pondělí 3. července 2017

Summer Zinger, KFC

California Summer

60 deka kuřecích prsou, 1 střední cibule nakrájená na céčka, 3-5 stroužků nakrájených na plátky, 10 deka anglické slaniny nakrájené na nudličky, jeden Hermelín na kostičky, kelímek sladké smetany, koření podle chuti, například grilovací a olej. Takhle si představuje Kalifornii kuchař Jenda a jeho sestra Tánička. Samozřejmě nesmí chybět spousta krásné oblohy. A jak vidí Kalifornii KFC? Avokádo, mango, citrón, nachos... a taky spoustu krásné oblohy. Jako první jsem si vybral na prubnutí Summer Zinger.


Na webu píšou jenom něco o citronové omáčce, rukole a rajčatech. Já přidám obalovaný kuřecí maso a jakousi prapodivnou pikantní omáčku. Tu rozebereme později. Hned na začátku tohodle sendviče mě zaujala jeho váha. Jeho muší váha. Buď se začaly projevovat léta trávený v posilovně nebo tenhle sendvič prostě nic neváží. A protože v posilovně jsem byl naposled šest let zpátky a všehovšudy pětkrát, obávám se, že chyba nebude u mě...


Po rozbalení jsem byl v lehčím šoku i z množství masa. Na můj vkus si tam vzadu hověl dost malej kousek. K tomu byl i tenkej. Ale to pořád nebylo to, co mě vrtalo hlavou. Něco chtělo na povrch. Něco špatnýho. Něco, co tam mělo zůstat, ale nemohlo. Zlý a špatný vzpomínky. Padající letadla, vybuchující zákopy, hořící tanky... A pak mi to došlo. Ta houska! To je ta houska, co se mě minule a několikrát předtím tak rozpadala a co mi zničila nejeden chuťovej zážitek. A hádejte co, ono se to stalo zase. My tlustí šprti víme, že dělit se dá do nekonečna. Minimálně v reálných číslech. A tahle houska je sakra reálná. Sama je živoucí důkaz nekonečnýho dělení. Kousnete a máte dvě půlky. Kousnete znova a z půlek máte další půlky, teď už čtvrtiny a tak dál a tak dál a najednou sbíráte suroviny z papírovýho sáčku. Za mořem se pro podobný výsledky ustálil pojem fail. Pro tuhle housku to celkem sedí.


Takže housku máme rozebranou. Nebo se spíš rozebrala sama. Prostě houska na prd. Chuťově i funkčně. Chutná jako nejlevnější houska ze supermarketu. K tomu byla studená a na okrajích oschlá. Trochu mi přišla jako stará. Už dlouho mě žádnej sendvič z KFC nezaujal a zrovna tahle houska na tom bude mít asi vliv největší. Snad si to někdo z vedení KFC přečte nebo uvědomí a zkusí s tím něco udělat. Ale jdeme dál. Třeba na rajčata. Měl jsem tam dva opravdu obří kousky. Tlustší než samotný maso. Jako rajčata moc nechutnaly, ale to se bohužel dá dneska očekávat. Rukola byla fajn. Tu mám rád. Bylo ji tam akorát. K tomu ledovej salát. Ten taky neurazil.


Trošku delší rozbor věnuju omáčkám. Jsou tam dvě. Citronová a pikantní. Obě jsou... takový nějaký divný. Citronová je opravdu citronová a taková hodně svěží. Od pohledu tam jsou nějaký černý kousky, možná pepř, ale chuťově je naprosto dominantní citrón. Trochu složitější je ta druhá omáčka. Konzistencí stejná jako kdysi ta sýrová. Ale spíš než sýrová je pikantní a taková nějaká nijaká. Možná trochu toho sýra tam jde zacítit. Do toho lehká pikantnost. No nuda. Ta citronová omáčka je celkem zajímavá s rukolou, ale jinak mi tam moc nesedí. Už vůbec ne ke kuřeti. Smysl té pikantní omáčky jsem pak nepobral vůbec. Pikantní už je to kuře, proč tam rvát ještě zrovna tuhle omáčku? Abych to zkrátil. Tenhle výtvor mi připomíná recept od kuchaře Jendy nahoře. Akorát on z těch šílených nesourodých surovin vytvořil jídlo, který se od pohledu dá alespoň sníst. KFC vzalo nesourodý suroviny a díky katastrofální housce se možná ani nenajíte.


Výsledek? Ucítíte citrón, pikantní kuře, sem tam rukolu a do toho supermarketovou housku. K sobě se to moc nehodí. Tohle se prostě nepovedlo. Proč je nahoře ta omáčka? Proč používají tuhle příšernou housku? Proč tam byl tak malej kousek kuřete? Moc otázek a za 149,- v menu bych čekal nějaký odpovědi. Nedostal jsem žádnou. Mimochodem tentokrát mi ani to samotný kuře moc nejelo. Přišlo mi hrozně suchý. Snad jediná povedená věc byla ta kombinace citrónu a rukoly. Ale to je za podobný peníze málo. Nedoporučuju.

PS: Máte jiný zkušenosti? Napište do komentářů. Celkem by mě zajímalo, jestli jsem jedinej, komu se ta houska pořád rozpadá nebo ne.

6 komentářů:

  1. Měl jsem ten druhý, Guacamole se to myslím jmenovalo a narozdíl od tebe jsem byl nadšený. Ta houska tam je jiná, nerozpadla se mi, masa jsem dostal kus a celkově mi to moc chutnalo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten se taky chystám. Tak snad to bude lepší.

      Vymazat
    2. Držím palce :) Bohužel u KFC je kvalita někdy dost nestabilní a závislá na konkrétní obsluze.

      Vymazat
  2. Já bulku měl taky se rozpadající, guacamole ok jak twister tak zinger

    OdpovědětVymazat
  3. Mi se pro zmenu strasnym zpusobem rozpadla guacamole bulka a summer zustala vcelku.

    Jinak celkove souhlasim s tim co je napsane. Citronova omacka dela sendvic pekne svezi, coz je v lete super. Pikantni omacku (podle obrazkovek chilli?) jsem tam moc necitil, spis prevladala chut pepre.

    Guacamole pak byl za me takovy nijaky, jen dominovala chut olivoveho oleje. Jinak bez chuti a bez zapachu. Rozhodne bych si dal radeji znovu summer nez guacamole.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad si to tu někdo od nich přečte a seženou si lepší housky.

      Vymazat