neděle 6. března 2011

Doubleburger

Dneska mi Alča udělala delikatesní obídek. Posuďte sami.

Suroviny (pro 2 lidi):
4 kuřecí hamburgery
2 hamburgerové bulky
1 rajče
5 plátků sýru Radamer uzený (nebo Leerdammer)
půlka malého ledového salátu
dijonská hořčice
zakysaná smetana
kurkuma
sůl, pepř
olej

V první řadě si nachystáme dip. Smícháme 1 lžíci dijonské hořčice, 2 lžíce zakysané smetany, pro barvu přidáme trošku kurkumy a dochutíme solí a pepřem. Pokud to bude moc ostrý, přidejte obyčejnou hořčici. Rajče a salát nakrájíme na plátky a bulku rozřízneme na 3 části. Doporučuju začít od zhora "čepečkem", zbytek rozkrojíme na půl. Jeden plátek sýra si nastrouháme. Připravíme si plech do trouby s pečícím papírem. V tuto chvíli rozehřejeme troubu na 180°C. Čepečky bulek nachystáme na plech (spodkem dolů), posypeme nastrouhaným sýrem a vedle položíme zbytek bulek (spodek i prostředek). Maso na pánvi osmažíme dozlatova, přidáme vedle housek na plech a položíme na něj plátek sýra (tak aby zbytečně nepřesahoval). Vložíme do trouby a čekáme, až se sýr roztopí (cca 3 minuty). Plech vytáhneme z trouby a vezmeme spodek bulky. Natřeme ho hořčičným dipem, zasypeme salátem, položíme plátek rajčete a nahoru dáme kuřecí hamburger s rozpečeným sýrem. Zakryjeme středem housky a postup opakujeme (dip, salát, rajče, maso) a zakryjeme čepečkem (na kterým je rozpočený sýr). Lepší než cola k hamburgru je pivo! Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat