pátek 4. března 2022

Viktorka Burger, Viktorka, Ostrava

Tuhle jsem pár let zpátky ve statistikách blogu zahlídnul, že jeden přístup na můj blog byl z Ruska! Tímto bych rád prohlásil, že tohle nehodlám podporovat a všichni ruští a proruští čtenáři nechť si jdou číst recenze na pelmeně a kochat se fotkama mletých mas někam jinam! Tolik k moji povinnosti a vy všichni ostatní si pojďte užít krátkou recenzi na burger z Poruby z restaurace, která mimo jiný sdílí budovu s porubskou pobočkou McDonald's! Tož kdo to umí líp?


Z bohabojné nabídky restaurace jsem si nečekaně vybral burger a sice burger Viktorka. Na webu ho mají jako Burger s hovězím chuck roll. Složení podle webu: "160 gramů hovězího chuck roll, čedar, slanina, nakládačky, sweet and kikko majonéza, malé hranolky". Hned po donesení se na vás burger bude smát. Vesele z něj bude kypat majonéza a koketně vyčuhovat Lollo Biondo salát na všechny strany. Radost ho chytnout, zmáčknout a ochutnat.


Hned po zakousnutí mi byly jasný dvě věci. Maso je vyšší level, propečenej někde mezi medium rare snad až trochu k rare. Syrovej střed, lehce propečený okolostřed a jen úplný okraje do šeda. Pro mě ideál. Pro většinu lidí až moc syrový. Každopádně chuť byla vynikající. Kravička nebo spíš mladej býk, jen lehce osolenej, toť vše. Pomletej maximálně jemně. A trochu houževnatej. Houževnatej ve smyslu pružnej. Přesně takhle reaguje maso, který si předtím zmrazíte. Nechci ukazovat prstem a nikoho obviňovat, ale kdybych si měl vsadit, tak si maso připravujou dopředu a mrazí nebo jim ho někdo vozí zmražený. To by taky vysvětlovalo nižší stupeň propečení uprostřed. Tak jako tak se pořád jedná a bombovní plátek masa.

Druhá jasná věc po zakousnutí je omáčka a její porce. Nějaká domácí, chuťově ne moc silná, trochu hořčicová majonéza a její suprový množství, který je gigantický jak Halinina spotřeba másla na jednu snídani. Mám rád burgery se spoustou omáčky a tenhle byl jeden z nich. Omáčka nebyla nikterak chuťově silná a nechala tak vyniknout i zbytek surovin. Kyselý okurky a slaninu. Obojí z toho celkem klasika. K tomu nějakej ten čedar, kterej se klasicky měl trochu problém prosadit, ale byl fajn.


Tenhle burger byla klasika dovedená do stavu, kde k dokonalosti chybělo pár malých věcí. Možná to maso kdyby buď bylo čerstvý nebo se trochu líp namlelo, aby nebylo až tak houževnatě pružný. Trochu přidat říz majonéze, přidat víc slaniny. Viktorka Burger je dobrej. Chutná po mase, po omáčce, okurkách a ucítíte i slaninu. Pokud bych porovnával s podnikama jako je Eatmeat nebo Mama's, tak je o chlup horší. Ale když si člověk uvědomí, že Viktorka nabízí i spoustu ostatních jídel, dobrý pivo a burgery jsou jen třešničkou na dortu, tak je třeba smeknout. Kdyby všechny klasický restaurace dělaly podobný burgery, tak by to bylo moc fajn. Míň fajn už je cena burgeru. S malýma hranolkama stál 299 korun. Viktorka obecně není nejlevnější podnik a tuplem na Porubu, přesto je tam plno a lidi ví proč. Na Porubě moc lepších podniků nenajdete. A za mě ani burgerů. Viktorku směle doporučuju. Jen si připravte spoustu peněz, protože pivo tam mají taky dobrý a drahý a nezůstane u jednoho...

Žádné komentáře:

Okomentovat