sobota 28. dubna 2012

Mega Pocket Barbecue, KFC

K téhle novince jsem přišel jak slepej k houslím. S přítelkyní jsme jezdili po Praze metrem z jednoho konce na druhej, bo program byl hodně nabitej a oba nás chytlo čůrání zrovna pod Václavským náměstím. No co se dalo dělat. V metru záchody nejsou a v chodbách metra je taky většinou nenajdete, tak jsme museli vylízt na slavnej václavák a hledat nějaký záchody. Doby veřejných záchodků jsou pryč a za stánek s vyhlášenou klobásou za stovku se vyčůrat nejde, protože Japonci mají objektivy všude. Volba padla na KFC. Záchody v druhým patře samozřejmě zavřený, tak se omlouvám vozíčkářům za použití jejich WC, ale to už je problém provozovny. Po tomto krásném vylučovacím a důležitýma informacema nabitým odstavci se dostáváme konečně k jádru pudla.


Po bláznivých twistrech tady máme pořádnej sandwich. Mega Pocket Barbecue. Co v něm všechno najdete? Hashbrown, kuřecí maso v pálivým obalu, zelí, rajče, plátek sýra, slaninu, barbecue omáčku a to všechno v tortille. Zní to pěkně a kombinace surovin není špatně vymyšlená. Bohužel to nějak nefunguje. Jednotlivý suroviny samy o sobě nejsou špatný, ale ve výsledku vás kombinace chutí nijak neohromí a podruhé si ho nejspíš nedáte.


Zelenina je dobrá a čerstvá. Sýr není špatnej, slanina klasicky syrová (kdy už se KFC naučí opíkat slaninu?) a hashbrown ani neucítíte. Proč? Protože KFC nenapadlo nic lepšího, než k pálivýmu masu přihodit ještě pikantní omáčku. Samotný maso je dobrý a pálivý tak akorát. Ale omáčka je nějakej mix mezi kečupem, barbecue omáčkou a chilli omáčkou. V Mega Pocketu je spousta věcí, spousta chutí a rozhodně nebyl nejlepší nápad do toho ještě dávat omáčku o další spoustě chutí. Prostě nevyvážený jak jednonohej gymnasta. Tyhlety bláznivý recepty, kterýma nás KFC poslední dobou oblažuje, pochází kdesi z Polska. Kuchaře, kterej tohle vymyslel a ještě to nazval Barbecue, bych kopl do prdele a poslal na školení do Ameriky. Takhle se vám po kousnutí v puse vytvoří blíže neidentifikovatelná pálivá chuť, která vás bude provázet od začátku do konce Mega Pocketu.


Není to žádná katastrofa a možná si i pochutnáte. Ale není nejlevnější (cena na prvním obrázku) a KFC nabízí lepší pochutiny. Proto si ho nejspíš podruhé nedáte. Já osobně fandím Mega Pocket Brazer, kterej díky fantastické omáčce a vyladěným chutím je to nejlepší, co vám v KFC zabalí do tortilly. Začínám se trochu bát, co na nás Poláci vytáhnou příště...

1 komentář:

  1. Nevím jak barbecue, ale když jsem si dával standartní Mega Pocket H&S tak byl super! 280g porce, takže jsem to do sebe nacpal jen tak tak, suprová pepřová omáčka... Prostě super :D

    OdpovědětVymazat