMenu dostal sklinku zdarma a náramek. Sklinka je super a hodí se, protože už nám došly (mám olšový ruce). Ale ty náramky? Pro horníky opravdu nejsou. Počítejte s dětskou velikostí, maximálně pro nějakou vychrtlou mladší slečnu.

9 komentářů:

  1. Vepřové je u Mc mé nejoblíbenější :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Musim sa podelit o "zazitok" s McCountry. Inak nemam vacsi problem s produktami McDonalds ale po prvom ochutnani McCountry som okamzite zacal zvracat. Nieco tak hnusne som este nejedol, opat upozornujem ze takyto problem mam iba s McCountry a ostatne produkty McDonald na mna takto neposobia a niektore (McWrap napr.) doslova oblubujem. Ta chut rozkladajuceho sa prasacieho masa... no fuj. Kedze som zacal zvracat rovno v McDonalde tak aby predajna urovnala spor ponukla mi novy kus s tym ze v tomto bolo mozno nieco zavadne. Druhy pokus dopadol rovnako akurat som uz nemal co zvracat. To uz sa na mna pozerali dost nedovercivo :) lebo kolega ten McCountry zjedol uplne v pohode. Proste McCountry do ust uz nikdy nedam.

    OdpovědětVymazat
  3. no, nezůstal v nabídce "ještě dlouho" jak autor předpovídal :(((

    bohužel ho zrušili, doufám, že jen dočasně - ale bojím se, že ne. Přitom je to to nejlepší, co měli v nabídce. Sladkokyselej BigMac vůbec neni konkurence k Country

    pamatuju se, jak jsem ho měl poprvé - zrušili mi můj do té doby oblíbený McWestern, který byl něco podobného ale mnohem menší a levnější, takový lepší cheeseburger. A obsluha mi nabídla McCountry a od té doby trvala má obliba dodnes :) přes 10 let to bude..

    tak snad se vrátí...
    Honza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi je ho líto. Super maso s dobrou omáčkou... Budiž mu země lehká.

      Vymazat
    2. No hlavne to byl jedinej burger s vepřovým žejo..a oni zrovna jeho zruší :( nepochopim. Asi mu uškodilo, že to byl lokální burger jen v ČR SR a Chorvatsku...

      Honza

      Vymazat
    3. Domnívám se, že za stažením mekkántroše, je to, že u něj nebyla zdaleka tak vysoká marže, jako u na megatuny produkovanýho bigmeka. A protože byl tuze oblíbenej, tak byl kanibalem nízkonákladových burgrů. Tak ho stáhli v naději, že se tím zvýší prodejnost nízkonákladovek. Podle mě krok mimo a mekkántroš se opět vrátí. Kromě toho má svoje dvojče ve snídaňový nabídce, ale kdo by kvůli tomu vstával, že. MP

      Vymazat
    4. Pan Anonym to nejspíš trefil!

      Vymazat
  4. Ten se nevrátí (určitě) stejně jako Big tasty bacon... (Malou verzi nebo tu double malou verzi NELZE považovat za Big tasty bacon)!

    OdpovědětVymazat