středa 29. srpna 2012

Big Fresh, McDonald's

BIG VARIACE

A máme tu, dá se říct, pokračování akce BIG variace z minulýho roku. Zatímco minule jsme se potkali s chilli burgrem a sýrovým klasikem, letos nám na tácky přiletěl Big Fresh. Vypadá obyčejně, ale mile překvapil. K akci taky patří trvalka v menu a můj jasnej favorit u McDonald's, Big Tasty Bacon. Na toho najdete recenzi ZDE. Předčil Big Fresh krále sendvičů?


V sendviči najdete velký maso, dva plátky sýra, dva plátky rajčete, cibuli, salát a jako omáčka slouží obyčejná majonéza. Všechno je ve velké kulaté housce. Velikostí a gramáží se rovná Big Tastymu. Rozeberem si ho pěkně pomalu a jistě.


Zeleniny je tam hodně a je klasicky dobrá a čerstvá. Sýr je nějakej rychlotavenej cheddar. Pak už jen maso a majonéza. Maso je vynikající a majonéza taky. Krása tohodle sendviče je právě v jeho jednoduchosti surovin. Všechny suroviny jsou samy o sobě vynikající a žádná z nich nepřebíjí ty ostatní. A protože je jich tam i správný množství, krásně se chuťově podporujou. Je to snad první hamburger od McDonald's, kde si naplno vychutnáte krásně kořeněnou chuť masa, přesně tak, jak to McDonald's při jeho výrobě zamýšlel. Předtím se mi nikdy v puse nerozlinula krásná chuť pepře z masa od McDonald's. Skoro vždycky chuť sendviče určovala nebo určovaly omáčky. Tady? Tady je jen malinko nakyslá majonéza, která dokresluje chuť zeleniny a zvyšuje kluznost.


Složením vám možná připomíná Double Beef Kick z předminulé akce. Ale! Ale na rozdíl od něj v Big Freshi najdete pořádnou porci masa, který se v sendviči dokáže prosadit a to se od hamburgeru tak nějak očekává... To Double Beef Kick opravdu nedokázal a byl z něj velkej propadák. Alespoň, co se mě týče. Takže abych to nějak shrnul. Parádní klasická kombinace, která nemůže urazit snad nikoho. Konečně sendvič, ve kterým si můžete vychutnat kvalitu masa od McDonald's na plný pecky. A i když se dneska dají ve specializovaných restauracích sehnat i lepší burgery, tak co se fast foodů týče, s tímhle kouskem rozhodně chybu neuděláte. Můžu jenom doporučit.


A co zbytek akce? O Big Tasty Bacon už řeč byla. Dál si v akci můžete dopřát krevety a brambory DeLuxe. Brambory stojí za něco leda s omáčkou a krevety jsou vynikající, jako obvykle. Cena sendviče v McMenu je 135 korun a samostatně 95 korun, pokud se nepletu. O čtyři koruny levnější než Big Tasty Bacon. A abych ještě nezapomněl odpovědět na otázku z úvodu. Byl král sesazen nebo ne? Dlouho sem přemýšlel, ale ne, nebyl. Big Fresh je vynikající a určitě stojí za vyzkoušení. Ale chybí mu ten wow efekt, kterej se dostavuje u Big Tasty Bacon. Škoda. I když ani to škoda není. Krásně sladěná kombinace surovin a chutí Big Freshi tak nějak sluší a patří k němu. Konečně hamburger, kterej zase stojí za ty prachy.

1 komentář:

  1. já nevim...mě přišel tenhle Big strašně fádní a obyčejnej...ale třeba sem už moc zmlsanej či co...:) Big Tasty Bacon stále rulez...

    OdpovědětVymazat