neděle 23. července 2017

Vepřový McWrap s vajíčkem, McDonald's

Čeká na vás den plný hladování, hladomoru, hladových her nebo prostě máte po ránu ukrutnej hlad? Můžete vyzkoušet Vepřový McWrap s vajíčkem. Já to udělal.


Tahle snídaňová bomba, tenhle hřebík do rakve oběda a energie sbalená na cesty obsahuje vajíčka, rajčata, salát, sýr, vepřový maso, majonézu a to všechno v tortille. Velikostí si nezadá s normálním McWrapem. Váhou a naplněním je na tom dokonce o něco líp.


Po rozbalení na vás vykoukne míchaný vajco a kus mletýho prasete. Vajec tam bylo opravdu hodně. Osobně to tipuju na alespoň 3 vajíčka nebo dokonce 4 nějaký menší. Udělaný byly spíš víc než míň a rozhodně bych je neoznačil za moc povedený míchaný vajca. Já je mám rád tak poloudělaný-poloneudělaný, polotekutý-polotuhý a slaný. Tyhle byly už dost tuhý (udělaný) a na můj vkus hodně málo osolený. Na jednu stranu má člověk větší jistotu, že se nebude muset vyprazdňovat půlku dne třeba kdesi ve vlaku, na stranu druhou si až tak moc nepošmákne. Snad ve všech hotelech, kde dělají na snídani vajíčka, ty vajíčka dostanete v lepším stavu. Ve vajíčkách je taky nějaká šunka nebo co, ale v puse ji moc nepostřehnete. Naštěstí vajíčka jsou zabalený v tortille jen jako jedna z mnoha surovin.


A tou další surovinou je třeba vepřový maso. To bylo samozřejmě vynikající. Miluju tohle maso a na školách by se o něm měly děcka učit a ochutnávat ho, aby nikoho z nich pak nesváděly společensky nebezpečný veganský tendence. Plátek má ideální poměr vepře a koření, ideální složení koření, je parádně opečenej, prostě bomba. Bylo ho tam taky celkem dost. Dva malý, přepůlený plátky. Nebo jeden velkej na víc kousků? Těžko říct takhle od boku. Ale bylo ve většině tortilly, takže palec nahoru. Bohužel s jeho chuťovým prosazením to už tak slavný nebylo. Tak nějak ho přehlušily neutrálně nedochucený vajca. Přišlo mi, že tyhle dvě suroviny k sobě prostě moc nesedí. V takové Vepřové bagetě De Luxe to byla jiná jízda. Nejspíš i kvůli boží omáčce. To majonéza z Vepřovýho McWrapu s vajíčkem žádná exotika opravdu není.

No a zbytek? Klasika. Salát v pohodě. Rajčata v pohodě. Celkem bez chuti (dnešní standard) a dodají vláhu vajíčkům i zbytku. Sýru tam moc nebylo. Ucítit sem tam šel, ale kdyby tam nebyl, rozdíl dost možná nepoznáte. A majonéza funguje snad jen jako kluzadlo. Bylo jí tam poskrovnu, ale víc ji nebylo potřeba. Takže si nestěžuju.


Celkově tenhle McWrap chutná tak, jak vypadá. Taková snídaňová slátanina. Nevýrazný vajíčka, vynikající maso, ale moc se neprosadí, zelenina, občas sýr. I tu pšenici z tortilly ucítíte. No ale dohromady je to všechno takový nevýrazný, obyčejný, fádní. Jakoby tomu chyběla duše. Špatný to není, nejspíš si pochutnáte, ale prostě to za těch 85 korun nestojí. Množství i kvalita surovin je v pořádku, ale ta kombinace nenadchne. Příště bych rozhodně volil již zmiňovanou Vepřovou bagetu De Luxe. Ta je geniální a má o něco míň kalorií, takže ten den budete ochotni i obědvat. Jinak k McWrapu si můžete za desetikorunu přikoupit i pití. Já to udělal a dostal jsem ubohý dvě deci džusu. Být to nějaký fresh přímo z pomerančů, tak samozřejmě neremcám. Ale dostanete ten stejný džus, kterýho v normálních lidských odpoledních hodinách dostanete čtyři deci k menu. Přihodit alespoň ještě jednu deci ke snídani by určitě neuškodilo.

2 komentáře:

  1. Vajíčka jsou tam tři, resp 2 naběračky, aby ta porce byla vždy stejná. Na míchání je nastavený časovač, nemůžou být poloneudělané, ale ještě je možnost že byly dýl udělené do zásoby a proto už byly tužší. K normálním míchačkám se dostává ještě pytlík soli a pepře, což je dobře, protože já třeba moc nesolím, ale chápu že si ty míchačky v tortile asi těžko dosolíš :)
    Maso je tam jedno rozpůlené a rozložené tak aby bylo po celé délce tortily.
    Osobně jsem ji teda nikdy nejedla, tahle kombinace mě spíš děsí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hned jsem zase o chlup chytřejší. Díky za info. :) Kombinace je to opravdu děsivá, o tom žádná. Možná i proto mě tak zajuala. :)

      Vymazat