středa 1. února 2017

Big BBQ Bacon a Vepřová žebírka, McDonald's

Vždy je správný čas na BARBECUE

Ano ano. Vždy je ten správný čas na Barbecue. Minulej rok touhle dobou jsem dělal žebírka na grilu, do kterýho mě sněžilo, ale jak pak byly vynikající! Letos mi to McDonald's ulehčil a přišel s grilovací sezónou pěkně na čas. Ale zase to pojal tak nějak moderně a'la poslední léta. Recyklovaný burgery a pochybný zvýhodňování jejich nových klikacích restaurací nás tvrdošíjný fanoušky dokáže zvednout ze židle. Omluvu v podobě první opravdové novinky za poslední léta a sice žebírek přijímám a beru McDonald's na milost. Tak snad budou stát za to.

Na Big BBQ Bacon na blogu už jsou dvě recenze. Obě z roku 2013. Po prvním opravdu pikantním přišel o trochu míň pikantní kousek s novým sýrem. Letos máme zpátky starší složení. Ale to je fuk, protože napíšu recenzi novou a svěží jak zimní vánek.


A co že to Big BBQ Bacon obsahuje? Aby jste to zjistili, musíte si zahrát hru na lovení informací z internetu. Dělá se to asi takhle. Oficiální web? Nic moc popis. Jen informace, že obsahuje grilovací omáčku. Ochocho, jak nečekané! Je třeba rýpnout hlouběji a zkusit Facebook. Obrázky pěkný, ale pořád to není ono. Po chvilce scrollování najdete odkaz na jejich nový McDonalds360 web. Pro nás internetový matadory, co si pamatují vytáčecí pípání modemu, je to naprosto nepřehledná změť ikonek v obrázcích a lovení informací se stává jakousi hrou. Čím víc času tam strávíte, tím víc informací získáte a pokud si tam založíte profil, dostanete dokonce nějaký body. Brrrr. Za přehlednost jejich nabídky padl za oběť McCountry a tuhletu jejich přehlednost produktů přetaví v McDonalds360? Pro mladší generace asi fajn zábava. Já se přimlouvám za to, aby stejný informace šly najít i pomocí staré dobré technologie a sice pomocí kombinace textu a přehlednosti na jejich oficiálním webu.

No a když už jste úspěšní a informace vydolujete, tak jsou při nejlepším pochybný. Že prý Big BBQ Bacon obsahuje "pepřový sýr". Big BBQ Bacon samozřejmě obsahuje sýr Pepper Jack. Obsahoval ho čtyři roky zpátky a obsahuje ho i teď. Mají to před sebou vylepený i všichni zaměstnanci v kuchyni. Pepper Jack je americký sýr odvozený od Monterey Jack. A je to sýr s papričkama, ne s pepřem. Takže ani na ten McDonalds360 není spoleh, co se informací týče. No tak hlavně, že to tak hezky vypadá.


Inu a co teda doopravdy obsahuje? Žemli na Big Tasty, plátek masa na Big Tasty, 3 plátky sýra Pepper Jack, 3 plátky slaniny, 2 plátky rajčat, 28 gramů salátu Iceberg, 10 gramů červené cibule a 30 mililitrů BBQ omáčky. Takže tak. Bylo by fajn, kdyby i na oficiálních místech byl alespoň základní popis surovin. Konkurence to umí a dokonce v přehledné a pořád i moderní podobě, tak proč to nejde jedničce v České republice? No nebudu se vztekat kvůli blbostem, hlavní je zase jen a jen jídlo.

Velikost Big BBQ Bacon asi nemá moc cenu řešit. Je shodná s jeho stálonabídkovým bratrem, Big Tasty Baconem. Je to macek a jeho váhu poznáte v ruce i v žaludku. Jdeme na to. Maso je sice tenčí, ale prostorově dost výrazný. Okořeněný jen solí a pepřem, takže přesně tak, jak to mám rád. Kráva z něj jde taky cítit perfektně. Díky větší tloušťce není ani tak suchý, jako třeba maso z Big Maca. Samozřejmě je třeba si uvědomit, že tu hodnotíme fast food a ne burger z klasické restaurace. A na fast food se tohle maso řadí k jednomu těch lepších. V porovnání s burgrárnama by samozřejmě pohořelo jak filozof na trhu práce.


Červené cibule je tam dostatek, je čerstvá a dává burgeru to tolik fajný čerstvý křupnutí. Chuťově se tam hodí a je třeba ji pochválit. Stejně tak salát. Ten je samozřejmě tak nějak navíc, ale raz za čas je do těla třeba dostat i vitamíny a burger díky němu nevypadá až tak nudně. Na ohodnocení slaniny jsem nenašel to správný přídavný jméno. Dokonalá, perfektní, nejlepší, nic z těchto slov není dostatečně expresivní a trefný pro popis téhleté slaniny. V Big BBQ Baconu dostanete tři plátky slaniny. Tři plátky /vložte nový nejvíc kladný slovo/ slaniny. Prostě bomba. Ale bohužel ji ucítíte jen někdy.


A to díky sýru a omáčce. Pepper Jack není vyloženě pikantní sýr. Je to celkem fajn tučnej sýr a raz za čas v něm najdete kus papričky. Pár těch kousků jsem ochutnal a nebyly nijak extrémně pálivý. Pikantní byly, ale šlo by to přežít. Každopádně i tak důstojně sekundovaly opravdu hodně pikantní BBQ omáčce. Jak už jsem tu psal několikrát. Pod zkratkou BBQ nebo slovem Barbecue si opravdu nepředstavím pálivost jako první věc. Dva roky zpátky jsem měl tu možnost ochutnat masíčko od mistrů světa v grilování a bylo něco z toho pálivý? Nebylo. Byla to parádní symbióza různých druhů koření a chutí kouře. A i když něco bylo pikantní, bylo to pikantní jen lehce a přesně tak, aby šel cítit i zbytek. Takhle má vypadat Barbecue. No v podání McDonald's jde o velkou dávku kouře smíchanou s velkou dávkou chilli. Prvních pár kousnutí vám to možná nepřijde, ale pak vás začne provázet všudypřítomná pálivost a čím dál míň začnete vnímat ostatní chutě až nakonec zbude jen ta pikantní.

A to je škoda. Dobrý maso, parádní slanina, fajn sýr, čerstvá zelenina. Všechno je to fajn a ty první kousnutí si budete užívat. I ta omáčka je ze začátku fajn. Ale opravdu musela být její pálivost nastavená až tak vysoko? Opravdu BBQ musí pálit jak čert vymačkanej do chilli extraktu? Podle mě určitě ne. Kouř by měl převažovat a pikantnost, když už, tak jen dokreslovat zbytek. Ne ho přemlátit. Škoda. Big BBQ Bacon je fajn sendvič, ale znova si ho dávat nechci, protože si ho neužiju. Pikantní věci mi nevadí a mám je rád. Ale když vím, že někde vzadu trpí úžasná slanina, kterou necítím, tak je mi smutno. Starý Big Jalapeno si třeba na nic nehrál a byl parádní. Ovocně pikantní bez zbytečných surovin. Big BBQ Bacon tak parádně vyladěný není a může za to opravdu silná omáčka.

Každopádně pokud vám nevadí pikantní jídla a máte chuť na Barbecue, klidně Big BBQ Bacon zkuste. Těch 100,- samostatně a 139,- v McMenu za ten pokus určitě stojí. A hlavně. Když už tam budete, můžete ochutnat tu opravdovou novinku a sice žebírka!


Za 55,- k menu si můžete přikoupit tyhlety tři krasavce. Na fotce se zdají být sice velký, no skutečnost je trochu tryznější. Žebírka jsou prťavý. Každý máte na nějakých šest malých okousnutí. Mají fajně křupavou kůrčičku. No a to je asi tak všechno. Chuťově naprostá nuda. Jde cítit maso. To je určitě super. Ale mohlo by být dochucený nějakou parádní omáčkou. McDonald's nejspíš plánuje, že si k tomu koupíte nějakou jejich omáčku. Ale jak ji pak dostat z toho prťavýho kelímku? Nebo jak do něj dostat žebírko? Zas až tak prťavý není. No. Žebírka hodnotím lehce kladně. Na to, že je to polotovar, se jim povedly. Jen jsou prostě až moc nudný a ta cena taky spoustu lidí určitě odradí. Jestli si je koupím znova? Asi ne. Tolik k první opravdové novince za dlouhou dobu...

PS: Ač tu Big Jalapeno byl a sice několikrát, letos je v něm asi nová omáčka. Jakási McMex. Proto očekávejte v dohledné době recenzi i na něj. Je totiž jen jeden způsob, jak ověřit teorii o novosti omáčky. Ochutnat ho. Co se dá dělat... :)

UPDATE 2.4.2017
No a jak se ukázalo, omáčka McMex je úplně stejná, jako kdysi. Takže odkážu na starou recenzi ZDE.

7 komentářů:

  1. Pálivý. Uff, to je sekera do zad me touze po dalsi davce spravne tukem nabity chutovky..

    S takovou si ho urcite nedam :(
    Fňuk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud nerad pikantní určitě bych se držel dál. Ale Big Tasty Bacon je pořád špička, ten nikdy nezklame.

      Vymazat
  2. Tak jsem nakonec neodolal a hecl ho. Bohuzel, za sest minut,nez se udelal Snackwrap pro mou 50kilovou ženušku, tak mi na tácku u pokladny uplne vystydl a byl jsem krucek od toho, abych ho vratil. To je debilni system.
    No jinak samotnej hambac byl celkem fajn, BBQ máčka nebyla tak ostrá, jak jsem myslel. Ale podruhy bych si ho asi nedal.
    Big tasty bacon je stale No.1 :)
    Nicmene dnes si zajedem na Fishe a hecnu k nim ty žebírka. Ty me zajimaj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dej pak vědět, jestli chutnaly. Podle mě je to naprostá nuda.

      Vymazat
  3. Žebírka super krupavy, a teda musim rict ze tu marinadu jsem tam taky citil. Ale mnozstvi tak za tri zuby. Zoufale malo. Je to jako by je uz jednou nekdo okousal:D

    OdpovědětVymazat
  4. Zašel jsem a.... slanina není vůbec vidět (je přilepená zespod sýra a už vůbec není cítit. A nekřupe. Maso běžná chuť (na pouti v kravařích pečou hamburgery - jejich maso s vynikající chutí, ale jen jednou ročně), omáčka velmi dobrá (pálí minimálně) a žebírka výtečná, ale porce se ukrývá v krabičce od sirek.

    JP



    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat