sobota 27. října 2018

Nightmare King, Burger King

Minule jsme si zavzpomínali na již odešlé ve stylu starší generace a teď si užijem podzim ve stylu té mladší generace. Ve stylu strašení, nočních můr a vyhazování peněz za všechno, co je zelený, fialový a nebo oranžový. Když jsem viděl Nightmare King na Facebooku českýho Burger Kinga, tak jsem si nejdřív posteskl. Zase něco jen pro Pražáky... No pak jsem si vzpomněl na cesty přeplněným metrem a přál jsem jim to. A o pár dní později jdu okolo Burger Kinga v Ostravě a co nevidím... Nightmare King! Kráva, slepice a prasátko dohromady v zelené housce? Ano prosím!


Tahle abominace přírody frčí po celým vyspělým světě. Za velkou louží má akorát maličko jinou housku. To je moc sympatický. Udělat speciál, kterej ve stejnou chvíli seženete na skoro celým světě. A k tomu ještě ta reklama. Proč Nightmare? Protože vám způsobí noční můry! V USA vzali pár dobrovolníků, před spaním je nacpali tímhle sendvičem a sledovali/zjišťovali, jestli mají v noci noční můry. Výsledek? Tři a půl krát větší šance na noční můru po pozření Nightmare King. Vědecky dokázáno. Takhle na Halloween marketingová trefa do černýho. Ponechme stranou zbytečnou debatu jestli slavit Halloween nebo ne, jestli byste měli větší šanci na noční můry i z Tastyho zbaštěným před spaním, jestli to bylo opravdu vědecký vzhledem k jednomu kolu pokusu a dost omezenýmu vzorku účastníků nebo jestli zelená houska není už přes čáru. Prostě nechme kecy stranou a jděme na věc!


Nightmare King si podle všeho můžete koupit buď jen samostatně nebo v XXL menu. Pokud zvolíte XXL menu, dostanete kbelík hranolek a pořádně velkej bezednej kelímek. Speciální design i papíru na sendvič potěší. Fakt si s tím vyhráli. Začíná se mi líbit styl marketingu BK a i to, že se český pobočky zapojují do těchhle globálních akcí. To mi u McDonald's dost chybí. Ten si hraje jen na vlastním československým písečku. To by nevadilo. Kdyby západní pobočky McDonald's nebyly už o kousek dál a neměly lepší písečky. No věci se mění, tak snad. Ale zpátky k Nightmare King.


Na první pohled určitě zaujme houska. Je zelená. Na povrchu spíš tak přírodně hnědozelená, uvnitř pak hodně a nepřirozeně zelená. Prý byla použita jen přírodní barviva. Pochybný zdroje mluví o melounu, ale oficiální zprávy konkrétní nejsou. Čert to vem. Dokud to není primalex a splňuje to normy, tak ať si tam narvou třeba škodováckou zelenou. Co mě osobně zaujalo víc byla konzistence housky. Burger King to měl s houskama všelijaký. Buď byly plesnivý (a pak že je zelená novinka) a nebo se rozpadaly. Tak jako tak vždycky stály za prd a i ty nejlevnější supermarketový chutnaly líp. A tahle zelená houska z Nightmare King? Ta byla fantastická! Po všech směrech. Byla nadýchaná a měkoučká, jako peřinka. Chuťově výrazná. Dost sladká, maliličko do hořka, asi kvůli barvivu. Držela tvar celou dobu a i kdybych s ní hodil o zem, tak se nerozpadne. Prostě houska na jedničku s hvězdičkou. I bez toho zelenýho barviva by byla super. A stejnou housku mají v celé Evropě. Mám to chápat tak, že stejně dobrou housku mají třeba ve Španělsku běžně, zatímco my tu máme běžně ty z odpadovýho hospodářství? Nebo nás podobně kvalitní housky teďkom čekají pokaždý? Kéž by správně byla možnost číslo dvě...


Takže houska super. A zbytek? Hovězí maso, kuřecí placka, slanina, sýr, cibule, majonéza. Hovězí maso z Whopperu. Lehce kouřový aroma Burger King nezapře. Dřív bývalo kouřový víc, ale teďkom mi zase přijde o chlup kvalitnější samotný maso. Plátek masa je sice tenčí, ale pořád je celkem šťavnatý. Samo o sobě je výborný a v kombinaci se sýrem ještě víc. Sýr do sendvičů od BK mě vždycky chutnal a tenhle není výjimka. Hutná a smetanová chuť sýra je fajn a dva plátky tuhle chuť jen podpoří.


Kuřecí maso taky neurazí. Je to nějaký křehčený kuřecí prso v obalu, kterej je dochucenej solí a pepřem. Spíš než chuť samotnýho kuřete ucítíte chuť těstíčka a hlavně oleje. Být tam jen tohle kuřecí, žádná pecka to nebude. Ale v kombinaci s hovězím, sýrem, slaninou a cibulí to není vůbec špatný. Kuřecí placku ucítíte v sendviči asi nejvíc, ale hodit se bude ke všemu. Slanina dodala sendviči slanou chuť a třetí masovej level. Tenhle sendvič obsahuje maso tří zvířat a všechny tři druhy jdou cítit. Těžko představitelný takhle od stolu, ale v praxi to prostě funguje. A i díky výběru toho zbytku.


Cibule všemu tomu masu dodá švih a křup a majonéza je asi ta nejlepší omáčka, jakou BK mohl zvolit. Spousta lidí by určitě raději barbecue nebo nějakou šílenou novinku. Ale jemná chuť majonézy nepokazí žádnou párty, nepřebije žádný z mas a hodí se ke všemu. Kluznost taky zvýší. Další zajímavej fakt Nightmare Kinga. Mohl by se zdát extrémně suchej. Ale ono ne. Bude do vás padat bez jedinýho problému. Takže si to shrňme. Máme tady sendvič, kterej má tři druhy mas. Ucítíte všechny. A vlastně všechno. I tu cibuli a majonézu. Takže extrémně vyváženej a přesto naprosto nesourodej sendvič. S parádní houskou. Zelenou a opravdu famózní. Cena je 149 korun samostatně a 219 korun v XXL menu. Malý/normální menu prý nedávají. Já si dal velký menu, ale hranolky jsem dojížděl v práci ještě na večeři. Cena je vyšší, ale dobře se najíte. Nightmare King můžu směle doporučit všemi deseti a pokud jste fandové junk foodu, tak tohle je jasná volba. Letos možná dokonce volba číslo jedna. Co víc dodat. Snad jen kéž by takhle kvalitní housky dávali alespoň do prémiových sendvičů už nadobro.


A určitě vás všechny zajímá, jestli vás tenhle sendvič opravdu v noci vystraší. Mě nevystrašil. Noční můry sem neměl. Ale pořádně se nacpat fast foodem a pak si dát dvacet je moje představa ideálně strávenýho víkendu, takže na mě si nějaký můry ze spousty bílkovin nepřijdou. Ale ráno vás tenhle sendvič vyděsí rozhodně. Ono to barvivo totiž zjevně barví i po tom, co projde vaším tělem. Halloween jak má být! Jestli chcete mít i vy zelenýho hovňouse, tak si pospěšte. Podle všeho u nás bude Nightmare King jen do konce měsíce a nebo do vyprodání zásob. Mě osobně Burger King potěšil a získal u mě plusový body, který tolik potřeboval.

Žádné komentáře:

Okomentovat