středa 11. dubna 2012

Brazer Twister Bombaj, KFC

Jak jste si určitě dávno všimli, tak v KFC běží už delší dobu nová akce. Co týden, to novej Twister. Já tuhle akci úspěšně ignoroval, i přes pořádný reklamní masáže, protože na ty tortilly moc nejsem. Klasickýho Twistra sem párkrát měl a chutnal mi. Mega Pocket od KFC sem měl taky a taky mi moc chutnal. Ale není to nic, co bych si dával pravidelně. Jedné tortilly se prostě nenajím a kupovat dvě, to bych se v KFC pěkně prohnul. Ale rajčatová tortilla s kari omáčkou a ananasem? Téhle kombinaci sem odolat prostě nemohl.


Jak se můžete dočíst na obrázku, tortilla obsahuje grilovaný maso, kari omáčku, ananas a salát. Samotná tortilla je rajčatová. Jakkoliv tahle kombinace zní exoticky a šíleně, tak vůbec není. Kuřecí maso s kari omáčkou a ananasem dneska dostanete v každé třetí restauraci. Šílenost spíš tkví v tom, že je to v tortille, ještě ke všemu rajčatové. Podle ohlasů u předchozích Twisterů dělaly výslednou chuť hlavně omáčky. Tenhle je tak trochu výjimkou. Omáčka je určitě hodně výrazná, ale celkovou chuť Twistru Bombaj tvoří společně s ananasem. Samotný maso hraje třetí housle a v tortille tvoří chuťově nevýraznou, neutrální výplň. Zelí neucítíte vůbec a rajčatovou chuť tortilly pochytíte jen minimálně. Obyčejná tortilla by možná byla lepší, aby se chutě líp vyvážily.


Trošku mi vadilo, že ananas byl studenej a zbytek tortilly teplej. Osobně bych nahřál i ananas, protože kombinace teplýho a studenýho zároveň v puse moc příjemná není. Troufnu si říct, že i kvůli tomu máte problém vůbec v puse pochytat i ostatní chutě. Takže co říct závěrem. Žádný překvapení se nekoná. Bombaj chutná jak kari s ananasem. Cena 79,- samostatně a 119,- v menu mi přijde trochu nadsazená. Cena kari omáčky a pár kousků ananasu na porci je skoro nulová a maso, za který platíte nejvíc, nakonec skoro ani neucítíte. Škoda. Pokud chcete ochutnat něco novýho, Bombaj určitě ochutnejte. Já osobně si ho už nedám a pokud dostanu chuť na tortillu v KFC, sáhnu po Mega Pocket Brazer s úžasnou pepřovou omáčkou.

PS: Taky sem dojídal Kentucky kuře po přítelkyni a poprvé v životě to bylo přesolený. A to přesolený jako prase. Chuť bylinek nikde a žáha dostala nálož jak sviňa. KFC si neumí držet standard kvality a je to celkem škoda. Po tomhle "fiasku" se budu bát objednávat Kentucky příště. Docela by mě zajímalo, jak je možný přesolit směs, kterou už jim tam vozí v podstatě hotovou. Chtělo by to pořádně zaškolit zaměstnance.

Žádné komentáře:

Okomentovat