pondělí 29. května 2017

Křupavé Bites Sweet Chilli, KFC

Orient menu

Kentucky Fried Recycling pokračuje a po úspěšně zrecyklované akci se Zingerama tu máme další recyklát a sice křupavý kuřecí kousky Orient. Recykláty halt frčí a i když každý malý dítě ví, že patří do popelnice, prostě je pořád a pořád máme na očích. No zrovna u Orient menu mi to ale až tak nevadí. Pokud jste četli moji starou recenzi na původní Křupavý kousky Orient (teriyaki omáčka), tak víte, že jsem to označil za jeden z těch nejpovedenějších kousků u KFC. A za tím si pořád stojím. Proto bylo dost těžký si momentálně objednat i něco jinýho. Ale zadařilo se a recenze na Bites se Sweet Chilli omáčkou je tady!


Asi nikoho překvapením ze sesle nevystřelí složení tohodle výrobku. Kuřecí kousky, omáčka a sémě sezamu. A popravdě asi nikoho z té stejné sesle nevystřelí ani celková chuť jako taková.


Co vás možná dostane je samotný množství kousků. Teda pokud si zajdete do oblíbenýho podniku, kde víte, že to nešidí. V Ostravě třeba Masarykovo náměstí. Tam jsem snad ještě nebyl nespokojenej. V ač ne obří krabičce se ukrývala porce pro parádní oběd. Tady si ale dovolím upozornit na přímo nášlapnou minu, kterou na vás KFC nastražilo. A sice v podobě rýže. Buď si můžete dát kousky s rýží a dostanete smutných pár malých kousků kuřete na kopě ještě smutnější rýže nebo si můžete trochu připlatit a dostanete tu stejnou krabičku, ale plnou masa. A teď babo raď... Co si vybrat... Co si jen... Víte, kam tím mířím. Rýži nebrat. Na to máte asijský bistra.


Samotný maso nejspíš nemá moc cenu popisovat. Bites jsou kousky kuřecího masa (nejspíš stehenního) obalenýho v parádním pikantním obalu. Co se pikantnosti týče, není to samozřejmě žádný hardcore metal super brutal chilli, ale je to spíš takový pikantní pohlazení. Pro nejmenší aspiranty na kornatění cév a obezitu třetího stupně to asi není, ale dospělýmu člověku to vyloženě pálivý opravdu nepřijde. A to už vůbec nemluvím o omáčce. Omáčka je spíš sladká než pikantní. A to tak sladká, že když se mi dostala na ruce během otevírání krabičky, tak z nich nešla sundat ani obyčejnou vodou. Zapalte cukrovar, zabavte hasiče veselými historkami z natáčení a jakmile cukrovar pěkně pomalu dohoří, zajděte ochutnat výsledek. Do toho si představte náznak ovocnosti a někde z protějšího paneláku mávající zesláblou a starou chilli papriku. Zhruba tak ta omáčka chutná.


Neberte mě špatně. Ta omáčka je dobrá. Jen je to ale taková ta sladká omáčka, kterou koupíte v každým vesnickým krámu. Vaši rodiče/prarodiče/žena/pes ji mají určitě v ledničce. Žádnej odvar se nekoná a ač jsem to čekal, stejně mě to zklamalo. Ono prostě vedle té parádní teriyaki omáčky má možnost máloco vyniknout.

Celková chuť taky nic extra. Rádoby pálivá omáčka sladká jak cukrovka ve spreji se k parádnímu křupavýmu a pikantnímu kuřeti prostě až tolik nehodí a sezamový semeno tam je pak zbytečný jak výtisk Ústavy na Hradě. Koupit, nekoupit? Nekoupit. Teda koupit, ale zvolit teriyaki omáčku. Ta vás vystřelí do stratosféry. Cena 169,- v menu odpovídá množství a kvalitě.

2 komentáře:

  1. V neděli sem je byl zkusit v teriyaki verzi v Praze na Evropské. Objednal sem si jenom kousky. Bohužel když mi to donesli zjistil sem že tam byla rejže tak sem jim to šel okamžitě vrátit, protože to vypadalo nevábně. Trošku mě zaskočilo že to pokazili, když sem tam byl jen já a další 2 lidi. Nakonec mi ale donesli to co sem chtěl a musím říct že to bylo ještě vařící jak to bylo čerstvý. Jinak maso bylo dobrý, opravdu kousky a ne kusy strouhanky jako loni. Akorát ta teriyaki omáčka přišla hodně sladká a chutnala až moc po citronu, ale jinak to bylo dobrý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud na tebe Teriyaki byla moc sladka, tak tu sweet chilli ani nezkousej. :)

      Vymazat