sobota 5. března 2011

Hovězí maso s rýží

Dneska se mi hodně vydařil oběd. Podělím se s váma o recept. Je časově náročnej, ale jinak ho zvládne uvařit každej.

Suroviny (pro dva lidi):
hovězí maso (nejlépe hovězí zadní nebo roštěnka)
2 větší cibule
sádlo
hladká mouka
hořčice
sůl, pepř
horká voda (nebo hovězí bujón)
rýže (nebo jiná příloha)

Začneme tím, že naklepeme masíčko na plátky, nařízneme na bocích a hodně osolíme a opepříme (z obou stran). Potom masíčko obalíme lehce v mouce a zprudka opečeme na rozpáleným sádle. Tak minutu na každé straně. Potom maso vyndáme a dáme bokem. Do rozpálenýho sádla nasypeme na hrubo nakrájenou cibuli a smažíme ji do hněda. Po osmažení cibulky vrátíme do pánve maso, zalijeme horkou vodou (nebo vývarem) a necháme dusit. Podlíváme celkem opatrně, aby nám vznikla dobrá šťávička. Dusíme maso do měkka. Doba záleží na druhu masa. U hovězího předního je to něco přes hodinu. Těsně před dokončením přidáme velkou lžičku obyčejné hořčice a dochutíme solí a pepřem. Nejlíp se k tomuhle jídlu hodí rýže. Dobrou chuť.

1 komentář:

  1. Take tohle varim, hovezi je pak krehke a stavnate.Nekdy pridam i cesnek a trochu sojovky :-)

    OdpovědětVymazat