neděle 21. listopadu 2021

Steakhouse Bacon King, Burger King

STEAKHOUSE Bacon King

Kolik sním denně čerstvé zeleniny? Žádnou! Baštím pouze Steakhouse Bacon King! Aneb opožděná halloweensky strašidelná recenze pro vaše peněženky je tady.


Produktivita práce a kreativita na home officech je nulová. Ač vám budou lidi, experti, zaměstnanci, odbory, pošahaná uzenářka i Maláčová z fronty na pracáku tvrdit opak, já mám jasnej důkaz. Kreativní týmy od fast foodů na home office dělají prd. Občas trochu přidají slaninu, občas uberou rajče, dvojitej cheeseburger považujou za největší objev od prvního využití silikonu v plastické chirurgii a nebo nacpou něco do kyblíku v jiným počtu než obvykle. Tým Burger Kingu se rozhodl pro svoji osobitou cestu. Ubrat zeleninu, přidat slaninu, šup s tím na tabuli. A ani se neobtěžovali dát na Facebook fotku se správnou houskou... Inu, čučet doma na kavoniho Instagram je větší zábava než pracovat...


Možná si říkáte, proč jsem do tohodle burgeru vůbec šel. Absence pořádných novinek se přímo nabízí, ale měl jsem i jinej důvod. Houska. Houska ze Steakhousu patří k těm lepším, který si ve fast foodu můžete dát. A co se dua KFC/Burger King týče, tak lepší housku ve stálé nabídce asi ani nenajdete. Mezi zadkoidní rýhou najdete vláčný těsto s příměsí kukuřičné mouky, kterou je posypaná i samotná houska. Je lehká, chuťově neutrální, nadýchaná a hlavně se nerozpadá. Takže když jsem zaregistroval tuhle "novinku" z roku 2018, věděl jsem, že mi jednou nejspíš skončí v břiše. A stalo se.


Po odkrytí horního kukuřičnýho deklu se ve mně mísila radost a zklamání. Radost při pohledu na tu krásnou slaninu. Křupavou, červeno-hnědo-růžovou masovýplň bývalýho růžovýho vepříka či vepřice úhledně naskládané na mrtvé krávě a její ztužené laktóze. K tomu spousta smažené cibulky. Nádhernej pohled pro člověka, kterej má rád, když jeho jídlo umělo chodit a něco zažilo. Zklamání přišlo klasicky při pohledu na smutný množství omáčky. Proč má Burger King tak urputnou snahu šetřit na omáčkách? Jsou v ní namletý diamanty? Nebo mumie? Ježíšovy kosti? Ne? Tak tam toho příště pořádně prdněte. Za ty prachy...


Naštěstí tenhle Steakhouse Bacon King neměl omáčku jen nahoře, ale aj tam dule. Tam měl majonézu. Obyč majonéza, ale když jde do tuhého (a suchého), i obyčejná majonéza bodne. A i díky ni se tenhle burger dal celkem s chutí sníst. Ona masová část byla opravdu masová. Hovězí maso chutnalo jako hovězí maso a kupodivu bylo i trošku šťavnatý. Občas člověk našel trochu lacinější namletej kousek, ale šťavnatostí placka od Burger Kinga lehce předčila konkurenci. Chuť hovězího masa vás snadno navnadí na další a další kousnutí.


V tomhle úkolu mu zdárně pomáhá slanina. Slanina ve velkým množstevním množství. Slaniny byl plnej burger a opravdu byla cítit od začátku do konce ve skoro každým soustu. Relativně dost bylo i sýra. Asi dva plátky, ale chuťově výrazný, krásně oranžový a sendviči dodaly parádní smetanovo-čedarovou vlnu. Smažená cibulka taky byla cítit skoro furt, ale celkem zdárně ji chuťově smázly chutě masa.


Škoda, že na omáčkách se šetřilo. I přes perfektní chuť masa, slaniny a sýra se nemůžete zbavit dojmu, že jste o něco ochuzeni. Ochuzeni o kluznost a barbecue dochucení. Steakhouse Bacon King není špatnej nápad. Zeleninu nechat salátníkům, nacpat housku k prasknutí masem, přidat smaženou cibulku a dost sýra a je hotovo. Junk food v pravým slova smyslu. Kdyby se z toho ještě kydala omáčka na všechny směry, byla by to jednička s hvězdičkou. Takhle je to trojka, na kterou si znova nezajdete, i když si relativně pochutnáte.


Cena je jak z jinýho Vesmíru. Jako obvykle u Burger Kinga. Za tuhle masitou a suchou jízdu si Burger King vezme 129 korun za samotnej burger. Kolik chcou za menu ani vědět nechcete. Já to věděl, ale po menší mozkové příhodě způsobené tou cifrou jsem cenu menu radši vytěsnil z hlavy. Obvykle za suchou jízdu dáte míň i u kdejaké paní u silnice u hranic. Tak jako tak se Steakhouse Bacon King celkem povedl. Díky dobré housce a množství slaniny. Prostě takovej předraženej junk food průměr. Pro skalní fanoušky BK fajn, pro ostatní nic extra. Já teď jen budu tiše doufat, že si tenhle článek přeloží a přečte někdo z polskýho vedení AmRestu a přestanou šetřit na omáčkách... Do té doby z BK nic kloudnýho vypadnout nemůže.

Žádné komentáře:

Okomentovat