sobota 5. srpna 2017

Bacon Burger, Country Burger, Brno

Znovu jsem se vydal do údolí bot. Do údolí, kde mají botu snad pro každýho obyvatele České republiky. Opravdu. Kdo tam byl, ten pochopí. Je to tak. Byl jsem znova v podchodu brněnskýho hlavního nádraží a znova jsem zavítal do Country burgeru! Pár dní zpátky jsem psal recenzi na jejich Cheese Burger. A byl z toho o něco lepší průměr. Ale to maso mi prostě zachutnalo. K tomu mi ještě neznámý čtenář od nich doporučil Bacon Burger. Inu, zkusil jsem.


Zase jsem volil menší verzi. Takže tam bylo sto gramů masa, propečená slanina, ledový salát, rajče, červená cibule, nakládaná okurka a pepřový dresink. Složení fajn. A hned na začátku řeknu, že tentokrát jsem si i docela pochutnal. Minule mi moc neseděl jejich francouzskej dresing, kterej nijak nechutnal a jen klouzal a plnil. No tentokrát mi dresing, jakási pepřová jogurtomajonéza, sedl víc. Pořád bylo poznat, že to nebude ta nejvyšší kvalita, ba ani ta střední, ale mělo to alespoň nějakou chuť. Trochu do kysela a'la majonéza a maliličko pepře. Opravdu maličko. Ale skvěle se to hodilo k zelenině. I k masu.


Maso pořád super. Hodně kořeněný, docela dost pikantní. Sice polotovar, ale na rozdíl od omáček opravdu kvalitní. Prostě to maso chutná fakt dobře. Psal jsem to minule a napíšu to i teď. Tohodle masa bych si domů klidně koupil krabici. Pak si zbytek sendviče udělal podle sebe a vlastně bych byl asi spokojenější. Ono narvat tam zeleninu dokážu taky. A k tomu bych volil kvalitnější omáčku a lepší housku. V Country Burgeru mají ty klasický levný fabriko-housky. No a slanina? Ta tam samozřejmě nesmí chybět, je to Bacon Burger! Slaninu mají v Country Burgeru dobrou. Byla opečená, chuťově se prosadila a vypadala hezky. To já rád.

Celkovou chuť tvoří výborný maso, lehce pepřový, né úplně špatný, dresing, čerstvá zelenina, dobrá slanina a dokonce i tu levnou housku ucítíte. Chutě Bacon Burgeru jsou vyvážený a musím říct, že tenhle burger jsem si vychutnal. Jen mě pořád mrzí ta levná houska a podprůměrný omáčky. Tak jako tak, pokud půjdete okolo, boty už nakoupený a budete mít hlad, Bacon Burger je rozhodně dobrá volba. Stojí 79 korun samostatně, o něco víc v menu. Účtenku jsem kdesi zatoulal. Ale za ty peníze rozhodně stojí. Už jen kvůli tomu masu.


Tentokrát jsem prubnul i hranolky s nekonečnýma omáčkama. Nápad nekonečných omáček je super a za mě všechny palce nahoru. Jen zase musím pohanit jejich kvalitu. Kečup je to takovej ten kyselej a řídkej a'la ARO. Tatarka měla taky divnou chuť. Hrozně slabou a zase po nějakým plnidle. Nevím, z jakýho oleje ji dělají, ale kvalitu v něm bych hledal asi tolik co v jejich kečupu. No a samuraj omáčka? Ta byla hodně pikantní. Pikantní a v pozadí zase prázdná. Opravdu by nešel vyměnit dodavatel omáček? Hranolky jako takový pak byly fajn. Tlustší, akorát osolený a usmažený do zlatova v čerstvým oleji. To se musí pochválit. Takže stejně jak burger, i hranolky s omáčkama jsou plný protikladů. Něco je naprosto dokonalý a u zbytku jde poznat, že se šetří jak u Ládi doma. No ale všehovšudy spokojenost. Alespoň máte ty hranolky s čím baštit.

Zajdu do Country Burgeru i potřetí? Dost možná jo. To jejich maso mi prostě jede. Pokud byste někdo věděl, kde ho sehnat, nestyďte se napsat. Budu moc vděčný a pošlu pěknou písničku přes Šlágr. :)

8 komentářů:

  1. Vzhledem k nabídce Makra směrem na street food to může být klidně celé postavené na jejich produktech...
    Ty laciné omáčky a housky by tomu odpovídaly. Maso je taky polotovar a výběr hamburgerů je tam veliký od hrůzy po hodně dobré.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to si taky myslím. Proto bych rád někoho, kdo mě nasměruje na to přesný maso. V Makru toho mají mraky a zkoušet to po jednom sice zní jako zábava, ale tak velkej mrazák nemám. :)

      Vymazat
  2. Řekl bych že to vychází z konceptu "Burgr jako kráva"
    http://www.burgrjakokrava.cz/
    Majitel podniku může prodávat burgery přímo pod brandem BJK a nebo si odebírat určité suroviny a prodejnu pojmenovat po svém.
    V tomto případě v Country Burgeru zvolili vlastní název a vzhled podniku, krabiček atd...
    Nicméně podoba s BJK je velká, ať už se jedná o omáčky, krabičky nebo koncept burgerů. Trochu změněné to ovšem je. Placku (pokud tedy je od BJK)určitě používají ze syrového masa. BJK nabízí i předpřipravené maso, pravděpodobně do různých oken s občerstvením.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJK ale nemají irský maso. Nebo se tím alespoň nechlubí, což by podle mě dělali (kdyby to irský maso měli). Jinak já s BJK měl zkušenost jen jednu a za mě teda stačilo...

      Vymazat
  3. No je pravda že na BJK už jsem taky slyšel spoustu špatného. Nicméně v září bude u Vaňkovky Burger fest a BJK tam bude mít zase stánek, tak ho taky vyzkouším. V Brně je ta značka doménou hlavně horších hospod a okýnek u nádraží a tam se mně ten burger moc dávat nechce :)
    Jinak do Countryho chodím pravidelně, dávám Cheese nebo Bacona podle chuti. Pokud tam ještě jednou zavítáš, doporučuju dát si ten velkej. Bulka je stejně velká jako u malého ale maso je větší a více si ho užiješ :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych za sebe teda doporučil Country Burger, když už se ten podnik tak jmenuje, tak by byla hereze to neprubnout ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den. Předem se omlouvám, že reaguji s takovým zpožděním, a i když celkem pravidelně a hojně vyhledávám veškeré možné zprávy o Country Burgeru, tuto jsem zkrátka zaregistroval až nyní...
    Rád bych zde odpověděl na některé výše uvedené dotazy.
    1.) Maso - na základě naší receptury nám ho vyrábí česká firma. Denně mimo neděle máme dodávku čerstvých placek, chlazených, syrových 100% hovězích ve dvou gramážových variantách - 100g/150g ... produkt je označen pod značkou Country Burger a nelze nikde jinde zakoupit...
    2.) Dresink - opět na základě našich receptur je pro nás vyráběn českou firmou ve čtyrech variantách - Pepřový/Bacon, Samuraj/Mexiko, Francouz/Cheese a Country, BBQ/BBQ... také ani tyto dresinky nejsou nikde k zakoupení
    3.) bulky - ano, souhlasím... bulky moc zastávat nemohu a je to jediná součást našeho produktu, které si dokáži představit vyměnit ve chvíli, kdy najdu vhodný a ekonomicky racionální náhradu, což se ovšem dlouhodobě nedaří... Představa do budoucna je taková, že s rozšířením konceptu o další provozy bude nutná investice do vlastní výroby pečiva
    4.) Omáčky k hranolkům - krom výše zmíněného samuraje se jedná o klasický kečup a tatarku z té vyšší cenové kategorie...

    Na veškeré ostatní a následující dotazy jsem připraven reagovat a neváhejte mne kontaktovat : info@finerest.cz

    Děkuji
    S pozdravem
    Jan Slepička, jednatel Country Burger service s.r.o.


    OdpovědětVymazat