neděle 6. února 2022

Chipotle Burger, Eatmeat, Ostrava

Spanděrá jízda ostravských burgerových rozvozů pokračuje. V plánu byla (podle mnohých) ostravská špička Mama's, ale ti rozvoz zapíchli a soustředí se na kvalitu, bistro jako takový a nový stánky, který brzo zaplaví celou republiku. Držím palce, ale jakožto hladové mastné kouli trčící kdesi v kanceláři mi to je prd platný. Takže další logickou volbou v žebříčku byl Eatmeat. Borci, u kterých jsem zbaštil snad celou nabídku a přesto tu najdete jen jednu recenzi na burger a jednu na hot dog. Lenost v přímým přenosu. Ale tentokrát vás neochudím. Pojďte se mrknout, jakej mají Chipotle Burger.


Složení Chipotle Burgeru podle webu je hovězí z Klokočova, chipotle majonéza, nakládané Jalapeno papričky, chorizo, karamelizovaná cibulka, čedar a polníček. Když si člověk objedná od podniku, jako je Eatmeat, tak má jen ty největší očekávání. Domácí houska, domácí omáčky, perfektní maso z místních farem a hlavně očekáváte perfektně udělaný maso. Výsledek? Všechno, všechno se splnilo. Vlhkej sen každýho milovníka burgerů.


Už po prvním kousnutí bylo jasný, že sem konečně dostal maso udělaný na medium. To, co se Amici ani Chacharovi poslední měsíc nepodařilo, trefil Eatmeat od boku. A nejen že trefili stupeň propečení, ale trefili do černýho i dodavatele. Hovězí masíčko z Klokočova má perfektní chuť veselé kravičky pasoucí se kdesi na polích dost daleko od polských a ocelářských vzdušných smradů. K tomu perfektní poměr tučnýho a libovýho masa, super stupeň pomletí. Prostě nemám co vytknout. Možná soli bych dal o čtyři mikrogramy víc. Jinak nic.


Maso je to hlavní, ale věcí tam máme víc. Další, co vás zaujme hned nejen okem, ale i nosem, je chorizo. Chorizo je pikantní paprikovej salám, nahrubo namletej, původem kdesi ze Španělska. Dnes ho vyrábí kdekdo i u nás, včetně těch největších fabrik, ve kterých se vám bojí vůbec napsat, z čeho to vyrábí. O to víc musím zase pochválit výběr dodavatelů pro Eatmeat. Chorizo v jejích podání sedlo do Chipotle Burgeru až neskutečně dobře. Jejich chorizo má totiž jednu z nejvíc vyuzeně uzených chutí, jakou jsem kdy v puse měl. Což je bomba, protože uzenou chuť v Chipotle burgeru čekáte. Mimochodem Chipotle jsou uzený jalapeno papričky.

Samotný nakládaný jalapeno papričky byly fajn. Nebyly to Chipotle (nebyly vyuzený) a nebyly to ani takový ty klasický zelený jalapenos v lahvi, co si můžete dneska koupit v každým supermarketu. Byly to červený, jen lehounce naložený a lehounce nakyslý jalapeno papričky. Na jalapeno dost pálivý. Taková dobrá sedmička s desíti. Což nevadí. Když si objednáte Chipotle Burger, tak ostrost čekáte. Ale nutno poznamenat, že tenhle level o dost předčil moje očekávání. Pár papriček jsem musel zbaběle nechat na papíře, abych cítil i zbytek surovin. Každopádně pokud si necháte říkat plechová huba a není to kvůli poloviční mrtvici, tak tenhle burger vás rozhodně nadchne. Pálivější jsem dlouho nejedl. Jestli vůbec někdy.


Karamelizovaná cibulka, omáčka, sýr i polníček se tak trochu ztrácí v ohni. Každopádně všechno z toho bylo na jedničku. Cibulka byla přesně taková, jakou chcete a čekáte od názvu karamelizovaná cibulka. Čedar nepochybně kvalitní a hutnej. Musím vypíchnout, že snad všechny rozvozy už používají dobrej čedar. Doba eidamů v burgrech se tak naštěstí blíží ke konci. Polníček byl opravdu polníček. Což jen dokazuje, že polníčku je na Ostravsku dostatek a Amici má mezery v botanice.

Chipotle majonéza v podání Eatmeatu je za mě snad jediná věc, která nebyla naprosto famózní a dokonalá. Byla dobrá, domácí, lehounce pikantní a majonézovitá. Ale prostě taková lepší průměrná. Tady o chlup vedou Amici. Jen tady. Houska byla fajn. Držela tvar, chuťově nerušila. Přesně takovou housku čekáte a chcete.

Cena Chipotle Burgeru je 169 korun. Za 169 korun dostanete celkem velkej burger s vynikajícím farmářským hovězím udělaným na medium, perfektním vyuzeným chorizem a spoustou jalapeno papriček. Zbytek surovin je sice fajn, ale jen podkresluje tu hlavní pikantně vyuzenou masitou chuť. Za 169 korun je to nabídka, která se neodmítá. Pokud máte rádi maso, máte rádi ostrý chutě a neurazí vás uzená vlna, tak Chipotle Burger je to pravý pro vás. Co mě se týče, tak lepší burgery, než jsou ty od Eatmeatu, vám v Ostravě nikdo nedoveze. A už vůbec ne za normální peníze. Směle doporučju.

PS: Pokud máte jinej názor, tak sem s ním. Rád vyzkouším cokoliv novýho. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat