sobota 3. listopadu 2018

Panini Italian, KFC

Bella Italia!

"Kdyby se Colonel oženil s krásnou Italkou, přesně tohle by si nosili na piknik do neapolských zahrad." Tak praví web KFC. Je to tak blbý, že bych se nedivil, kdyby to pocházelo z mýho blogu. Ale nebudu soudit spisovatelskou kreativitu PR oddělení KFC, budu soudit jejich jídlo! Tak jdeme na to. Co že by si to teda pán ve slušivým otrokářským obleku, narozen jen pár let po zrušení otroctví na jihu USA, vzal na piknik, kdyby si vzal snědou imigrantku z Itálie?


Prý toto. Panini s kuřecíma stripsama, rukolou, majonézou, mozzarellou a red grill omáčkou. Složení jednoduchý, přímý a v barvách italské vlajky. Co si víc přát?


No tohle to asi nebude. Po vysunutí tácku na vás vykoukne toto panini a zanechá asi takovej dojem, jako slavná Chizza, která byla k dostání minulej rok. Od pohledu nic moc. Množství náplně nic moc. Ale nevonělo to špatně, takže naděje ještě byla.


Takže máme tu těch pár základních surovin. Kuře, omáčky, sýr, salát... moment. Salát? Ano, salát! Místo rukoly. No chyba se halt občas stane a kvůli rukole jsem na tenhle sendvič nešel. Ale pět surovin by poskládat nemělo být zase až tak těžký. No nic.


Zde foto zepředu. Ne, nic jsem z toho nevytáhl. Takhle to dostanete. Originál Panini Italian. Vzpomínky na zeď Facebooku KFCčka z dob uvedení Chizzy sílí a sílí. Jde se ochutnávat.


První dojem z pečiva, nic moc. Takový suchý, hodně moučnatý, ani houska, ani panini. Nic extra pečivo. Ani opečený pořádně nebylo. Nekřupalo, spíš se rozpadalo. Polotovarový panini, který občas mívají v některých barech/kavárnách, má o třídu lepší pečivo a i to je jen nouzovka. Mozzarella tak špatná není. Není to mozzarella, na kterou jste zvyklí z těch koulí sýra v nálevu, ale je to spíš taková ta válcovitá mozzarella, co si nakupují pizzaři. Chutná po smetaně a konzistenci má spíš eidamovou než mozzarellovou. Trochu tepla a roztátí by ji rozhodně neuškodilo. Ale chuťově ušla.


Kuře samozřejmě pecka. Obalovaný, křupavý a pikantní kuřecí stripsy byly rozhodně to nejlepší v celým panini. Svoji pikantní chutí se neztratily v žádným z těch pár soust, ve kterých jste je měli. Salát byl... salát. Rukola by tam sedla určitě víc. Majonéza se hodila k salátu. K pečivu mi moc nesedla. A co nová omáčka red grill? Je to takový pikantní barbecue kečup. První ucítíte spoustu kyselých rajčat, pak přijde trochu kouře a velká pikantnost. Celou dobu ale omáčce chybí tělo. Ač má výraznou chuť, tak působí prázdně a nezáživně. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že se někde šeredně šetřilo. Nejen na té samotné omáčce.


Celková chuť je různorodá a nevyvážená. Pikantní kuře, jinak pikantní ovocná omáčka, celkem fajn sýr, kterej se ale těžko prosazuje, majonéza a divný pečivo. Ty sousta se stripsama se dají, ale ty pečivovo-tatarkový kousance nestojí za nic. A těch je většina. Celkově tak Panini Italian nestojí za moc. Rozhodně pak nestojí za 109 korun, za který ho KFC prodává. Samostatně. Pokud chcete menu, připočtěte si pár pětek. Dva stripsy se dají sehnat i levněji a v lepším kabátku. Panini se povedlo asi jako Chizza. Na zkoušku dobrý, ale podruhé si svoje tvrdě vydělaný peníze užijete líp za něco jinýho. Není to žádnej šílenej propadák, o kterým se bude mluvit ještě za rok, ale doporučit vám Panini Italian rozhodně nemůžu. Snad to byl jen lapsus a zbytek italskýho menu bude lepší.

2 komentáře:

  1. Já jsem z neznámýho důvodu, předpokládám že omylem, dostala do panini místo stripsů obyč grilovaný maso... to byla teprve hrůza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fuj. Raději si to ani nepředstavuju. :/

      To jejich grilovaný vysušený maso s pochybným kořením se nedá jíst.

      Vymazat