čtvrtek 2. února 2017

Vepřová bageta de Luxe, McDonald's

Kdysi jsem stihnul snídani u McDonald's a ochutnal Vepřový McMuffin Fresh (recenze ZDE). Dost mi chutnal. Aby ne. Kombinace a'la McCountry (RIP) nikdy neurazí. No a v komentářích se čtenáři vzácně shodli, že jakási Vepřová bageta de Luxe je ještě lepší. Uběhla spousta lunárních cyklů a už jsem stál ráno u velké obrazovky s úsměvem od ucha k uchu, protože jsem moc dobře věděl, co mě čeká. Je to tak. Neodolal jsem.

No podívejte se na tohodle krasavce. Obsahuje dva plátky vepřovýho masa, tři plátky sýra, slaninu, rajče, salát a omáčku v bagetce. A začnu hned zostra. To maso! To je to pravý ořechový z McCountryho. Včetně všech těch pochybných barevných (asi paprika) kouscích v mase. Má tu pravou říznou chuť, jakou jsme u McCountryho všichni milovali a jakou nám Grand McCountry nedodal. Prostě paráda. Pepřový, trochu pikantní, opravdu parádní masíčko, kterýho bych se mohl doslova užrat.


A omáčka? U té si nejsem úplně jistej, jestli je to ta samá jako z McCountryho. Možná není. Nepamatuju si, že by v ní byly semínka hrubozrnné hořčice. Každopádně je střižená úplně stejně. Kombinace hořčičné chuti, pepře, lehké kyselkavé majonézy... bomba. Bomba bomba bomba! Další věc, po které bych se mohl užrat. A v kombinaci s masem? Škoda slov. Slovo je jen shluk písmen, kus textu, kus informace, nuda. Tím se ta kombinace prostě popsat nedá. To se musí ochutnat. Vážně.


Dámy a pánové. A teď si tam do toho představte slaninu. Slintáte? Měli byste. Křupavá slanina, parádně okořeněný maso, geniální omáčka... Nedávno v kinech běžel film Fantastická zvířata a kde je najít. Už je nehledejte. Ty zvířata nachytali, pomleli a dali do tohodle sendviče. Opravdu fantastická a vyladěná chuť těchhle tří surovin vás dostane do kolen. A k tomu sýr a zelenina. Obojí cítíte. Třeba rajčata tam byly cítit opravdu dost a dodaly super čerstvost. Jak se jim to povedlo takhle vyladit netuším, ale povedlo. Smekám klobouk i s tupém.


Ale není všechno zlato, co se ve zlatnictví jako zlato prodává. I tenhle nádhernej krasavec má svoje mínus. Tím je pro mě houska. Je nějaká taková... celozrnná! Brrr fuj. Nikdo si nedělá iluze, že snídaně s 599 kcal (30% RI), 46 gramů tuku (65% RI) nebo 3,4 gramů soli (57% RI) je zdravá, tak proč ta tmavá houska? Normálně bych tam hodil klasický světlý pečivo. Ale co. Je to jen malá vráska na jinak opravdu geniálním produktu.

No co víc dodat. S Vepřovou bagetou de Luxe dostanete fantasticky vyladěnej sendvič, na kterým si pochutnáte. Pokud vám nevadí pepřová chuť a vepřový maso. Není to úplně pro každýho. Znám spoustu lidí, který by tohle po ránu asi položilo. Ale pro všechny ostatní a hlavně pro milovníky McCountryho je tohle povinnost. Trochu se bojím, že změním trasu cesty do práce a budu vstávat o půl hodiny dřív jen kvůli tomuhle. Vepřový masíčko, slanina, omáčka, zelenina...

Cena téhle snídaně vám trochu vleze do peněz. Vepřová bageta de Luxe stojí samostatně 79,- korun. Za nějakých 95,- si ji můžete koupit v menu s hash brown a pitím/kávou. Kávu nepiju a samotná bageta mi bohatě stačila. A stačila asi na 5 hodin života. Takže pokud máte v plánu velkej oběd, asi si vyberte něco jinýho. Pokud ne, neváhejte ani sekundu!

4 komentáře:

  1. Dík za post, jojo, moje oblíbený žádýlko. Většinou si teda dávám ten menší vepřovej muffin v meníčku, což je chuťově to samý. Jinak jsem si skoro jistej, že je to country omáčka.. tim víc je pro mě nepochopitelný, že countryho zařízli.
    Joab

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo pravda jest tahle bageta je mistrovské dílo :-D .. akorát je fakt, že ten muffin pečivo v kterém se skrývá mcmuffn fresh je lepsi křupavý, výborny ale každopádně je fakt že po tomhle jídle člověk pul dne nemusí jíst :-D

    OdpovědětVymazat
  3. And now you can say goodbye to the deluxe baguette. McDonald's has removed it from the menu today.

    Sorry for the English, don't speak Czech. Found your blog searching for an answer to why McDonald's removed both baguettes today. Thought I would share my sadness with you.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. It was replaced by Bagels. There are two with pork patties as well.

      Vymazat