sobota 5. srpna 2017

Hovězí burger, Pizzerie Toscana, Odry

Je tu někdo z Oder? Ne? Tak tahle recenze asi nikoho zajímat nebude. Ale stejně ji napíšu! Tak.


Hovězí burger v pizzerii Toscana není na stálým lístku. Je tam jako specialita, nejspíš na celý léto. A slibují domácí housku a domácí mletý maso. Na domácí housku slyším, takže jsem šel do toho. No a vlastně to dopadlo tak, jak to v podobných podnicích po celé republice většinou dopadne...

Houska domácí byla. Na pohled super. Chuťově to bylo horší. Byla z takovýho těsta chuťově spíš do těsta na pizzu než do těsta na briošky. Byla taková tvrdší, dost mastná (z oleje, ne z másla) a hodně slaná. No ale nejhorší taky nebyla. Pořád lepší než ty průmyslový drobitý zvěrstva.

Maso? Chuťově špatný nebylo. Ale suchý, suchý, suchý, vysušený a suchý. Rozpadalo se na suchý velký kusy. Meh. Sýr? Tak to bylo klasický tavený cosi bez pořádné chuti. Zelenina v pohodě. Taková hospodská klasika. Nějaký to rajče, salát a kyselá okurka. Jo a smažená cibulka, šíleně sladká. Asi pokus o karamelizovanou cibuli. Moc se nepovedla. A taky spousta majonézy. Zacítil jsem pokus a jakousi česnekovou majonézu, ale chutnala spíš do majonézy obyčejné a byl ji tam opravdu kopec. Ke konci už jsem měl majonézy po krk a to mám majonézu opravdu rád. Celková chuť burgeru je vlastně majonéza se salátem a trochou suchýho masa.

Tenhle burger prostě fandy nenadchne. Rozhodně ne ty fandy, kteří za svůj krátký, cholesterolem napuštěný život pořádnej burger měli. Alespoň stál jen 109 korun i s hranolkama, takže se člověk nezlobí. Nají se a odejde. Toť vše.

PS: Točená desítka Radegast bomba. Pizza nic moc. Geniální noky s hříbkama. Takže pokud se tam náhodou objevíte, dejte si jejich domácí noky.

Žádné komentáře:

Okomentovat