úterý 31. prosince 2019

Angus Snow Cheese, Burger King

Merry Cheesemas

Máte novou holku a chcete ji ukázat, že nemáte hluboko do kapsy? Zároveň ji chcete ukázat, že nejste žádnej snob v drahým svetru, co chodí na degustační menu molekulární kuchyně do hotelových restaurací? A k tomu ji ještě ukázat, že vám záleží na přírodě a nemáte rádi plýtvání? Burger King má nabídku přesně pro vás! Vemte ji na Angus Snow Cheese!


Jeden Angus Snow Cheese v malým menu, k tomu jeden Angus Snow Cheese samostatně a jako třešnička na dortu cibulový kroužky. Snob nejste, vzali jste ji do fast foodu. Jedno menu napůl a jeden bezedný kelímek, žádný zbytečný plýtvání. No a snob taky nejste, protože za tuhle parádní večeři ve fast foodu jste nechali skromných 447 korun! Jestli tohle nezabere, tak už nevím...


Angus Snow Cheese je exkluzivní sendvič a co bych to byl za recenzujícího gastrojunkfoodsuperexperta, kdybych ho neochutnal. Očekávání i přes astronomickou cenu (179,- samostatně) nebyly nějak extra vysoký. Burger King je taková loterie. Jednou pecka, podruhé nuda. Vánoční akce obecně pak spíš spadaly do druhé kategorie. Bude to letos jinak?


Po rozbalení mně, jako vždy, překvapila velikost Angus masa. Je to macek. Na průměr, poloměr, tloušťku, výšku i šířku. Na fast foody opravdu poctivej kus masa. Mimo fast foody se samozřejmě nechytá. Chuťově (na fast foody) taky pecka. Poctivá a výrazná chuť krávy se nezapře. Co trochu chybělo byla šťáva. Maso bylo dost suchý. Měl jsem i mnohem sušší kousky, ale i mnohem šťavnatější.


Po odklopení deklu mě nemile překvapilo množství omáčky. První moje myšlenka byla, že by ji tam mohl být klidně dvojnásob. No po ochutnání mě tahle myšlenka opustila celkem rychle. Omáčka byla dost výrazná. Sice nebyla tak výrazná jako u Zinger Truffle od KFC, ale dvojnásob by ji zbytek sendviče rozhodně neunesl.


Omáčka byla jemná, neměla takovej ten typickej plynovej smrad z levnějších lanýžů, jako ta od KFC. Přesto v ní byly lanýže cítit dost. Dost na to, aby jejich chuť prostoupila celým sendvičem při každým kousnutí. Takže množství omáčky nakonec celkem sedělo. Bohužel ale díky suchýmu masu sendvič působil dost suše. Na kousek jsem zkoušel dát majonézu z hranolek, aby to líp klouzalo, ale kyselkavá chuť majonézy rušila celkem povedenou souhru surovin. Takže chuťově omáčky bylo akorát, ale kluznost sendviče byla hodně podprůměrná.


Zbytek surovin dobře ladil s lanýžovou chutí. Nejvíc asi překvapily okurky. Nejsem fanda salátových okurek v burgrech, ale semhle celkem padly. Nejenže dodaly tolik potřebnou vláhu, ale jejich obyčejně exotická chuť si až překvapivě dobře sedla s lanýžovou omáčkou. Cibule se trochu ztrácela, ale její občasná pikantnost se tam taky hodila. Salát chuťově nezavazel a mohlo ho tam být klidně o hodně víc.


Kladně mě překvapil sýr. Dva plátky mozzarelly ještě nikdy nikoho nevytrhly, ale tomuhle sendviči rozhodně pomohly. Všechny suroviny rozehrály takovou jemnou souhru, kde hrálo prim maso a lanýž. A zrovna mozzarella byla ta správná volba do téhle souhry. Její jemná smetanová chuť nic nenarušila, přesto byla cítit a pozvedla okolí. Popravdě si nedokážu představit sendvič, kam by se mozzarella hodila víc.


Jako celek mě Angus Snow Cheese moc mile překvapil. Kombinace Angus masa, mozzarelly, okurek, cibule, salátu a lanýžové omáčky byla moc dobře zvolená. Někdo nad tímhle sendvičem uvažoval a jde to z něho cítit. Bohužel o dost sušší maso než by byla potřeba a vysoká cenovka mu sráží trochu vaz. Ač v puse budete mít malý komorní koncert, tak vyšší suchost si vám ho nedovolí užít naplno. Asi jako ženská s pytlíkem buráků sedící vedle vás v divadle. Představení může být sebelepší, ale ta ženská tam pořád je. A šustí.


Možná kdyby omáčky bylo o 13 procent víc a sendvič byl o dvacet korun levnější. To bych vám ho doporučil všema deseti. Takhle ho všema deseti doporučím fandům lanýžů a fast foodů zároveň. Pokud nejste ani jedno z toho, tak važte. Stojí vám ty peníze za ochutnávku? Pokud ano, neváhejte. Takhle zajímavej sendvič ve vánoční akci od Burger Kinga tu dlouho nebyl. Na druhou stranu pokud si ho necháte ujít, tak se žádná katastrofa taky nekoná... Za dvě stovky najdete i lepší menu.

Žádné komentáře:

Okomentovat