pondělí 2. dubna 2012

Švestková omáčka

Máte chuť na parádní švestkovou omáčku? Ne? Tak nic. Ale kdybyste ji náhodou dostaly, tak tady je jeden recept na přímo luxusní verzi téhle klasické omáčky.

Suroviny (pro 2 obří porce omáčky):
75 g másla
200 g povidel
jíška
sůl
cukr
citronová šťáva (ne sirup proboha!)
mletá skořice
50 g sušených švestek
125 ml smetana 12%

Máslo si rozpustíme v hrnci a přidáme k němu povidla. Povidla pořádně prosmažíme na másle a zalijeme 0,5 litrem vody. Pořádně zamícháme a zahustíme jíškou. Necháme chvilku povařit. Přidáme sůl, cukr a šťávu z citronu podle potřeby a chuti. Potom přidáme mletou skořici a 50 g na nudličky nakrájených sušených švestek. Pořádně povaříme. Ke konci vaření přidáme zhruba 125 ml smetany, zamícháme a ještě chvilku povaříme. Ochutnáme, dochutíme a můžeme lít na talíř. Nejlepší je k uzenýmu s bramborovým nebo houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat