středa 9. března 2011

Tortilla de Pollo

Včera sem vymyslel recept na jedno z nejlepších jídel, jaký sem kdy jedl. A co bych to byl za člověka, kdybych si ho nechal jen pro sebe... :)

Suroviny (pro 2 lidi):
3 tortilly
3 plátky sýru Krolewski (nebo ementálu)
kečup
1/2 ledového salátu
2 rajčata
100g majonézy
bazalka
3 stroužky česneku
sůl, pepř
2 kuřecí prsíčka
ďábelské koření (nebo chilli)
koření gyros
olej

Prvně si naložíme maso. Kuřecí prsíčka si omyjeme, pokrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalejeme olejem, zasypeme solí, pepřem, ďábelským kořením a gyrosem. Kořením nešetříme, aby maso mělo pořádně kořeněnou chuť. Pokud používáte místo ďábelskýho koření chilli, tak si dejte pozor, abyste to nepřehnali. Maso promícháme a dáme do ledničky.

Dále si připravíme dip. Do hrníčku nebo mističky vymačkáme majonézu (nejlíp ze všech chutná klasická žlutá Poličanka), do ní nasypeme nasekanou bazalku (nejlépe čerstvou) a nalisujeme do ní 3 stroužky česneku. Zamícháme a ochutnáme. Podle chuti nasypeme ještě pepř a sůl.

Zelí a rajčata si omyjeme a nakrájíme na kostičky.

V tuhle chvíli vytáhneme z ledničky naložené maso a osmažíme na pánvi na oleji tak, aby nebylo moc vysušený. V průběhu smažení ještě podle potřeby přisypáváme koření.

Nachystáme si tortilly. Tortillu dáme do mikrovlnky, zakryjeme a 20 sekund na plný výkon ohříváme. Pokud je chcete ohřívat na pánvi nebo v troubě tak si dejte pozor, aby jste je nepřepekli a při balení se nelámali. Doporučuju tu mikrovlnku, na chuti jim to nijak neubere, spíše naopak.

Ohřátou tortillu si dáme na talíř a doprostředka do lajny (do tvaru "-", nikoliv po celém povrchu) natřeme dipem a zakápneme trochou kečupu. Na to položíme sýr a na něj navršíme rajčata. Na rajčata přijde osmažené kořeněné maso a úplně nahoru přisypeme zelí.

A teď přijde to nejtěžší. Tortillu správně poskládat tak, aby jste ji mohli v pohodě jíst, aniž by vám obsah pocintal oblečení s gatěma i kobercem. Jak na to se slovy popsat moc dobře nedá. Zadejte do googlu "how to wrap a tortilla" a pusťte si první video (" http://www.youtube.com/watch?v=IZHLdA4QLcE "). Jako s vázáním kravaty. Uděláte jednu a postup máte v ruce do konce života. :)

Když máte tortillu správně zamotanou, přeřízněte ji našikmo v půlce a dejte ještě na pár sekund ohřát do mikrovlnky. Takto hotovou tortillu hned podávejte. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat