sobota 5. března 2011

Insalata Caprese

A další dnešní povedenej výtvor. Takovej italskej lehčí salát. Ale když si ho uděláte hodně a sníte k tomu hodně pečiva, tak se solidně najíte. K tomu víno a máte Itálii jak vyšitou.

Suroviny (pro 2 lidi):
4 velký rajčata
3 bochánky mozzarelli v nálevu
čerstvá bazalka
sůl, pepř
olivový olej
bageta

Rajčata a mozzarellu nakrájíte na plátky a prokládáte na talíř jedno přes druhý. Osolíte, opepříte (nebojte se toho dát víc, mozzarella nemá sama o sobě moc výraznou chuť). Potom natrhejte čerstvou bazalku navrch a sem tam ozdobte celým lístkem. Hlavně lístky trhejte prstama a neřežte nožem, nebo vám na okrajích zčernaj a nebude to vypadat tak hezky. Trochu zakapejte olivovým olejem a můžete podávat. Nejlíp s nakrájenou bagetkou a vínem. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat