sobota 6. listopadu 2021

Thai Satay s krevetama, Tuk Tuk

První boltí kabela, druhá boltí kabela, třetí boltí kabela, první woltí kabela, čtvrtá boltí kabela, druhá woltí kabela... Tuk Tuk v ostravské Nové Karolině nabízí novinku. Po objednání jídla se postavíte do fronty a místní dodavatelé jídla se před váma budou nakrucovat a předvádět vám jejich kabely na udržení jídla v teple. Bohužel tahle úžasná show trvá jen něco okolo dvaceti minut. Pak dostanete svoje jídlo a musíte se jít najíst, ať uvolníte místo dalším divákům show...


Tentokrát jsem si do Tuk Tuku zašel na Thai Satay a jako hlavní složku jsem si vybral krevety. Pokud se nepletu, tak si můžete ještě zvolit kuřecí, hovězí nebo tofu. Pokud se obrníte trpělivostí, tak na vás čeká tohle fantastický jídlo:


Na asijský bistro naprostá nádhera. Taky jsem konečně pochopil jejich menu. Pokud si objednáte Curry s rýží, dostanete hlavně omáčku a nevelký množství zeleniny. Pokud si ale objednáte něco z nabídky Wok, dostanete kopec zeleniny, hub a ne moc, ale rozhodně dostatečně omáčky. Za mě je Wok jasná volba. Jejich Curry je sice výborně dochucený, ale to Thai Satay... To je o dvě třídy lepší. Vysvětlím.

Představte si krásně velkej a šťavnatej kus žampiónu, udělanej přesně tak na skus, jak má být. K tomu kousky papriky, na skus. Červená cibulka, přesně akorát, na skus. Zelený fazolky, mrkev, nějakej ten bambus, prostě perfektní kombinace zeleniny, udělané přesně tak, jak by si ji člověk udělal doma, kdyby uměl dobře vařit. Sto procent ze sta. Zelenině a houbám nemám co vytknout. Ale to ještě není to nejlepší. 

Ta omáčka! Krásně lehounce pikantní, hodně arašídová a opravdu silně chuťově výrazná thajská omáčka tak dobrá, že bych si ji v pixle koupil domů a dával na všechno. Vyladěná sójovkou, sezamovým olejem a nevím čím vším ještě. Prostě taková ta omáčka, do které ať dáte cokoliv, budete se oblizovat až za ušima. Prostě bomba.

Další bomba jsou velký krevety a jejich nadprůměrný množství. V bistru by člověk čekal dvě, tři malý krevety a nazdar. Ale v Tuk Tuku máte krevet plnej talíř a nejsou to ty malý drbky, ale poctivý, středně velký krevety, na který se v obchodě smutně koukáte, protože na počet porcí pro celou rodinu byste si museli půjčit v bance. Krevety jsou udělaný, stejně jako zelenina, přesně akorát. Nejsou gumový, nejsou syrový, jsou boží. V kombinaci se silnou, pikantní a arašídovou omáčkou je to slast. Slast povídám!

To všechno s rýží dostanete za 159 korun (kuřecí verze vyjde na 129 korun). Mimochodem rýže je taky uvařená přesně tak, jak má být. Thai Satay za mě stojí za každou korunu a dokonce i za každou minutu, kterou na tohle jídlo budete čekat. A že těch minut bude... Kolem oběda je tam solidní fronta a dovážky běží na šest set procent. A není divu. Čím dál tím víc lidí asi objevilo tuhle, ještě nedávno skrytou, perlu ostravských bister... Pokud bloudíte Novou Karolinou a nemáte chuť na hambáč (tak dvakrát do roka se to prý stane každýmu, to nevadí), tak Tuk Tuk je asi ta nejlepší volba pro vás. Pro milovníky thajských chutí je to pak jasná volba číslo jedna. Nepochybuju, že se tenhle novej koncept Guty chytne a za chvilku bude minimálně po celé Moravě...

2 komentáře:

  1. Zrovna tuhle sem měl chuť zajít k vietnamcům.
    Zejtra pořídím sezamovej olej, sojovku a všechny tyhle serepetičky a zaexperimentuju sám pěkně =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podobný experimenty provádím taky. Nejlepší nástroje na ně mají v Korejských potravinách na Sokolské ulici v Ostravě. Ale podobných obchodů začíná teď být plná republika.

      Vymazat