neděle 15. července 2018

Kentucky Beef Burger, Jack's Burger Bar

Minule jsem psal vzpomínkovou recenzi. Něco jsem snědl, pár týdnů čekal (neúmyslně) a psal až potom. Teďkom zkusíme ještě něco kapku ostřejšího. Dáte si ve městě čtyři ležáky, dostanete chuť na burger, dáte si burger a pak napíšete recenzi! Jak tohle nazvat? Vzpomínková? To už tu bylo. Zamlžená? To ne, čtyři piva nejsou zas tolik (nejsme v Praze). Chce to něco vznešenějšího. Reminiscenční! Ano! To je to slovo! Moje dokonalý michelinský smysly byly rozostřený a nesoustředil jsem se na suroviny na sto procent. Proto tuhle recenzi berte vážně... no asi jako všechny ostatní. :)

Na tuhle veleváženou recenzi byl vybrán Kentucky Beef Burger v ostravským Jack's burger baru v centru. Jack's burger bar znají asi všichni ostravští milovníci burgerů. Vyrostl tu snad jako první specialista na burgery a dlouhou dobu razil kvantitu nad kvalitu. Někteří ho neradi, někteří na něho nedají dopustit. Já byl v kategorii jedna a kromě točenýho Budvaru jsem na Jackovi žádný extra pozitiva neviděl. A když jsem se k němu blížil, tak padlo i tohle. Budvar nikde, teď mají Plzeň. Dobře natočená plznička je super, o tom žádná. Na druhou stranu ji točí všude okolo. Tak nic. Třeba burger překvapí.


Kentucky Beef Burger obsahuje dvě stě gramů hovězího masa, sýr Camembert, červenou cibulku, salát Frisé, rajčata, bylinkovo-česnekovou aioli a domácí rajčatovou omáčku. Jakmile jsem burger dostal před sebe, bylo jasný, že Jack's burger bar se posunul dopředu. Burger nevypadal vůbec špatně a domácí houska mu slušela. Miss ostravský burger by asi nevyhrál, ale nemá se za co stydět. Snad jen za absenci rajčat. Nebo jsem je přehlídl?

Jednotlivý suroviny proberu jen v rychlosti a jen tak, jak na mě zapůsobily. Houska byla rozhodně domácí, chuťově neutrální a celkově dost dobrá. Držela tvar a tak vůbec. Na jedničku. Červená cibulka nebyla moc silná. Do burgeru se hodila. Domácí rajčatová omáčka mě moc nezaujala. Kdyby tam byl (a možná byl) obyčejnej kečup, práci by odvedl asi stejnou. Salát Frisé byl na můj vkus hodně hořkej. Možná tak má chutnat, nejsem expert na saláty, ale mě ta hořkost občas až vadila. Sýr Camembert byla ve skutečnosti půlka sýru Camembert. Měl silnou sýrovou chuť se silnou plísní. Vnitřek se díky masu trochu roztekl. Já osobně kombinaci těchhle sýrů s hovězím mám moc rád, takže za mě super. Chutnalo to přesně tak, jak čekáte a jak si přejete, pokud si tenhle burger objednáváte.

Bohužel to samý už nemůžu říct o mase. Tady Jack's oproti konkurenci pořád ztrácí. Maso bylo opečený akorát, ale ta kvalita pořád ustupuje před kvantitou. Bylo ho hodně, ale chuť masa nikde. Možná to chtělo jen trochu víc soli, ale když tuhle placku srovnám s Hogo Fogo, Mama's nebo s Eatmeat, tak je prostě slabší. A to asi nejhorší, ze zubů jsem si raz za čas musel vytáhnout šlachu, která mi tam zůstala. Kvalita masa je tak nižší než u konkurence, množství pak vyšší než u konkurence. A i přesto je cena nižší. Takže Jack's pořád razí strategii kvantita nad kvalitou. Proč ne. Alespoň neleze do zelí dalším podnikům specializujícím se na burgery a nedostatkem zákazníků taky rozhodně netrpí. Ale zpátky k burgeru.

Další tam byla bylinkovo-česneková ailoi. Ta byla chuťově silná a dost jsem si na ni pochutnal. Hodila se jak s sýru, tak k masu a i k tomu hořkýmu salátu. Celkově v burgeru byla nejvíc cítit kombinace Camembertu s masem a česnekovou omáčkou. Dole občas křupla cibule a rajčatová omáčka se rozkoukávala, ale do pořádně akce se nedostala. Rajčata si opravdu nepamatuju. Možná tam nebyly, možná jsem je přehlídnul. Určitě by se tam hodily. Celkově mě burger chutnal. Pokud se přenesete přes občasný šlachy a křupky v mase, tak na vás čeká celkem slušná nálož jídla. Za cenu nižší než u konkurence. To bylo mimochodem 189 korun i s hranolkama a coleslawem. Hranolky byly super. Se slupkou, trochu tlustší a v momentálním stavu ducha jsem na nich nic špatnýho nenašel. Coleslaw jsem ochutnal a odložil. Byl dobrej, ale po náloži lepšího jídla mi na salátek prostě nezbylo místo.

Jdeme to uzavřít. Pokud máte chuť na točený pivo a k tomu burger, případně nějakej ten koktejl a k němu burger, Jack's burger bar vaši chuť rozhodně naplní. Pokud máte chuť na klidně menší, ale hlavně kvalitní burger a pivo vás nebere, mrkněte ke konkurenci. Jen si připravte o něco větší obnos. Strategie Jack's burger baru je celkem přímočará. A nakonec proč ne. Ať si každej rozhodne, co mu zrovna sedí. Mě Jack's burger bar neurazil a časem si tam určitě zajdu znova. Ale v mým osobním žebříčku top ostravských burgerů na špičku nedosáhl.

Žádné komentáře:

Okomentovat